Мартчета 2026 (Тема 2)

• 7 269
  • 250
  •   9
Отговори
# 225
Скрит текст:
а, я кажете, към какви бебефони сте се насочили, ако ще взимате изобщо 😁 аз с първата бременност не си взех, но сега ми се иска да вземем, защото съм мега глуха 😁 като си пусна особено ширма докато готвя и няма шанс да чуя бебето, ако плаче 😌 а и отделно заради мъжо, когато го няма, да може да се свързва и да си гледа дятиту 😁 хем не съм особено информирана, хем не искам да давам повече от 250лв за такова чудо 😆
Може да погледнеш TP-Link - Tapo C220.
Някои полезни функции:
“Известия за дейност
Задействане на входа: Откриване на движение, Откриване на хора, Откриване на пресичане на линия, Откриване на манипулиране на камерата, Откриване на бебешки плач, Откриване на превозни средства, Откриване на домашни любимци, Откриване на мяукане, Откриване на лай、Откриване на счупено стъкло;
Output Notification: Известие, Моментна снимка (Tapo care), Клипове (Tapo care).”
Доколкото съм чела, позволява доста персонализиране.

Редактирам се, защото се сетих за още една.
https://www.robicam.bg/product/babycamera-termometer/
Но не знам колко е ок термометърът да е вътре в камерата, все пак може би и тя загрява малко. Но погледнете ги, за да прецените на коя функциите ще ви допаднат повече.

Последна редакция: ср, 15 окт 2025, 11:01 от ~Mockingbird~

# 226
Бяха ни подарили този: https://www.emag.bg/video-bebefon-mappy-vbm-8700-6426228026617/p … tm_medium=android
, защото било много задължително да имаме, а аз не бях купила. Еми, продадох го след няколко месеца. Чувам си бебето, нямам нужда от бебефон, а и нямаме двор и не излизам някъде сама, че да ми трябва по-голям обхват от слуха ми.

# 227
Момичета, започнахте ли вече да усещате движенията на вашите бебоци, в момента съм 17+4 и от няколко дни започнах да усещам ритничета, първите дни не бях сигурна, че е това или от червата, после някакси започнаха да имат някакъв ритъм, да се появяват в определена поза и така разбрах, че са така чаканите ритничета🥰🥰🥰

# 228
Aз съм с предна плацента, за първи път ми е и терминът е чак 27ми март, така че не очаквам движение поне още 3 седмици.

# 229
Момичета, започнахте ли вече да усещате движенията на вашите бебоци, в момента съм 17+4 и от няколко дни започнах да усещам ритничета, първите дни не бях сигурна, че е това или от червата, после някакси започнаха да имат някакъв ритъм, да се появяват в определена поза и така разбрах, че са така чаканите ритничета🥰🥰🥰
охооо, аз още от началото на миналата седмица усещам 😀 и както каката, очертава се и това бебе да е същото шило 😀 веднъж дадох на щерката да усети и тя иииии голяма грешка 😂 сега постоянно иска да усеща 😂

# 230
Аз съм 19+2, но съм с предна плацента и на 2 пъти ми се стори, че усещам нещо като пърхане. Вторият път беше малко по-продължително от първия. Тези 2 3 дни обаче не усещам нищо.

Момичета да ви помоля за едни палчета утре. 🫣

# 231
Аз съм 16+6 дни, май не го усещам 😂 Поне каквото усещам го пиша на червата 🤣 Иначе днес бях на преглед и за пръв път беше заспало (иначе си показва всички маймунджилъци). Малко му развалиха рахата с ехографа и му удари едно хълцане пак 🤪

Успех, Čherries!

# 232
Стискаме 🤞🏻 Аз ще имам нужда от палчета в петък. Какво е това нещо и предната бременност и сега всеки път да ми е притеснено преди преглед.
Аз съм 16+4 и ми се струва,че от време на време усещам нещо, но изобщо не съв сигурна черва или бебе е. С предната бременност бях със задна плацента и въпреки това сигурна бях около 20та седмица.

# 233

Дааа! От гд средата/края на 18та седмица, но и моето бебче расте малко напред. С предна плацента съм. В момента съм 20та г.с. и движенията са една идея по-забележими. Гд следя по кое време и в какво положение е най-активно бебчето от интерес, но пък се започна и с филмирането, когато не е толкова активна или не съм я усещала за по-дълъг период от време, или в обичайните и часове. Утре съм на преглед и ще питам кога реално би следвало да се притеснявам...

# 234

Дааа! От гд средата/края на 18та седмица, но и моето бебче расте малко напред. С предна плацента съм. В момента съм 20та г.с. и движенията са една идея по-забележими. Гд следя по кое време и в какво положение е най-активно бебчето от интерес, но пък се започна и с филмирането, когато не е толкова активна или не съм я усещала за по-дълъг период от време, или в обичайните и часове. Утре съм на преглед и ще питам кога реално би следвало да се притеснявам...
Чак след 28-ма седмица, има време. От тогава препоръчват и да се броят движенията на плода, което никога не съм правила, на все пак.

# 235
Бяха ни подарили този: https://www.emag.bg/video-bebefon-mappy-vbm-8700-6426228026617/p … tm_medium=android
, защото било много задължително да имаме, а аз не бях купила. Еми, продадох го след няколко месеца. Чувам си бебето, нямам нужда от бебефон, а и нямаме двор и не излизам някъде сама, че да ми трябва по-голям обхват от слуха ми.

Ние сме с точно същия на Mappy и съм доволна. Не сме в голям апартамент, но е разположен по дължина и спалнята е в единия край, а хола в другия. Вечер като заспи детето и отидем в хола да гледаме телевизия не се чува нищо от спалнята. Отделно ако примерно готвя и пусна абсорбатора нищо не се чува. Също и в банята си влизам с бебефона и ми е спокойно 😊

# 236
Спокойствието си струва притежанието на някоя и друга джаджа в повече. В крайна сметка имаме възможността да се възползваме от предложенията на пазара.

# 237
Относно коланите, гледах ги в няколко ютуб видеа и бременните жени ги описваха като полезни. Аз мисля да си взема в някакъв момент, но само долната част за кръста.
Аз съм 19+3, и започна да ми е дискофортно да съм седнала и една идея по сгъната. Все едно имам балон вместо корем. Вечер се чувствам доста надута. Направо се чудя, абе няма място повече в моя корем нито за вода, нито за повече храна 😅

# 238

Да🥹 усещам го от 16та седмица, но не бях напълно сигурна. Сега в 18та е малко по-осезаемо

# 239
Здравейте, мами! 🌸

Като за първа бременност (в момента съм в 18-та г.с.) съм малко притеснена относно някои резултати от изследванията. Хемоглобинът ми е 98, витамин B12 също е под нормата, но желязото е в граници. Предполагам, че имам анемия, но не желязодефицитна, а свързана с недостиг на B12. Малко се притеснявам, защото знам колко важен е този витамин, особено по време на бременност.

Писах на АГ-то си – той ми препоръча Тотема 2 пъти дневно и метилкобаламин (витамин B12). Преди това личната ми лекарка се беше консултирала с хематолог и те ми предлагаха Сорбифер и Беттер Ю за B12. Отново се обърнах към АГ-то, но той не промени терапията, затова реших да се доверя на него, въпреки че личната лекарка не е напълно съгласна, защото смята че ТОТЕМА е слаб за под 100 Хемоглобин

В момента пия:

Актив Мама – 1 табл. дневно

Биозин Мама – 1 табл. дневно

Магнерот 500 – 3×1

Фолиева киселина – 1 дневно

И сега ще добавя Тотема и B12

В аптеката и от някои лекари ми казват: „Всичко това са добавки, може да ги пиеш заедно.“ Но аз имам усещането, че все пак е добре да има някаква подредба, за да се усвояват правилно... Може би издребнявам, не знам. 🙈

Нямам конкретен въпрос, просто исках да споделя. ❤️
Ако някоя от вас е имала дефицит на B12 по време на бременност, ще се радвам да сподели дали е толкова притеснително, колкото изглежда по информацията в интернет. И какво мислите – по-добре ли е да се слуша основно АГ-то, или е разумно да се консултирам и с хематолог?

Толкова много мнения и информация има, че човек лесно се обърква… Благодаря, че изчетохте! 🤍

Общи условия

Активация на акаунт