"Родила е N деца, а не и личи"?

• 2 881
  • 120
  •   3
Отговори
# 60
  • Melmak
Мисля, че при някои дами се отразява зле инвитрото като килограми и като умора. Не го приемайте като злословене или обида. Виждам около мен дами, не са напълнели толкова, но явно стимулациите, стреса и хормоните си казват думата. Може и да е умора.

Щастливките, като майка ми, която описах не са всички. Аз самата не съм. Моето тяло е с различна структура от нейната и кожата ми е с друга еластичност.
Без спорт ставам пълна, но аз обичам да ям и не е въпроса за джънк, защото не ям такъв. Хапвам си нормални неща, но ако се отпусна, не тренирам и хапвам, както работя на стол, ще стана много кг. За това и като бременна тренирам, защото искам да се поддържам.

Кофти ген се оправя с работа. Това е. Трябва си спорт и добро хранене. Нека не се сравняваме с Ивет Лалова, не сме професионални спортистки. Тя днеска може 8 ч да тича, ама аз 8 часа вися в срещи и седя на компютъра.

# 61
  • София
Точно така е, Хечи. Аз качвах основно от процедурите, не толкова от самите бременности.
Това са големи дози хормони и много смачкват физически. Като сложиш и психическото напрежение.
Затова писах, че подозирам и побеляването на косата ми.
Единствен плюс ми е, че (пак с това го свързвам) от стимулациите и прогестерона (може би) ми изчезна в един момент цялото излишно окосмяване по ръцете и краката, та ми спести много усилия в живота.

# 62
  • София
Според мен значението на изразът е, че жената е в спортна форма, което явно някои намират за неочаквано при раждали жени Joy А иначе и раждали, и нераждали има всякакви.

Според мен много от нещата покрай раждането са до ген, като някои можеш да ги бориш, други по-трудно. Например, на мен стрии не ми се появиха, а не положих някакви специални усилия. Качих много малко и ги свалих с раждането, ядях си обичайното. И не е вярно това за големите гърди, моите са много над Б, и нищо им няма, само качих една чашка.

# 63
  • Бургас
Мисля, че е до ген. Едното ми дете е естествено заченато, естествено раждане. Второто - стимуалция, инсе и после секцио. И с двамата на изписването нямах корем и по нищо не ми личеше, че от мен е излязло дете. Буквално си влизах в дрехите от преди да забременея. Само гърдите ми бяха пренапрегнати.

“Личи си, че е раждала” е израз, който не харесвам. Ми от една жена е излязло човече. Много ясно, че ще си личи. И следва да има всичкото време, което и е нужно, за да се съвземе.

# 64
...
Има жени, които са слаби без да си мръднат пръста за нищо. Просто така се раждат и такива, които трябва да се ограничават или да спортуват, ако искат да изглеждат добре за собствените им стандарти и разбирания.
Малко се измести май фокуса от темата, но лично аз в групата "не им личи изобщо " слагам точно такива жени, които излизат от родилното и изглеждат по начина, по който са изглеждали преди 9 месеца без грам усилие да положат за това нещо.
Фокуса на темата е крайният резултат - жени, които са в добра форма, въпреки бременеене и раждане. Как са го постигнали, какъв път са извървяли, вървят и дали - не е от значение за околните, а само за индивида.
Че има жени, които нула усилия полагат, хранят се безразборно, пушат, пият и пак са в завидна форма - има, но са изключения. Не им завиждам.

# 65
А, аз точно на тях завиждам и казвам, че все едно не са раждали.
С ограничея, пот, мъка и време повечето успят, но от само себе си без да правят нищо не са много и там е гена и физиологията на дадената жена!
Искам и аз да излезна от родилното с плосък корем и да не ми личи, че съм родила преди 4 дена, но това няма как да стане, защото структурата на тялото не ми го позволява. За възстановяване ще трябва да си скъсам гъза от тренировки, диети и ограничея,а моята приятелка Елена ще си влезе във форма без никакви ограничея и като я попитат нещо- ще каже "нищо не съм правила и не съм се ограничавала, явно е ген!"

# 66
  • София
Сериозно ли изпитваш завист за подобно нещо?

# 67
А, аз точно на тях завиждам и казвам, че все едно не са раждали.
С ограничея, пот, мъка и време повечето успят, но от само себе си без да правят нищо не са много и там е гена и физиологията на дадената жена!
Искам и аз да излезна от родилното с плосък корем и да не ми личи, че съм родила преди 4 дена, но това няма как да стане, защото структурата на тялото не ми го позволява. За възстановяване ще трябва да си скъсам гъза от тренировки, диети и ограничея,а моята приятелка Елена ще си влезе във форма без никакви ограничея и като я попитат нещо- ще каже "нищо не съм правила и не съм се ограничавала, явно е ген!"

Не съм срещала да са с плосък корем (без дрехи и ластичен колан) веднага след раждането или 4 дни след това. То, ако беше така, щяха да показват корем на голо 4 дни след раждането, а не го правят.  Не се прибира толкова бързо кожата, тъканите и матката, организмът трябва да се отводни и пр.. Да, и аз се прибрах в старите си дрехи, но те все пак имат някакъв толеранс, коремът си висеше, но с колана и дрехи не личеше. Други много слаби жени, които имаха голям корем през бременността даже си изглеждаха бременни при изписването.

# 68
Някои просто пишат глупости, но то и общата култура не е за всеки. Барем да не размахват шумно неистини.
Коремна стена, матка не се прибират от днес за утре. Индивидуално е, но трябват поне няколко месеца. Колкото е по-мускулеста и тренирана коремната стена, толкова по-бавно се прибира и постепенно. Но пък мускула се прибира трайно и красиво, няма увисвания.
Стрии дали ще се получат зависи вече от гена и начина на живот на жената, типа кожа.

# 69
Моята майка твърди, че на излизане от родилното е изглеждала точно както преди бременноста и си е сложила полата от тогава. Т.е. корема и се е прибрал още  в родилното. Била е на 20, аз от своя страна нямах такъв късмет.
А раждането на 42 нанесе още поражения на тялото ми, а сега и меното нанася още.
Та някои жени наистина са късметлийки в това отношение, други не.

# 70
Моята майка твърди, че на излизане от родилното е изглеждала точно както преди бременноста и си е сложила полата от тогава. Т.е. корема и се е прибрал още  в родилното. Била е на 20, аз от своя страна нямах такъв късмет.
А раждането на 42 нанесе още поражения на тялото ми, а сега и меното нанася още.
Та някои жени наистина са късметлийки в това отношение, други не.

Изглеждаш точно както преди не е равно на успях да се побера в полата си отпреди бременността.

И аз успях в нормалните си дънки да се побера, в пола щеше да ми е още по-лесно, защото то просто излишната тъкан си я прибираш под колана все пак. Тя е пластична тъкан.

Да вметна само, много бях притеснена заради секциото, че някакси имах мастна тъкан и подуване от течности над белега от секциото и под него, някакво неравномерно натрупване над и под белега и се чудех дали ще се оправи. Естествено, това с дрехи не е личало, сигурно и по бански нямаше да личи, но си го усещах. Сега белегът е точно като стара избледняла стрия, нито хлътнал, нито изпъкнал, мисля, че е лепено, а не шито, и въобще не личи, трупането си е равномерно, но в началото не беше така.

Последна редакция: сб, 20 сеп 2025, 11:58 от кукумицинка

# 71
Ами не съм съгласна. Ако корема ти е голям няма как да си сложиш полата от преди да забременееш.

# 72
Ако е била преди бременността пухкавичка, нормално след бременността да е в същата дреха.
Четете, моля ви, защото неграмотността много дразни
Скрит текст:
Цитат
Почти всяка бременна жена има диастаза (diastasis recti) – неестествено раздалечаване на правите коремни мускули, което помага корема да се разшири и осигурява място за растящото вътре бебе. В рамките на няколко седмици след раждането мускулите следва да се приберат обратно, но приблизително при 2 от 3 жени това не се случва.
Причината е, че съединителната тъкан между правите коремни мускули (линеа алба) изтънява и отслабва при разтягането и губи своята еластичност. Предпоставките за това отслабване могат да бъдат генетични, но могат да бъдат и резултат от начин на живот, начин на хранене, големината на бебето, начин на раждане и т.н.
Много жени въобще не разбират, че имат диастаза, докато бебетата им не проходят, не тръгнат на училище, а понякога дори и по-късно. Повод за откритието може да бъде развитието на коремна херния, хронична болка в кръста или неизчезващо „бременно коремче“. Всяко от тези състояния може да бъде провокирано от незатворена диастаза.

# 73
Ами не, не е била пухкавичка.
Слаба преди, слаба и след.
Както казах аз не бях така.

# 74
И аз мисля, че е предимно до ген и дисциплина. Не е само до раждане. Аз имам 4 деца и доста "поражения" съответно, обаче и преди тях никога не съм имала супер плосък корем, че да се ядосвам. При мен е достатъчно да не ям по много и съм си съвсем добре. Обаче хапна ли "достатъчно" - край, всичко се лепи. На 50 години имам снимка, на която изглеждам по-добре, отколкото на 40, просто защото съм по-слаба. Сега пак сложих някое кило и се боря. Трудно е, но си струва.
След раждането съм сваляла по много кг, единия път 25 кг. Свалят се с упоритост, няма друг начин.

Общи условия

Активация на акаунт