"Родила е N деца, а не и личи"?

• 4 930
  • 187
  •   5
Отговори
# 75
А защо допускате да качвате толкова много килограми по време на бременност?

# 76
На съд ли ще идем за това? Simple Smile Явно се случва. Аз с едната бременност почти само съм лежала, вкл. в болница за задържане. Влязох да раждам 83 кг. Имало да става.

# 77
  • София
Без проблем съм си носила полите отпреди, по време и след бременностите. Просто коригирам височината на талията, напасвайки я на подходящата гънка. Wink

Базила, пак е до ген и до бременност. Качвам при бременност, хем продължавам и спорт (по 5-10 000  крачки дневно и 2 пъти седмично плуване), и внимавам с храненето. Качвала съм различно - между 15 и 25+. Прием на хормони, прием на добавки. При 25+ кг си отлежах. Но пак е до ген. Майка ми е качвала много, а е слаба и злояда. Сестра ми качваше много. Най-голямата ми дъщеря качи и след 10 месеца нямаше помен от килата. Дай сега бременните да се скъсат от глад и тренировки и да им се вкарва вина. Да не говорим за тези с ИР и други подобни проблеми. При стимулациите преди това качвах най-много. Реално между 5 и 10 кг, без да си променям начина на живот. При неуспех ги свалям до месец, пак без промяна и усилия. Добре, че не е имало кой да ме критикува.

Последна редакция: сб, 20 сеп 2025, 12:50 от Fever Ray

# 78
За диастаза си има доста упражнения, ама трябва да се правят Grinning

И диастаза не само бременни могат да имат.

# 79
Така е, аз като нищо не правя, какво да очаквам? Поне гледам да не пряждам и това е.

# 80
А, не, аз проблем нямам.
Всеки си отговаря сам за здравето и тялото. Simple Smile
Но над 15-18 кг за мен има или заболяване, или се похапва яко.
Но – всеки си знае.

# 81
За теб е така, за други - иначе. Има и жени, изначално много пълни, и те забременяват и раждат. Има и похапващи. Но ако човек се усети и вземе мерки, нищо не е фатално.

# 82
  • Melmak
Разбирам, че има жени, които изкарват бременността на легло или в болница, което допринася да качват кг, защото не се движат.
Останалите просто трябва пазене. Аз съм с ир, последното нещо, което искам е гестационен диабет или диабет тип 2!
Преди години сякаш лекарите не са насърчавали младите майки да се пазят много. Майка ми е ултраслаба, но е качила 25 кг с брат ми, отслабнала ги е и после с мен е напълняла 20 кг и е отслабнала. Но и тя казва, че никога не е спортувала, нито е мислела какво яде. Яла е каквото и колкото ѝ се искало..

# 83
Кърменето “сваля” килограмите и аз се пъхнах във всички стари дрехи една година след раждането и облечена нямаше разлика във визията.
 Съблечена обаче не можех да се позная в огледалото от висящи кожа и телеса.
 Само спортът прави фигурата красива, като пак нямам предвид бодибилдърки или други крайности.
За нормална жена трябва време да се възстанови.

# 84
Никакви усилия не съм правила да отслабва след раждането и пак след половин-една година бях с 6-7 кг. по-слаба отпреди забременяване то. Не съм се следила, на кантара вкъщи му беше изхабена батерията, чак, като взеха да цъкат колко съм била отслабнала се премерих. Нямах едно спокойно ядене (много мразя да ме прекъсват, докато ям, директно приключвам с яденето), къпане или спане, с часове обикалях с количката или с раницата с бебето, че да млъкне и да заспи.

# 85
  • София
Принципно винаги има причина за пълненето. Важно е да се контролира.
Имам приятелка, която качи 4300 и излезе след раждането с -4700 и бебе 3600.
Аз обичайно с раждане съм оставяла в болницата около 10 кг и после съм сваляла останалото. Бебетата ми винаги са били сравнително дребни,но явно задържам течности.
Килограмите обаче са относителни. Ето, сега тежа повече отпреди да превърна спорта в начин на живот, но пък визуално съм по-слаба. Т.е. мускулът дава плътност и маса също, а не само телесната мазнина.

# 86
Мускулът тежи, да, но по време на бременност килата не идват от нарастване на мускула (трениране), а от околоплодни течности (всички задържат по време на бременност, процеса е нормален, за да се осигури околоплодна течност), собствено тегло на бебето, плацента. С раждането губиш около 8-9 кила от тези екстри и остава собственото тегло на бебчето - 3-4 кг.
Всичко над това си е папу и отива по телцето на мама. Simple Smile)
Изключвам жените с хронични заболявания и тотално объркване на хормони, метаболизъм. Но то там и бременността минава в рискова и се наблюдава/протича по друг начин.

# 87
  • София
Е, същото казвам.
Конкретно при мен е от "изкуственото" поддържане на бременностите + ген, но няма общо с храна или липса на движение.
Но и хич да не качи една жена при бременност, тялото пак е различно поне няколко месеца след раждането (с подходящи дрехи и с колан може още на изписването да е като манекенка, стига да не пробва да се прибере по гол пъп Wink), а добрата визия изисква усилия и при най-добрите гени (хаха, коректорът написа Цени).

# 88
Гена си има значение, но има хора се оправдават с него.
Важното е човек как живее и какво прави.

ТЕХНИКИ ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ СЛЕД РАЖДАНЕ : ЕМИЛИЯ БЕЛЧЕВА І Pulse podcast 2025
https://www.youtube.com/watch?v=SKzUVMtGmYM

Ето я Белчева как изглежда след 3 раждания.
И си дава съвети. Нещата които прави за нея не са усилия, тя ги прави с желание.
И не мислете, че е родена такава. Тя знае нещата,  които знае, защото от малка е била с много проблеми, ама много.

Но да, има хора могат да полагат много усилия, други по-малко.
Но си трябват усилия.

# 89
Добре де, ама то в живота няма равен старт за всички по принцип. Преценяваме кое ни е важно и там си "скъсваме гъза".

Тези, които завиждат на слабите жени, заради гена, спокойно идва време когато да си слаб не стига, трябва да се напънеш, да спортуваш, за да не почука рано остеопорозата.

Общи условия

Активация на акаунт