⚓ На пазар във Варна - тема 81 ⚓

• 28 660
  • 706
  •   2
Отговори
# 585
Знаете ли дали, синята зона е безплатна на Дружба, както в града в момента? Или тя не работи зимата. В частност, помня за Лидъл, че преди бариерите стояха вдигнати извън летния сезон.
Току що някой е публикувал във ФБ група това:

# 586
Благодаря за инфото за Златни пясъци, отидохме до там да разнообразим маршрута за разходка.
Иначе минахме през Лидъл, бариерите си стоят пуснати, то нямаше и място. Малко по-надолу видяхме, че и бариерите в комплекса са спуснати. Прекаляват леко с цената за паркиране...

# 587
Не прекаляват, целта е да се елитаризира района и да не им се моткат разни мераклии за разходка край морето. Още преди време искаха да слагат 5 лв/час

# 588
  • Варна
Благодаря ви, хора, полезни са ми всичките ви мнения. За библиотеката се сетих и аз, щях да ходя тия дни, но съм изключително приятно изненадана, че имат голяма част от тях! Непременно ще ги посетя. А уча.се не ми е вариант, бях направила абонамент за цяла година, но на тийнката не й допадна и отказа да го подновим.

# 589
Знаете ли дали, синята зона е безплатна на Дружба, както в града в момента? Или тя не работи зимата. В частност, помня за Лидъл, че преди бариерите стояха вдигнати извън летния сезон.
Току що някой е публикувал във ФБ група това:

Не е ли просто грешка в софтуера и превалутирането, защото мисля,че бяха снимали табелите и там си е 3лв/час.

# 590
Работи и през зимата, слагат скоби всекидневно.
1,53€= 3 лв на час е.

# 591
  • Варна
Здравейте! Автоматите за автобусни билети настроени ли са за евро монети или може и с левове?

И аз с този въпрос идвам.

# 592
Машините за билети работят само с евро. Няколко поста по - нагоре питах същото. Билет се купува от машина, чрез приложението или през сайта - https://ticket.busvarna.com/

Последна редакция: сб, 03 яну 2026, 23:46 от metome

# 593
  • Варна
Благодаря. Тъкмо повод да почна да плащам по левче, а не по два.

# 594
Отказват ли по магазините да се плаща със стотинки?
Последно къде могат да се дарят?
Банките взимат ли за броене процент?

# 595
  • In transit
Pea, във всички по-големи хранителни може да се плаща със стотинки, в заведенията също приемат монети. Вече само в БНБ може да ги върнеш, ако не ги използваш до края на месеца по магазините.

# 596
Нямат право да отказват стотинки, но повечето имат лимит от 50монети на пазаруване.

# 597
  • Варна
Да, днес в Лидл вървеше по говорителите съобщение, че приемат до 50 български монети на плащане.

# 598
  • Deutschland/HE
Това с 50те монети е определено със закона за въвеждане на еврото, не е решение на магазина.

# 599
Здравейте, някой посещавал ли е събитие на Candelight by fever във ФК. Ходила съм в София, но на друг организатор. Няма никъде снимки и самата им страница изглежда малко фейк. Взела съм билети за подарък и не искам да останат разочаровани хората, на които ще ги подаря.

Общи условия

Активация на акаунт