⚓ На пазар във Варна - тема 81 ⚓

• 28 798
  • 708
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте дами, За много години! Да ви попитам имате ли представа къде във варна мога да намеря консумативи за хлебопекарна Тефал, а по - точно бъркалката( че я надрах яко с ножа )

Аз разни такива резервни джаджи за уреди си поръчвам от делта елис. Май не ми се е случвало да потърся нещо и да не го намеря там. Преди много години ми потрябва бъркалка за Мулинекс. Май в Либра ми обявиха по-висока цена от Делта Елис с все куриерската услуга. Точни са и доста неща съм си поръчвала от тях.
https://www.delta-elis.com/bg/3-5288-%D0%91%D1%8A%D1%80%D0%BA%D0 … nghi_moulinex.htm

# 571
Здравейте! Място за ремонт на принтер около катедралата?

# 572
  • Варна
Хора, имам един супер странен въпрос и макар че не е много по тази тема, ще го задам. Някой има ли спомен/картинка/снимка на учебниците, по които учехме основните предмети в 7 клас - математика, български, химия, физика, биология, география? Набор '77 съм. Нямам дори бегъл спомен как изглеждаха като корици. Пуснах търсачка в Гугъл, но резултатите са за съвременни издания. Малкото стари, които видях, не ми светват да са ми минавали през ръцете. Искам да видя конкретни учебници и да започна да ги търся на старо или в сканиран вариант. Дъщерята изпитва трудности с химия и физика, а в днешните учебници нещата са обяснени безобразно, дори аз се затруднявам с някои неща, които не си спомням. Слава богу, по-голямата част помня, но ми се иска да намеря стари учебници и да си припомня как сме ги учили ние. Аз от уроци и изобщо някаква помощ не съм имала нужда, а не бях чак отличник, значи за мен обяснението е, че материалът просто се е преподавал по-разбираемо. По математика и български ходи на уроци, но не мога да плащам за уроци и по другите предмети, това е безумие просто. Помагайте, моля ви.

# 573
Ох,
Скрит текст:
успокоявам се, като видя, че има поне още един с моите мисли и търсения. Пазех всичките си учебници, че и тетрадки, в кашони в мазата, но преди повече от 15 -тина години ги оставих до казана. Грешка, го-ля-ма грешка ! Но, не е само от учебниците. И учителите, и преподаването бяха други по наше време.

Последна редакция: пт, 02 яну 2026, 23:28 от metome

# 574
  • In transit
HighSpeed, защо не пробваш да видиш дали няма нещо по антикварните магазини или в библиотеката? Ако там имат нещо, ще може и да го копираш. Изобщо нямам спомен за кориците, даже сега се замислих дали и къде може да са моите, от техникума знам, че си пазя учебниците, но от основното май не.

# 575
Не търси учебници, търси видеа, където обясняват материала.
Много материал учат, нямат време да осмислят и упражнят!
Синът ми ползваше Уча.се и Кхан Академия

# 576
По наше време много учебници ги даваха от училище и ги връщахме. После имаше години се купуваха, дори и в класовете до 7 клас. И аз не се сещам за кориците. Незнам и съдържанието дали е същото. Много промени има е учебния материал оттогава.

# 577
Хай, имам ясен спомен, че учебниците ги връщахме тогава. Имам някой преснети учебници но за горния курс и няма да ти вършат работа. Аз лично съм ползвал по-стари учебници да чета когато бях 6-8 клас по математика и физика. Бяха ясно написани и с примери.

# 578
HighSpeed нямам спомен, но най-добре потърси някоя възрастна, отдавна пенсионирана учителка,много от тях си пазят старите учебници. Майка ми си пазеше едно буквар че, по което синът ми научи азбуката точно за ден. А аз му бях купила разни помагала, още там се "дивих" на чудатости като например Е-енот, ей сега дете на няма 6г ще се сети какво е енот. Друго-майка ми си пазеше историята още преди да въведат"роден край и подобни, много стар учебник за 4 клас, изцяло оттам учи синът ми, иначе беше невъзможно.
Ако имаш позната възрастна учителка или някой от познатите ти има, но някъде към 80 г да е, това е начинът. Друго-пробвай в детската библиотека, може поне в читалня та да дават стари издания. И ако и така не стане-направи абонамент за "уча се", много лигаво говорят, но разбрано, а има и тестове.

За учебниците-да, отвратителни са! Един пример-аз освен, че бях отличника, съм се подготвила по БЕЛ сама за СУ(вкл преподаването в училище на учителката) ,като съм прочела де що има тогава студии, статии и тн. Вкл част от томовете на П. Зарев, към които има масова ненавист, за мен бяха интересни в някои части. Е, ще повярвате ли, че по литература на сина ми, който завърши преди две години, не бях в състояние да прочета дори един урок от край до край. Заставях се поне на любими автори, е, не се получава. Абсолютно невъзможно за прочит четиво,без да преувеличавам. Добре, че бяха учителите по БЕЛ в училището му свестни, буквално диктуваха наново уроците.
Така че да, добра идея е да се търсят стари учебници, успех!

Последна редакция: сб, 03 яну 2026, 16:48 от Светкавица

# 579
Здравейте ! Някой знае ли колко взема за преглед д-р Вълкан Иванов-хирург от МЦ " Хелан Кеар"?
150 и 80 ехограф, но не винаги го таксува. Като лекар е уникален. Може би най добрия мамолог.

Привет! От края на декември 2025 г., д-р Вълкан Иванов преглежда в Медицински център "АЯ" в гр. Варна.

Записване на часове:
На място: Варна 9003, район Аспарухово, бул. Народни будители 7, ет. 2 - https://maps.app.goo.gl/69jrL8bVWmo4bo8y8
Телефон: 0875 300 515 (всеки делничен ден от 8 до 18 часа)
Онлайн: www.ayamedical.bg
В сайта на центъра може да намерите и ценоразпис на медицинските услуги.
Прегледите и консултациите по документи (може и онлайн) са платени. В момента не е предвидена работа с направления по НЗОК. Издават се фактури за целите на прегледите по фондове.

Очаква се до дни да стартират и мамографските прегледи в център "АЯ" с мамограф Pristina Serena 3D на General Electric Healthcare. Резултатите ще бъдат разчитани от д-р Виктор Йорданов (Образна диагностика), който няма нужда от представяне.
Двамата специалисти работят в тясно сътрудничество и изключително успешно в полза на здравето на пациентите с рак на гърдата.

# 580
Аз открих в студентските си години уча.се и ми беше много полезно сега не знам как е.
Миналата година изхвърлих адски много учебници от начален етап мои и на сестра ми, но ние сме "малки". Тук таме пазя някой от гимназиален, които не съм успяла да продам и ми се свиди, но ги намалям постепенно.

# 581
HighSpeed, питах една позната която работи в централната библиотека, каза, че на 90% имали. Ако искаш, звънни или посети библиотеката идната седмица.
ППС. Ще провери в понеделник и ще ми пише.

# 582
Знаете ли дали, синята зона е безплатна на Дружба, както в града в момента? Или тя не работи зимата. В частност, помня за Лидъл, че преди бариерите стояха вдигнати извън летния сезон.

# 583
В града включително и утре няма зони. За Дружба не знам, за Златните зная, че няма.

# 584
  • Варна
Здравейте! Автоматите за автобусни билети настроени ли са за евро монети или може и с левове?

Общи условия

Активация на акаунт