⚓ На пазар във Варна - тема 81 ⚓

• 30 353
  • 749
  •   1
Отговори
# 285
О, не искам да си сменям постоянния адрес. Няма ли друг вариант за да ползвам синя зона?
Няма... и аз съм с подобен казус. Blush
Естествено, че има друг вариант, купете си електричка.

# 286
  • Варна
Ако имаше други варианти, нямаше да има смисъл от синя зона, защото всички щяхме да сме там и да плащаме по 55 лв годишно.

# 287
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Регистрацията за Зона е елементарна. Автомобила и адреса по ЛК трябва да е в подзоната, която искате да ползвате. Всеки сам знае как става вписването на адрес за ЛК. Аз не мога да скрия колко съм очарована от въвеждането на Зелена зона. Живея на границата със досегашната Синя зона и беше някакъв ад. То не беше паркиране по завои, тротоари и тревни площи. На паркинга пред блока все едно бомба е паднала 😀. Вчера имаше доволно места за паркиране. Голям тормоз беше до сега. Имаш автомобил, а не можеш да го използваш защото, като излезеш от паркинга после няма къде да паркираш, ни денем, ни нощем. За паркиране пред входа пък да не говорим, по две коли. Ееее, идваше ми в повече. Как изведнъж всички взеха да спазват правилата, незнам???

# 288
И живущите в синята зона сме доволни от нея😁
Само хората, дето не могат да ползват градския транспорт, не им харесва🫣
Аз лично когато трябва да свърша някаква работа, предпочитам да си хвана автобуса. Не търся място за паркиране и съм готова по-бързо.
 Ама има хора, дето е под достойнството им и трябва непременно да слязат с безценната количка до центъра...

# 289
  • ВАРНА
И при нас в зелената зона се наблюдават свободни места от вчера.Познат твърдеше,че ще се отрази благоприятно въвеждането и,понеже много хора от синята паркират в квартала(граничим със синята),за да да не плащат.Сега вече няма ,как да стане.

# 290
  • In transit
Според мен това с празните места ще е временно, докато всички се регистрират. Тогава пак ще се напълни. Майка ми е в синя зона, гранична с безплатна... до онзи ден. Имаше много места за паркиране в района, еми от 20-ти, като въведоха зелената в съседния район, вече няма места. Т.е всички, които не са могли преди да се регистрират в синя зона, по една или друга причина вече са го направили и вече трудно се намират места.
Аз също не съм против сини и зелени зони, но за съжаление няма достатъчно места за паркиране в района, за който питах вчера и зоната няма да реши въпроса с паркирането. Защото няма дори опции за платени паркинги.

# 291
Да, на мен не ми е удобно (както и много мои колеги), защото не мога да използвам градски транспорт, за да стигам до работното си място, което посещавам пет пъти седмично. Няма удобна линия – трябва да сменям два автобуса и да вървя около 20 минути пеша. Затова кола ми е необходима. Никой не е помислил за хора в нашето положение, а 200 лв. месечно за паркинг не мога да си позволя. Засега ще се налага да паркирам пред блоковете на хората, макар че така им възпрепятствам възможността да спират пред домовете си.

# 292
  • Варна
Според мен това с празните места ще е временно, докато всички се регистрират. Тогава пак ще се напълни.

Това е и моето мнение. Плюс това го наблюдавах вече веднъж при въвеждането на синята зона, конкретно говоря за района на Генералите. Синя зона е. И какво?! Пак няма места. Я да тръгне човек да се прибира вечер след 19, 00 и да го видя как пак ще обикаля да търси място. Временна радост е това за местата. До няколко месеца ще се регистрират всички живущи с по две коли. Ще се регистрират и такива по втория начин - с вписване на ползвател в талона. Не са малко, лично познавам такива. После и наемателите, особено на по-скъпи имоти, които имат по две коли и хазяите няма да искат да ги изтърват. И още, и още.

# 293
Като няма подземни и надземни паркинги ще е така. Трудно за всички ни.

# 294
  • Варна
Аз съм абсолютно ЗА да плащам месечен абонамент за паркинг. Ама да има такъв, а ако е и охраняем, още по-добре. Зона обаче не желая да плащам, защото тези пари не отиват за общото благо, а потъват в нечии джобове. Нито паркинги правят, нито инфраструктурата се поддържа, нищо. Поради което си връщам постоянния адрес в кварталите и повече няма да им наливам в джобовете. Шест месеца в годината карам мотор и страшно се кефя, че за него не ми изискват заплащане на зона, а имам право да спирам на разчертаните паркоместа. И спирам. Останалите шест месеца се спасявам по друг начин, когато ми се налага поради метеорологичните условия да ползвам колата.

# 295
  • In transit
Преди малко обикалях пеш в района на 10-ти клон до базар Левски и к-с Вива. Няма игла къде да хвърли човек. Никога през деня не е било толкова пренаселено с коли. Всички нови паркоместа, които направиха + тротоарите са заети с коли, които поради невъзможност да спрат в съседните зелени зони, са спрели в безплатната такава. Това не е начинът, но на общината не и пука.

# 296
  • Варна
Във фейсбук се майтапят, че сега като половината Чайка се е опразнила, ще има къде да построят няколко кооперации. Майтап, майтап, но аз лично няма да се учудя точно така да стане.

# 297
Синя зона, преди няколко години. Аз в ролята на наемател. Хазяйката в ролята на наемодател. Двете заедно в общината с НА на имота. Тя декларира, че аз живея в нейния имот и показа НА. След това аз си смених адресната регистрация, смених лична карта и талоните на колата. След това подадох документи за зоната с копия на договора за наем, лична карта с постоянния адрес (този имот) и копие на големия талон, където колата е на същия адрес. Така подавах няколко години.

Много добре обяснено! Потвърждавам, че това е начинът.

# 298
Магазинът на Синсей в Делта планет мол работи ли? По едно време правиха някакви ремонти.
Гледам с-у дом Младост явно ще откриват нов.

# 299
Работи, вчера бях там.
Да ще откриват и в новата сграда м/у Лидл и Бриколаж

Общи условия

Активация на акаунт