⚓ На пазар във Варна - тема 81 ⚓

• 28 631
  • 705
  •   2
Отговори
# 630
  • In transit
Колибри, мисля, че таксата на банката е около 0.5% от сумата.

# 631
  • Deutschland/HE
Аз съм срещала до 2%, но тези 7% ме изненадаха много. А за пенсионерите са важни. Добре, че и оставих евро лятото и сега да не ходи да търси банкомат.

# 632
При мен пък друг случай. Вчера пуснах сигнали до КЗП и до НАП. В магазините Добротица господин Недко Митев решил, че няма да набавя стартови пакети евро и казал на персонала да си търсели сами. Жената чупи ръце и ми показа 5 и няколко монети. Не може да върне. Верига с над 50 магазина в страната. Явно собствениците са против еврото, но пък така да оставят всичко в полето на продавачките е некоректно мисля.
Връщат в лева на много места и не е незаконно, ако нямат евро. Работя в сравнително малък обект за хранене и еврото свърши още на първия ден.(Имахме 10 стартови пакета , колкото се полагат на търговец) В БНБ има огромна опашка по цял ден, в банките монети нямат, питали сме в 3. Дори да изтеглим от банкомат, без монети пак няма как да връщаме в лева. Имам близки, работещи в голяма верига. Там инкасото не носи монети, защото и в тяхната банка нямат.

# 633
При мен пък друг случай. Вчера пуснах сигнали до КЗП и до НАП. В магазините Добротица господин Недко Митев решил, че няма да набавя стартови пакети евро и казал на персонала да си търсели сами. Жената чупи ръце и ми показа 5 и няколко монети. Не може да върне. Верига с над 50 магазина в страната. Явно собствениците са против еврото, но пък така да оставят всичко в полето на продавачките е некоректно мисля.
Връщат в лева на много места и не е незаконно, ако нямат евро. Работя в сравнително малък обект за хранене и еврото свърши още на първия ден.(Имахме 10 стартови пакета , колкото се полагат на търговец) В БНБ има огромна опашка по цял ден, в банките монети нямат, питали сме в 3. Дори да изтеглим от банкомат, без монети пак няма как да връщаме в лева. Имам близки, работещи в голяма верига. Там инкасото не носи монети, защото и в тяхната банка нямат.

Но в случая НЕ говорим за малък обект, а за верига от над 50 магазина с десетки хиляди лева оборот на ден и НЕ говорим, че е свършило еврото, а собственикът, известен добрички милионер отказва да набави на персонала си и ги оставя да се спасяват сами.

# 634
Raf, ако имаш информация, ми е интересно да споделиш, дали са го проверили този селски тарикат.

# 635
Магазин 300 на Колхозния пазар - който плаща в лева, получава ресто в лева който плсща в Евро, ресто в Евро. Така си тълкуват правилата.

Фурната на ъгъла на Бенковски и Пискюлиев, май "На ъгъла" се казва, бивша Катрин. Огромна табела, че в периода на плащане в две валути, рестото ще се връща в лева. Ей така, безпрекословно, "няма не искам, няма недей". Да, сложено още едно изречение"Благодарим за разбирането".

Купувам от пазара няколко мандарини, казват ми сметка 2лв 60ст.Давсм монета от 2лв,от 50ст и 10ст,които са монети по 2.Буквслно се развика продавачката, не, никакви стотинки по 2,не приемала. Е при такава сметка като нямам други бели, 10лв ли да и дам. Стана панаир,идеше ми да и тръсна мандарини те, но накрая се "споразумяхме" за две монети по 5ст.Ами аз гледам какво ми е останало, на пазар няма как с карта.

"Европейци сме, ама не съвсем" е казал Алеко по друг повод. Май не съвсем по друг, де Joy

# 636
Raf, ако имаш информация, ми е интересно да споделиш, дали са го проверили този селски тарикат.
Засега получих само , че сигналите са заведени с дата и входящ номер и ще ме информират за резултата. Ще споделя после.

# 637
  • Deutschland/HE
А дали някой е подал за увеличените цени на паркинга на Св. Константин и Елена и на Пристанището. Попаднаха ми снимки във фейсбук.

# 638
  • Варна
Аз не споделям възмущението от цените за паркиране на споменатите места. С това застрояване и с изнасянето на хората от малки към големи населени места паркирането ще става все по-трудно и все по-скъпо. В крайна сметка никой не НИ кара насила да ходим навсякъде с коли (слагам и себе си в това число, защото съм ужасно разглезен шофьор, който не ще да слезе от колата си). Плащам си за паркиране и не роптая. А на места като Морска гара или долу на буните не бих отишла с кола, ако ще и безплатно да е. Такива задръствания и опашки стават, че не бих си го причинила на нервите. Има си таксита и градски транспорт за редките случаи, в които ми се прииска да зърна и помириша море.

# 639
А дали някой е подал за увеличените цени на паркинга на Св. Константин и Елена и на Пристанището. Попаднаха ми снимки във фейсбук.

Аз писах, че паркинга в св Константин е 1,53е, като се разхождахме видях табелата, не се сетих да я снимам.
Не е 3€на час.

# 640
  • Варна
Работя в топла точка със сравнително голям оборот и има още два обекта. Шефа беше взел още в началото на декември евра. На 2ри,навсякъде беше заредено и не сме оставали без банкноти или стотинки. Използва банката през която му минават плащанията и заплатите. Нямало е проблем, че нямат монети и т. н. Единственото неудобство е, че трябва да ходи често и има опашки. Може би на повечето собственици, не им се занимава. Ако говорите за собственика на Май Маркет, те са трима.

Последна редакция: ср, 07 яну 2026, 22:36 от Alatea

# 641
Малко по-различен въпрос.
Тази вечер се чух с най-добрата си приятелка от студентските години по случай имения и ден. Бяхме много близки, но след университета ни се разминаха пътищата, после пак се срещнахме, гостувахме си и преди две, три години спряхме дори да се чуваме по ред причини. Днес, като и честит их имения ден, се наложи и двете да споделим тъжни истории , че през последните две, три години сме изгубили родители.
Въпрос-поканих я през лятото на гости(често сме си гостували като студентки). Тя обожава морето, това е ясно.
Но какво друго ще ме подсетите да и предложа като посещение и занимание, кои са най-класните ресторанти с хубаво меню, какви културни мероприятия да и предложа(близо е до София, с театър няма да я впечатля), изживявания, места, забавления. Искам всичко най-добро, много ми е скъпа и не знам дали няма да изпусна нещо.
Само да допълня, че за първи път ми гостува, когато бяхме на 20 г, сега синът ми е на толкова. И тя години наред разказваше, че това и било "най-хубавото море" през годините. През същите години, през които за виждах на всички колеги, че си гласят "планове за морето, дрешки за морето" и тн, а аз подсмърчах "в ъгъла", защото "на морето" означаваше "у нас"Joy

Моля, наистина за хубави заведения, хубави събития, интересни за посещения места в и около Варна, въобще всичко, за което може и да не се сещам . Искам наистина да и създам хубаво преживяване.Тя е много добър и много фин човек, същевременно си беше купонджийка. Нещо впечатляващо във Варна през летния сезон? Каквото се сетите.

Последна редакция: ср, 07 яну 2026, 20:34 от Светкавица

# 642
Светкавица, първото нещо което се сетих е разходка с катамаран Варна - Балчик. Ето тук може да следиш като му дойде времето лятото. Беше мн приятна разходка, а в Балчик мисля, че имахме 2 часа свободно време преди да се тръгне обратно към Варна. Ние се разходихме и хапнахме.
Имам проблем с вестибуларния апарат, но се оказа, че на катамарана нямах никакви проблеми.
Скрит текст:
Има тема в бг-мама за варненските ресторанти. Разгледай я. Задай си въпросите и там.
Може да идете на охльовената ферма в Българево. Нещо по различно.

# 643
Светкавица, бих предложила, ако ще я водите на плаж, да я заведете до Крапец или Дуранкулак. Пътува се повече, но мисля, че ще й остане хубав спомен.

# 644
Каварна и н.Калиакра също е хубав маршрут.
Разходка до Шумен с посещение на Мадарския конник, Плиска с двора на азбуката. В Шумен може да посетите и пещера "Бисерна". Трябва само да се обадите по телефона за час. В интернет има информация. Аз не очаквах,че ще е като пещера в планината - влажна и тъмна, но красива.

Общи условия

Активация на акаунт