Тревожност и хипохондрия

• 431
  • 4
  •   1
Отговори
Здравейте пиша тази тема с надеждата, да намеря отговор на всичките мои опасения и тревоги от хора, които са минали по този път или в момента го правят. Хипохондрик съм си от юношеска възраст, при най-лекият симптом си мисля, че е нещо живото застрашаващо. Ходил съм на какво ли не изследвания, за да осъзная че ми няма нищо. Работих, учих и тренирах постоянно. Вече завърших, но юни месец след последният ми държавен изпит, получих силна ПА, като стигнах до спешното. Изписаха ми деанксит, като временно потуши симптомите ми, след което се преместихме с приятелката ми в друг град и положението стана лошо, постоянен страх от ПА, една топка в гърдите, отидох на психиатър и ми изписа ремирта, като я пия вечер защото имам и проблеми със съня, така вече месец и половина приемам ремиртата, сънят го пооправих малко, но страха не се маха, имам постоянно страх, че ще ме връхлетят инфаркт или инсулт, постоянно си меря пулса и от няколко дена ми изтръпват левите крайници и веднага почвам да въртя най-лошото.  Правиха ми ЕКГ холтер, всякакви изследвания на сърце и уж всичко е нормално. Посещавам психолог, един два дни след сесията съм окей, но после отново същите работи. Започнах работа и се върнах към тренировките, но в главата ми са постоянно негативни мисли за здравето ми. Бих се радвал, ако някой ми даде някакъв съвет, за да продължа живота си нормално.

# 1
Моят съвет е да си изследваш нивата на витамин Д и Б12. Ако са под средата на референтната стойност, намери си добри добавки и ги пий редовно. Ако сега приемаш добавки, съдържащи витамини и минерали, спри ги за седмица преди да ти вземат кръв, иначе изследването няма да е точно.

Основни други добавки при такива оплаквания са и магнезий и витамин Б6. Не разтворими от супермаркета... Магнезиите са един милион вида, пробвай дали магнезиев глицинат ще ти подейства добре, прочети и кога да се пие, някои са сутрин, някои вечер.

Желязото, магнезият, витамин Б6, витамин Б12 и витамин Д са основни играчи в това как ти работи нервната система.

Други неща - как си с приема на кофеин, енергийни напитки, коли, кафета, добавки покрай тренировките ти? Седни, прочети какво ти влошава положението. Взимаш ли някакви депресанти или стимуланти - алкохол, наркотици и т.н.? Няма нужда да ми отговаряш, просто и за тях прочети как действат на такива състояния.

# 2
Здравейте, благодаря за отговора, приемам бисглицинат от 200 мг вечер.Преди 2,3 месеца бях изследвал вит Д и Б, Д-то беше малко над границата, но ми казаха че е окей. Пия по едно кафе само сутрин до 08:00. Алкохол не пия, пуша цигари, но сега ги понамалих защото получавам сърцебиене от тях, не знам как може би заради тревожността.

# 3
Харесваш ли си избора на специалност, професия? Харесваш ли начина си на живот. Харесваш ли целите, които си си поставили или си ги поставил заради обществени разбирания? Харесваш ли мястото на което живееш ? Постъпките си сам ли правиш или под направление ? На разбирания и на ситуации? До каква степен приемаш ежедневието си като просто живот като на всички и до каква степен като налагане над собствената ти личност ? До каква степен играе роля налагането в живота ти ?
Имало ли е моменти, ситуации и места в които си изпитвал мира и кои и какви са те и как би си представил живота си така в такава среда?
Според мен седни и си поразгледай от къде идва това чувство при теб и кога най-вече и кога го няма. После иди и си поговори с терапевта. Той би трябвало да те подкрепи в търсенията ти.

# 4
Аз съм по същия начин на 24г съм, ходила съм на какви ли не прегледи за почти всичко изследвания си пускам кръвни през 3-4 месеца, но все си мисля че ми има нещо или че ще ми стане нещо и ще трябва да ида в спешното, някакви такива мисли ме обвземат. Много е неприятно ПА, съм нямала и дано да нямам, давам си кураж всичко идва от психиката. Разбирам го знам го, но пак си мисля глупости. На психолог не съм ходила нито пия хапчета гледам да тренирам да се разсейвам по някакви начини и да не си мисля глупости..

Общи условия

Активация на акаунт