💪"Игри на волята: България" - сезон 7 (2025) - тема 3 (22.09 - 29.09)

• 42 332
  • 996
  •   79
Отговори
# 900
Калин на мен ми изглежда като по-тих и спокоен човек. Може би добър играч на терен, но не най-интересният за продуцентите. Пък и синия отбор си има доста колоритни образи и изборът за синхроните става по-ясен.

Сигурен съм след месец когато останат по-малко хора и Калин надживее повечето феномени и той ще бъде показван.

# 901
Участниците нямат избор освен да играят заедно с продукцията, по зададен от нея сценарий. Помня как преснимаха цял ден отново преди 3 години, барабар с две игри, защото записът се бил загубил! Ще преснимат и ще се правят на луди, какво да правят!

# 902
Стана вече ясно, че ПОНЕ 5-6 са там за известност и сеир, та ще играят по свирката на продукцията и още как... Данчо например май е отишъл заради играта и набързо го разкараха.

# 903
Дали са екрани или хартия за мен няма значение и нямам абсолютно никакви съмнения, че тези кутии на късмета са абсолютна пунта мара и това което виждаме като елиминационна битка е изцяло и на 100% решение на продукцията.

Като цяло нямат голямо значение, изглежда само предизвикват допълнителна интрига, щото явно има нужда от такава.
Ако разсъдим трезво, така или иначе всички са номинирани. После, от всички сандъци само дава са кофти-сандъци, но и те не са някаква голяма драма, защото нали.. - всички са номинирани. Т.е повечето сандъци са си спасение. Но конкретно в случая ако има някаква цел, то тя ще да е в един сандък, максимум - два. Спокойно могат чисто на психологически принцип просто да сложат кофти-сандъка на най-невидимото/неудобно място за влизащите участници. Отделно Ралица, както и слушалката в ухото й, могат по не един и два начина да променят притежанието на евентуално попадналият кофти-сандък - в неподходящите ръде. Но в предвид бройката и съдържанието шанса за това вече отива на ТОТО. Другите сандъци, който и да бъде избран от тях, общо взето е все тази за продукцията. Като се замислим, тези сандъци не играят никаква съществена роля, не се получават някакви значими размествания в схемите по-принцип. За мен те са си някаква допълнителна шарения към целия цирк Smile

Иначе, сигурно има и начин да бъде и разместено самото съдържание вътре в сандъците. Ако питаме Ненчо, вече щеше да ни е открехнал ахахахах най-вероятно е нещо елементарно, като разтърсване на сандъка, преобръщане и тн. Но едва ли са стигнали чак до фокуси..а пък да слагат таблети.. това вече си е чиста конспирация и като се замислям, такава конспирация би донесла повече ползи за клеветниците, отколкото минуси за продукцията Simple Smile

# 904
Мен продължава да ме гложди въпросът с вероятността на 3 съвета винаги да се изтеглят и двете сандъчета "спасение". Доста отдавна съм учил теория на вероятностите, поправете ме ако греша но по мои сметки общите комбинации за едно теглене е К5/7 =К2/7=7х6/2=21. Вероятността поне едното спасение да е в оставщите 2 не се сещам точно как се изчисляваше но комбинациите трябва да са 6+5 (всяко спасение+всяко друго)=11. Значи вероятмостта и двете спасения да са между петте изтеглени е 10/21 или малко под 50%, за 3 съвета под ред - около 12%. Не е нереална но доста, доста ниска, да видим ще пада ли още

# 905
И аз се надявам да е той, но забелязах нещо интересно. Само той в профила си не публикува неща свързани с игрите, останалите включително и Траян шерват и коментират на поразия.
Ще поживеем и ще видим. В крайна сметка истинските победители не са тези, взели чековете, а участниците, които зрителите запомнят с добро и говорят за тях години наред после. Имаме достатъчно примери за това. И/или стават треньори, водещи...
Да не забравяме и в чисто житейски план - победителите са тези, които излизат от там с приятелства и житейски уроци - пример са почти всички от блатото и изолатора, интервютата им го доказват. Доста от тях казват, че там си правят гранде житейска равносметка , от тези, които променя т живота. Така че победител е много относително понятие....
Stuck Out Tongue Winking Eye... и все пак се надявам да е Калин. Grinning

# 906
И аз го забелязах това, досега само едно стори беше качил със снимка от битка от играта.Но дали нещо означава не знам, защото някой беше казал, че тази година продукцията е казала на участниците да дават грешни спойлери. По тази логика, това може да е една от стратегиите, но това си е само моя спекулация.

И аз се надявам да е той, но забелязах нещо интересно. Само той в профила си не публикува неща свързани с игрите, останалите включително и Траян шерват и коментират на поразия.
Ще поживеем и ще видим. В крайна сметка истинските победители не са тези, взели чековете, а участниците, които зрителите запомнят с добро и говорят за тях години наред после. Имаме достатъчно примери за това. И/или стават треньори, водещи...
Да не забравяме и в чисто житейски план - победителите са тези, които излизат от там с приятелства и житейски уроци - пример са почти всички от блатото и изолатора, интервютата им го доказват. Доста от тях казват, че там си правят гранде житейска равносметка , от тези, които променя т живота. Така че победител е много относително понятие....
Stuck Out Tongue Winking Eye... и все пак се надявам да е Калин. Grinning

# 907
Като изключа Алеко и Мартин, всички други победители са били в началото в миманса. Особено Добрин. Андрей и Милен също. На Андрей помогна Елизабет, а на Милен- епидемията . Рълев беше някъде в средата.
Така, че според мен победителя пак ще е някой подобен.
Харесвам Калин, бих се радвала да е той, но двете му изказвания против жените не харесах.  Първото, че били за цвят, а после в никакъв случай за Наталия. И не за друго, а защото е жена. И неговия случай не е много ясен сякаш.

# 908
Мен продължава да ме гложди въпросът с вероятността на 3 съвета винаги да се изтеглят и двете сандъчета "спасение". Доста отдавна съм учил теория на вероятностите, поправете ме ако греша но по мои сметки общите комбинации за едно теглене е К5/7 =К2/7=7х6/2=21.

То, няма значение.., дори не се стига до теорията на вероятностите. Тези 12% или 20 или 50% Ралица много бързо може да ги направи и на 90% и на 5%. Забележете, че избира с кой да започне и как да започне. Може да го светне, че има право да замени сандъка с друг участник (което е най-голямата глупост, защото отнема избора на другия), може и да не го спомене.. Всички я случат много внимателно и почти всички се съобразяват с това какво точно казва. Може и да не спомене, че има право да го смени с друг, и съответно участника почти сигурно няма да използва тази опция. Може да намекне, че има неотворен сандък, може и да не го направи. Тя знае навсякъде какво има, и в кой момент, знае и всички оставащи шансове, а ако не знае (най-вероятното) просто и казват в слушалката. А те племето изобщо не знаят къде се намират, камо ли да започнат да изчисляват някакви шансове.. през цялото време просто я гледат като телета в железница ахахах

Скрит текст:
Изгледайте внимателно тази драма: https://www.vbox7.com/play:26992a9721 от 16.00 минута та чак до 18.30. Но знаем, че тази драма не е била само 3 минути (изрязаният вид на видеото), а 7-8, за да не кажа поне 10 Laughing  Гергана не е от най-умните, затова през цялото време се чуди и осмисля защо Ралица я гледа „някак” в определени моменти. На всеки ще стане ясно (след изглеждане на клипчето), че дерзанията на Гергана непрекъснато се променят като през цялото време гледа към Ралица, която естествено не я излъчват в тези моменти. Има един фокус – „втренчен поглед” и всички (дори най-глупавите) започват да мислят, когато ги гледат втренчено. Ралица през цялото време й е казвала кой е правилния сандък, дори хей така за неин личен кеф, но Гергана схваща чак след 10мин постоянно препотяване ахахаха Sweat SmileSweat Smile

Дори да не съм прав и да не е било точно така в конкретния пример, тази драма показва, че самата Ралица безпроблемно може да увеличи или намали поне наклона за избор на сандъче на който и да е участник. Тя просто си ги манипулира..

При положение, че така или иначе няма голямо значение кой какво ще избере щом в повечето фигурира някакъв вид спасение, а и предвид, че Ралица може да избере с кой и как да започне, да избере следващият..и тн, излиза, че наистина няма абсолютно никакво значение къде какво има. Има само шоу и зрелище.

Ние сме зелките в крайна сметка Simple Smile И аз се подведох в началото Stuck Out Tongue Winking Eye

Когато сме в някаква еуфория или повлияни от нещо, чиято цел е да ни повлияе по някакъв режисиран или не начин, тогава така или иначе правим основни грешки и грешни констатации. Ето, тук как ставаме на зелки: Те избират цели трима номинирани, при което всички ахват и въобще в този момент не осъзнават, че номинираните реално са си стандартните двама..дори един и половина ахаха което е факт и се доказва от новия цирк на съвета, защото в крайна сметка накрая за елиминация излизат общо трима, по парче и половина на племе Sweat Smile

Като обикновена зелка от стопанството и аз се подведох и нахраних сандъците, че могат да манипулират номинациите и едва ли не съдбите на участниците. Обаче, след анализа и вече трезво мислещ, виждам, че няма никакъв смисъл от сандъците. Сандъците просто добавят още един цвят в палитрата на интригите. Остава само един-двама да подхвърлят „ТАБЛЕТИ” в мрежата…и гледай какво става ахаха

# 909
Скрит текст:
Отделно някой казваше и че там обхватът на мобилните устройства хич го няма.
Аз го казах това за обхвата. Разбира се не е задължително да имат обхват от мобилен оператор, за да има дистанционна връзка. Един елементарен hotspot от смарт телефон е достатъчен да си направиш собствена wi-fi мрежа. Просто познавайки тази продукция, да измислят някое високо (за тях) технологично решение на "проблем", който може да се реши също толкова лесно по много по-"мързелив" начин, не е първото което би ми дошло на ума.
Ако следваме принципа на "Occam's razor" най-простото обяснение обикновено е вярното.
Всички (или поне болшинството, вкл. и аз) сме съгласни, че тези ковчежета са манипулирани, а по какъв точно начин, едва ли е толкова важно. Само се надявам тази дискусия да не ескалира като една друга (за едни писма в Предателите) JoyJoyJoy
Дам, най-простото обяснение като търсиш под вола теле, според Occam's razor е да намериш теле Animal Ox Какво точно теле вече не е важно.

# 910
Харесвам Калин - пълна противоположност е на “меринджея“ Алекс.
Калин действа и не говори излишни глупости. Алекс на терен е зле, но на маса - първи ръси мозък.

А и не всичко, показано за Калин е точно. По-скоро е извадено от контекста.
Най-вероятно и изказването му за жените има някаква причина. Ето, че и Данчо казва, че състезанията са тежки физически и за жените ще е трудно. Малко са състезанията с крепене на кулички върху тояга.

# 911
Мен продължава да ме гложди въпросът с вероятността на 3 съвета винаги да се изтеглят и двете сандъчета "спасение". Доста отдавна съм учил теория на вероятностите, поправете ме ако греша но по мои сметки общите комбинации за едно теглене е К5/7 =К2/7=7х6/2=21.

То, няма значение.., дори не се стига до теорията на вероятностите. Тези 12% или 20 или 50% Ралица много бързо може да ги направи и на 90% и на 5%. Забележете, че избира с кой да започне и как да започне. Може да го светне, че има право да замени сандъка с друг участник (което е най-голямата глупост, защото отнема избора на другия), може и да не го спомене.. Всички я случат много внимателно и почти всички се съобразяват с това какво точно казва. Може и да не спомене, че има право да го смени с друг, и съответно участника почти сигурно няма да използва тази опция. Може да намекне, че има неотворен сандък, може и да не го направи. Тя знае навсякъде какво има, и в кой момент, знае и всички оставащи шансове, а ако не знае (най-вероятното) просто и казват в слушалката. А те племето изобщо не знаят къде се намират, камо ли да започнат да изчисляват някакви шансове.. през цялото време просто я гледат като телета в железница ахахах

Скрит текст:
Изгледайте внимателно тази драма: https://www.vbox7.com/play:26992a9721 от 16.00 минута та чак до 18.30. Но знаем, че тази драма не е била само 3 минути (изрязаният вид на видеото), а 7-8, за да не кажа поне 10 Laughing  Гергана не е от най-умните, затова през цялото време се чуди и осмисля защо Ралица я гледа „някак” в определени моменти. На всеки ще стане ясно (след изглеждане на клипчето), че дерзанията на Гергана непрекъснато се променят като през цялото време гледа към Ралица, която естествено не я излъчват в тези моменти. Има един фокус – „втренчен поглед” и всички (дори най-глупавите) започват да мислят, когато ги гледат втренчено. Ралица през цялото време й е казвала кой е правилния сандък, дори хей така за неин личен кеф, но Гергана схваща чак след 10мин постоянно препотяване ахахаха Sweat SmileSweat Smile

Дори да не съм прав и да не е било точно така в конкретния пример, тази драма показва, че самата Ралица безпроблемно може да увеличи или намали поне наклона за избор на сандъче на който и да е участник. Тя просто си ги манипулира..

При положение, че така или иначе няма голямо значение кой какво ще избере щом в повечето фигурира някакъв вид спасение, а и предвид, че Ралица може да избере с кой и как да започне, да избере следващият..и тн, излиза, че наистина няма абсолютно никакво значение къде какво има. Има само шоу и зрелище.

Ние сме зелките в крайна сметка Simple Smile И аз се подведох в началото Stuck Out Tongue Winking Eye

Когато сме в някаква еуфория или повлияни от нещо, чиято цел е да ни повлияе по някакъв режисиран или не начин, тогава така или иначе правим основни грешки и грешни констатации. Ето, тук как ставаме на зелки: Те избират цели трима номинирани, при което всички ахват и въобще в този момент не осъзнават, че номинираните реално са си стандартните двама..дори един и половина ахаха което е факт и се доказва от новия цирк на съвета, защото в крайна сметка накрая за елиминация излизат общо трима, по парче и половина на племе Sweat Smile

Като обикновена зелка от стопанството и аз се подведох и нахраних сандъците, че могат да манипулират номинациите и едва ли не съдбите на участниците. Обаче, след анализа и вече трезво мислещ, виждам, че няма никакъв смисъл от сандъците. Сандъците просто добавят още един цвят в палитрата на интригите. Остава само един-двама да подхвърлят „ТАБЛЕТИ” в мрежата…и гледай какво става ахаха

Интересно разследване и анализ но доста едностранно и опростено, Ралица не е въздесъща телепатка да втълпи на всеки определен избор, нито играчите са изтъкнати психолози да разчитат всеки жест, мимика, знак. Те са си все пак индивидуалности и примерно Ивайло едва ли някога ще сменя ковчези, а Алекс винаги ще ги завърти 2-3 пъти както и да ги облъчва Ралица.

# 912
Ралица много бързо може да ги направи и на 90% и на 5%. Забележете, че избира с кой да започне и как да започне. Може да го светне, че има право да замени сандъка с друг участник (което е най-голямата глупост, защото отнема избора на другия), може и да не го спомене.. Всички я случат много внимателно и почти всички се съобразяват с това какво точно казва. Може и да не спомене, че има право да го смени с друг, и съответно участника почти сигурно няма да използва тази опция. Може да намекне, че има неотворен сандък, може и да не го направи. Тя знае навсякъде какво има, и в кой момент, знае и всички оставащи шансове, а ако не знае (най-вероятното) просто и казват в слушалката.
Правдоподобни разсъждения, но аз НЕ смятам
1) че Ралица е чак такъв суперкомпютър
и
2) че някой в слушалката е суперкопютър.  Най-простото обяснение е както вече писаха - спира се, снима се отново докато стане както са решили.

Всички сезони досега за мен доказват две неща:

А)   В продукцията няма особено умни хора или ако има, тези които решават не ги слушат (може би изключение като по-умен индивид е психолога/зите, и вероятно там намесата "отгоре" е по-слаба.

Б)   Явно липсата за която говоря въобще ама въобще не е проблем за босовете, защото рейтингите са високи. Поради това няма причини да се правят "излишни" разходи за попълване на липсата. Обяснението е в ниското интелектуално ниво на масовия зрител.

# 913
Вече от играта излязоха 8-9 участници, а представете си бъдещият победител още да не е влязъл.

Последна редакция: сб, 27 сеп 2025, 20:37 от Chapka

# 914
Казвам го в случай на АКО се наложи да изманипулират избора, защото както се видя сандъците не оказват почти никакво влияние върху елиминационният процес. Но пък продукцията наистина може да спаси някой изцяло по свое усмотрение. Тук ако се наложи може да изиграят някой. Но хубавото е, че поне не могат да изхвърлят някой, което все пак е за успокоение Simple Smile

Това беше идеята. А Ралица хич не е глупава, интригата е по цялата й глава повярвай ми ахахах

За това дали наистина могат да преснимват до като им дойде "добрия" кадър, не мога да го повярвам. Това е малко "клас стани, клас мирно" Едва ли Simple Smile Но скоро ще разбера, защото инак ще има бой бой ахаха

Общи условия

Активация на акаунт