💪"Игри на волята: България" - сезон 7 (2025) - тема 3 (22.09 - 29.09)

• 49 265
  • 1 081
  •   8
Отговори
# 1 080
Доста абсурдно е като мъж да се опитвам да убеждавам жени че могат да са равностойни на мъжете в дадена област, а те да пищят "Не смей" Ако беше обратното със сигурност щях да бъда обвинен в сексизъм и женомразство. Mask
До всички изчисляващи шансовете на нежния пол в промили, искам да ви питам: Вие прочели ли сте и осмислили ли сте името на формата?  Той е "Игри на ВОЛЯТА". не на силата, не на бързината, не на пъргавината, не на точността а на ВОЛЯТА.  Не знам защо мнозинството подразбира че трябва да победи най-атлетичният, най-силният, най-бързият(по възможност и най-красивият).... Ако е така, не само жените, и мъжете над 40 са само за цвят. Разбирам че за налагане на този стереотип виновна до голяма степен е самата продукция, която въпреки името е наложила чрез подбора на игри особено към финала профил на победителя нещо средно между леко- и тежкоатлет, хамалин, дърводелец, чукохвъргач, багер и  вол
Но ако наистина се съсредоточим на ВОЛЯТА, жените не само не отстъпват а много често и превъзхождат мъжете - двете игри с преобладаваща роля на волята тук бяха спечелени от жени (Гизем и Симона) и така е във всички подобни формати. Биологически те също явно са по-издържливи - винаги губят значително по-малко тегло по време на същите  тези формати. А гниенето на блатото или в изолатора също е преди всичко въпрос на воля. Затова и противно на мнозинството тук, аз одобрявам блатото и изолатора (изключвам несправедливостите при изпращане) защото те са още един тест на волята - Давид не го издържа, момичето (забравих и' името) което отпадна вероятно умишлено - също.
Така, че според мен продукцията би трябвало да помисли или да измени концепцията или името си. Не казвам физическите състезания да отпаднат, но особено към финала по-голям акцент да се прехвърли към битки на волята. Ако наистина съизмерваме волите, липсата на жена победител за 6 сезона е аномалия. Ако искаме да излъчим най-добрия атлет, няма лошо, но променете името -  Desafio тръгна в тази посока но като Superhumanos, с отделни категории за мъже и жени, руснаците имат подобно -Титани

# 1 081

Общи условия

Активация на акаунт