🩵🩷Мами с термин Октомври 2025 - Тема 3🤰👼🏻

• 5 336
  • 148
  •   5
Отговори
# 135
Напоследък ми прави впечатление, че всеки ден чувам въпроса "Няма ли вече да раждаш?".По изумена съм, че го чувам от жени.
Абе то да не е концер пожелание, да не я нося до толкова защото аз искам? Ми не, няма да раждам, ще седи докато стане 8ми клас.
На моменти вече става досадно. Какво ги подтиква да задават този въпрос? Защо не ме питат "Ади бе, няма ли да акаш?" ?

# 136
Напоследък ми прави впечатление, че всеки ден чувам въпроса "Няма ли вече да раждаш?".По изумена съм, че го чувам от жени.
Абе то да не е концер пожелание, да не я нося до толкова защото аз искам? Ми не, няма да раждам, ще седи докато стане 8ми клас.
На моменти вече става досадно. Какво ги подтиква да задават този въпрос? Защо не ме питат "Ади бе, няма ли да акаш?" ?
И мен това ме изнервя и то въпросите са от случайни познати в квартала, вкл. касиерката от супермаркета + сутрешните обаждания от родата и писането на приятелки по вайбъра дали все още сме 2 в 1… все едно няма да се разбере ако родя …

# 137
  • София

Мен пък непрекъснато ме питат "Кога ще раждаш, кога е датата" все едно е нещо планирано с точност до секундата Simple Smile Малко се обиждам, защото правя директен паралел със секцио - там нали всичко се уговаря предварително и се знае кога ще е датата и в колко часа.
Та да, моята стратегия е да общувам възможно най-малко с хора извън моя кръг и с такива, които постоянно ми задават подобни въпроси.

Аз почти съм си приготвила целия багаж за болницата, остават някакви дреболии, така че съм в готовност, когато реши да пристига, ние ще си я посрещнем Simple Smile И тя е малко по-голяма, върви с две седмици напред, знам че трябва да спра въглехидратите, обаче от нерви (може би) напоследък си похапвам повече сладко. Обаче, ще приема съвета от дамата малко по-горе и ще наблегна на протеините. Всички възможни изследвания са ми в норма, та наистина може би само сладкото дехармонизира нещата.

Иначе забелязвам нещо малко странно. Изминалите дни се чувствах много изморена и че коремът ми тежи, но вчера и днес съм супер подвижна и тонизирана. Не знам на какво се дължи. Аз съм 36 седмица + 4. Ще видим Simple Smile

# 138

Мен пък непрекъснато ме питат "Кога ще раждаш, кога е датата" все едно е нещо планирано с точност до секундата Simple Smile Малко се обиждам, защото правя директен паралел със секцио - там нали всичко се уговаря предварително и се знае кога ще е датата и в колко часа.
Та да, моята стратегия е да общувам възможно най-малко с хора извън моя кръг и с такива, които постоянно ми задават подобни въпроси.

Аз на този въпрос отговарям "през октомври" или "скоро" и приключвам темата. Аз съм с планирано секцио и знам датата, но в крайна сметка не е тяхна работа. Да не говорим, че бебо може да тръгне и по-рано да излиза, никога не се знае на 100%.

# 139
Ужасни са тези въпроси! "Кога ще раждаш, не роди ли вече, кога ти е термина?". Тъй като съм вече 39 г.с.+4 и наистина съм на финала, тези въпроси и мен ме докарват до лудост. И то в повечето случаи са от далечни роднини и нетактични приятели, които през цялата бременност не се сетиха да питат "как си", ама иначе знаят да питат кога ми е термина. И не знам наистина какво целят с тези въпроси... все едно ще си оградят датата на календара, за да може после отново да питат "ама, айде?! Какво стана??".

Даже тези дни имах сериозен разговор с приятелка, която всеки ден ми пише с цел да ме провери да не би да раждам и никой да не й е казал. И ако не отговоря в рамките на няколко часа започва да звъни директно на родителите ми, което всява абсолютна паника и е ужасно. Та, поставяйте граници, момичета, ограничавайте контакти с такива хора. И наистина на въпроса "Кога ще раждаш" - Когато тогава!

# 140
Бях за октомври, но родих два месеца по-рано в 30г.с. Бебето е добре, още малко и ще си я вземем вкъщи. До тогава бях доста либерална, когато някой ме попита “кога ще раждаш”, а сега, когато попитат “къде ти е корема”, отговарям много рязко и повече не питат. Не пожелавам на никого подобно нещо, но хората трябва да се научат на такт. Рандом съседи си позволяват да засават въпроси, като съм ги поздравявала без да водим и един разговор. Вече не се поздравяваме. Просто болката да преживееш това е огромна, за щастие и двете сме добре благодарение на лекарите.
Пожелавам леко раждане на всички и да си гушкате бебетата веднага! Искрено и от сърце, защото аз чакам 41 дни вече, за да докосна детето си и знам каква болка е..

# 141
Освен ММ, никой друг не знае датата за секциото и на всеки въпрос "Кога е?, "Знаеш ли датата вече" отговарям с "Да, НО от суеверие не я казвам на никого". Това винаги кара хората да се чувстват неловко, защото суеверието е "демоде" и звучи все едно съм луда, та бързат да избягат хахахаах
Имам и една позната, която няколко пъти от нахалство се опита да "налучка" датата, като ми подхвърляше "като те слушам ти остават Х бр дни" , на което с голям кеф винаги отговора ми е "Заблудила си се, далеко е от истината".
В крайна сметка КОЙ и най-вече КАК ще успее да скрие от социалния си кръг цяло бебе, когато дойде?!?!? 😅 Или пък, следващото ми любимо: "А, как ще се казва? Ама ще го кръстите ли на някого?"  Ииии "На кого ще изоставите домашния любимец?" вече ме вади напълно от кожа и тогава всякакво приличие бива забравено.
Между другото, повдигайки темата с домашните любимци, някоя мама минала през това вече? Аз си взех две чорапчета в багажа за болницата, които мисля да допра до бебчо още преди да ни изпишат и да ги предам на таткото да ги занесе вкъщи, за да може и косматото да се подготви, че идва "наш си човек" след няколко дни 😁
Два дни иначе почти никакви движения нямаше от нашия бебок, днес обаче се будим с пълни сили ииии си лежа и само се чудя, при кой ритник точно ще се напишкам! 😁

# 142
Ужасни са тези въпроси! "Кога ще раждаш, не роди ли вече, кога ти е термина?". Тъй като съм вече 39 г.с.+4 и наистина съм на финала, тези въпроси и мен ме докарват до лудост. И то в повечето случаи са от далечни роднини и нетактични приятели, които през цялата бременност не се сетиха да питат "как си", ама иначе знаят да питат кога ми е термина. И не знам наистина какво целят с тези въпроси... все едно ще си оградят датата на календара, за да може после отново да питат "ама, айде?! Какво стана??".

Даже тези дни имах сериозен разговор с приятелка, която всеки ден ми пише с цел да ме провери да не би да раждам и никой да не й е казал. И ако не отговоря в рамките на няколко часа започва да звъни директно на родителите ми, което всява абсолютно.                                                              И аз съм по същия начин тези въпроси направо вече ме влудява. Даже преди малко шефката ми писа дали съм родила мъжа ми се прибира от магазина и продавачката го е питала дали съм родила вече направо се изнервям страшно много.

# 143
И на мен няколко приятелки и познати ми пишат уж да проверят как съм/ колко остава/ кога ще раждам ( въпроси под различна форма) 😁 казвам им, че и аз не знам и малкият ще си реши, че няма да е скоро 😂 На въпроса - как сте, отговарям с “отлично” и не задълбават.
 С родителите се виждаме всеки уикенд на кафе и все се бъзикаме, че не знаем кога ще е следващото и под каква форма ще е състава на присъстващите 😂
Иначе на мен ми остават 10 дни до термин, куфарът е на 90% готов, непосредствено преди да тръгна към болницата се надявам да успея да хвърля финалните неща в него и да си взема душ 😅 При мен също има дни на  покой и по-малко движения и после в следващите - наваксване 😁
Бъзикам се с мъжа, че бебето е усетило застудяването и е решило да понатрупа някоя мазнинка преди да излезе 😂

Последна редакция: нд, 05 окт 2025, 16:05 от JS_B

# 144
При мен болката във срамната кост става все по голяма даже дори когато ходя или се налага да си вдигна краката дори да се обуя.
И при вас ли е толкова силна болката направо вече ми се плаче ,утре мисля да звъня на АГ то да видим какво ще каже ,тя ппц знае но ми каза че е нормално ,но болката която изпитвам вече не е нормална не се търпи. При вас има ли такава болка

# 145
Тази болка се дължи на натиска върху седалищния нерв. Аз също я имам и я намирам за нормална в тези седмици, все пак бебето вече си е тежичко и доста ниско долу.

# 146
Ахх мойта принцеса още не е слязла, даже не иска да се завърти с лицето към гърба. Мързел като майка си е. Както е тръгнала да се бави ще излезе след месец. Остават ни 2 седмици, ама се надявах да реши по - рано.

# 147
При мен болката във срамната кост става все по голяма даже дори когато ходя или се налага да си вдигна краката дори да се обуя.
И при вас ли е толкова силна болката направо вече ми се плаче ,утре мисля да звъня на АГ то да видим какво ще каже ,тя ппц знае но ми каза че е нормално ,но болката която изпитвам вече не е нормална не се търпи. При вас има ли такава болка
Аз имам тази болка от 4-5 месец, а от около месец вече е нетърпимо. Едвам се завъртам в леглото за да сменя страната на която спя.
Проблем с обуването и събуването е и при мен. Не помня с предишната бременност да съм имала такава болка, но я приемам за нормална…

# 148
Ние вървим и доста големички във 34 г.с го измериха 3 кг ,но не съм очаквала такава болка пък и това ми е първа бременност и всичко за мен е ново . АГ то каза ,че вървим със седмица напред което значи че вече сме 38г.с и наистина може и да е от тежестта на бебчо. Нямам търпение да го видя на преглед сме чак на 9 ти и тогава ще обсъждаме как ще раждам тъй като докторката ми каза че бебето е голямо да излиза от там и може би ще е секцио ,но все още нз

Последна редакция: нд, 05 окт 2025, 22:30 от Ptichka04

Общи условия

Активация на акаунт