🩵🩷Мами с термин Октомври 2025 - Тема 3🤰👼🏻

• 9 860
  • 288
  •   3
Отговори
# 270
Здравейте, АГто ми каза ми, че ако нямам разкритие и шийката ми е твърда, и без контракции няма да стане с предизвикане и шанса за спешно секцио е по-голям. Казаха ми, че трябва да има някаква индикация за да проработи това. Но пък днес сутринта тапата ми падна и започнаха контракции.. още не са достатъчно чести, та да видим, дано нещата се раздвижат. Simple Smile Успех ви пожелавам и на вас!

Щом тапата е паднала и са започнали леки контракции, до ден два очакваме да се похвалиш. Поне така стана при мен предния път, 2 дни имах по-леки непостоянни контракции преди да започне същинското раждане. Чакаме добрите новини 😍

Иначе при мен нещата се развиват в друга посока от тази, която очаквах.
Освен, че бебето е вече 4100 според апарата, имам венозен сплит точно до родилния канал, който се пълни с кръв и може да създаде проблем при естествено раждане. Обясниха ми, че има вероятност да се спука и нямало как да спрат кървенето. А и до термин имам още 2 седмици почти, което значи, че бебето още ще порасте.
И утре ще обсъждаме дата за секцио за следващата седмица 😥 Още в кабинета се разплаках и лекарката се опита да ме успокои, че не е толкова страшно секциото.
Моля раждалите секцио да споделят опит, най-вече как се грижехте за бебето първите дни. Най-много ме притеснява да не го захранят с адаптирано мляко на шише и да имаме проблеми с кърменето. И как ще го вдигам с операция 😥😥😥 След колко време вече можехте да се оправяте съвсем сами без помощ?

Не се притеснявайте от самата операция. При всеки е индивидуално, аз съм втори ден следоперативно и почти сама си се грижа за бебето. В стая съм с мъжът ми и той ми помага през цялото време, така че това доста ме улеснява.
Дадоха ни бебето няколко часа след операцията и дори и първата вечер си беше при нас, но си го захраниха с адаптирано мляко, тъй като аз кърма все още нямам.
За болката ми слагат системи парацетамол когато поискам, като добавят и други медикаменти като Кетонал. През час идват да ме видят как съм, на телефона отговарят мигновено, изключително съм доволна от Св. София.

Повярвай ми, след като го чуеш да плаче, ще мине всичко.. Няма да имаш търпение да те затворят и да си го гушнеш.

# 271
дравейте мили Мами,

Имам следния казус термина ми е 3 ноември в момента съм 37+1, лекарката която съм избрала ще излиза отпуска точно 39 и 40 седмица, вчера бяхме на преглед и ми направи проверка за разкритие, без да имам каквито и да е контракции или други индикации за родова дейност. В никакъв случай, не искам да поставям професионализмът й под въпрос, но няма как да не ми мине мисълта, че го прави за да предизвика раждане. След прегледа имах доста кървене, днес също изчиствам. Бях и звъняла да попитам нормално ли е и днес ми върна като ми каза: Не се притеснявай, ще е така при проверка. Следващата седмица имам час отново. Искам да й кажа, че не искам да ме проверява за разкритие …. Притеснена съм как ще го приеме…
Мен също ме прегледаха за разкритие в 37 седмица и повярвайте, ако нямате, това няма да е причина да родите по-рано. Аз в момента преносвам, както съм написала, въпреки, че 2 пъти съм проверявана и втория беше с цел евентуално доктора да помогне, но пак не стана.
Зацапването за ден-два е напълно нормално.
Нека и другите момичета да дадат своето мнение и опит, но за мен е напълно нормално.

# 272
Подкрепям мнението за проверката за разкритие.. тя няма как да предизвика раждане. Аз също имах зацапване след проверката, не е нищо притеснително. Моята я направиха за пръв път в 38г.с. само, защото тогава ми се падна следващия преглед, а предишния беше в 36г.с.

При мен също има леко раздвижване. Преди два дни имах много чести контракции, даже започнах да ги засичам с приложение на телефона. Не бяха болезнени, но интервалите между тях намаляваха постепенно и даже приложението ми изкара съобщение да тръгвам към болницата. Е, тръгнахме за всеки случай, но като легнах да засичат тоновете на бебето и всичко приключи с контракциите. 😅 Разкритието си ми беше все така 3см и си се прибрахме вкъщи.

Тази сутрин обаче ми падна тапата и малко след това се появи и една постоянна, тъпа болка в кръста. Сега продължава да си ме боли, но контракции имам рядко. Почти съм сигурна вече, че няма да си дочакам термина. 😄

# 273
Днес бях на преглед и съм точно 40+0. Лекарката ме прегледа за разкритие - нямам и шийката не е променена. Бебето е високо не е слязло в таза. Каза ми, че следващите няколко дни не очаква да родя и ми предложи утре да направим секцио, т.к. теоретично съм с ГД, макар бебето да е около 3кг и малко. Настоях да опитаме за естествено и алтернативата беше да ме изчака до понеделник и тогава да ме приемат в болница за наблюдение, а в сряда на 22 секцио(ако не е тръгнало раждане). Избрах втория вариант с надеждата да дам още два-три дни на малкия да се накани доброволно..  Доколкото съм чела - това, че главата не е слязла в таза седмица- две предварително не означава, че не може да слезе непосредствено преди самото естествено раждане и не е причина за секцио? Аналогично и предполагам, че шийката също за няколко часа при възникване на контракции може да се промени? Моля ви да споделите вие какво знаете по темата? Надявам се да съм взела правилното решение :/

# 274
Днес бях на преглед и съм точно 40+0. Лекарката ме прегледа за разкритие - нямам и шийката не е променена. Бебето е високо не е слязло в таза. Каза ми, че следващите няколко дни не очаква да родя и ми предложи утре да направим секцио, т.к. теоретично съм с ГД, макар бебето да е около 3кг и малко. Настоях да опитаме за естествено и алтернативата беше да ме изчака до понеделник и тогава да ме приемат в болница за наблюдение, а в сряда на 22 секцио(ако не е тръгнало раждане). Избрах втория вариант с надеждата да дам още два-три дни на малкия да се накани доброволно..  Доколкото съм чела - това, че главата не е слязла в таза седмица- две предварително не означава, че не може да слезе непосредствено преди самото естествено раждане и не е причина за секцио? Аналогично и предполагам, че шийката също за няколко часа при възникване на контракции може да се промени? Моля ви да споделите вие какво знаете по темата? Надявам се да съм взела правилното решение :/
Привет,
При мен плана и състоянието са абсолютно аналогични Grinning. Ще си запиша дата за секцио за идния понеделник, до тогава чакаме и се надяваме да се случи нещо.
В коя болница ще раждате?

# 275

До седмица след термин си е нормално.  Чак 2 седмици след термин се води преносване. Според мен си взела правилно решение. Ако водите са ок и тоновете са ок, просто трябва да се изчака. Чакаме да се похвалиш със спонтанно раждане 😊

# 276
JS_B, подкрепям решението ти. Щом ти и бебчето се чувствате добре, не виждам причина да се бърза със секцио. При първото ми раждане (индуцирано) бебчето слезе в таза буквално час преди да се роди, така че това не трябва да сте притеснява. При приятелка пък, без никакво разкритие и индикации за наближаващо раждане, за един ден се развиха нещата и роди нормално точно на термин. 😄 Стискам палци поне разкритие да се появи следващите дни, за да се отвори възможността за индуциране и при теб.

# 277
Здравейте!
Нашият момък се роди днес.
Когато ми слагаха упойката десния ми крак подскочи и се стреснах доста, но вече съм добре и движа краката в леглото.
Не знам защо, но си ме боли, а си мислех че имам висок праг на болка. Явно не 😁
Докато дремуцах, дойдоха да ми кажат, ще след раждането бебето е започнало да диша учестено и са го сложили в кислородна палатка. Доста се стреснах 😢 Моля се всичко да е наред.

# 278
Благодаря за подкрепата момичета! Ще видим какво ще се случи..
Stell_ana, в Токуда съм.

ladysov, честито!! стискам палци всичко да е наред!!!🤞🏻

# 279
Ladysov, честито!!! Господ да ви закриля и благослови !!!

# 280
ladysov, добре дошъл да е малкия господин и бързо да се стабилизира. Скорошно възстановяване желая на теб, леко и спокойно да ви минават дните от тук насетне. ❤️

# 281
Здравейте!
Нашият момък се роди днес.
Когато ми слагаха упойката десния ми крак подскочи и се стреснах доста, но вече съм добре и движа краката в леглото.
Не знам защо, но си ме боли, а си мислех че имам висок праг на болка. Явно не 😁
Докато дремуцах, дойдоха да ми кажат, ще след раждането бебето е започнало да диша учестено и са го сложили в кислородна палатка. Доста се стреснах 😢 Моля се всичко да е наред.
Честа радост! Много здраве и щастие!

# 282
Честита рожба! Бъдете здрави и щастливи и стискам палци всичко да е наред!🍀
Аз вече ходя през ден на запис на тонове, днес също бях и за сега всичко е наред. Вече съм 40+2, всеки ден се разхождам и вечерите особено имам контракции, т.е. поне така си мисля. Боли ме като преди цикъл и усещам болки в кръста, но не е болка която да се усилва. По принцип съм с нисък праг на болка и си мисля, че контракциите ще болят повече, но и в същото време ме е страх, че няма да разбера и няма да успея да стигна навреме до болницата. Обзе ме някакъв страх, че ще родя вкъщи или в колата, новият ми ъпгрейд😂
Имам болка и дискомфорт, когато бебето се мърда ниско долу, бих казала че усещам болката около влагалището, но не знам какво индикира това.. акушерката ми понякога взема по няколко пациенти и не винаги успявам да я попитам въпроси.

# 283
Здравейте идвам и аз да се отчета и да ви разкажа за моето раждане. Постъпвам вчера следобед за планово секцио по собствен избор и всичко е наред докато в 01 през нощта не се събуждам от болки в коремчето. Започват едни контракции но на различни интервали. В 6 сутринта след падане на тапата и контракции точно на 4 минути влизам в родилна зала и се оказва че вече съм с пълно разкритие. В 7 сутринта се появи малката мишка, хубавото е че поне бяхме единодушни за датата но не и за начина на излизане 😃 Аз съм първескиня и си мислех че тези контракции са подготвителни и така на майтап си родих нормално 🤣🤣🤣

# 284
Честито! Бъдете здрави, важното е, че вече гушкате бебе, начинът на излизане не е важен.😃🍀
Здравейте идвам и аз да се отчета и да ви разкажа за моето раждане. Постъпвам вчера следобед за планово секцио по собствен избор и всичко е наред докато в 01 през нощта не се събуждам от болки в коремчето. Започват едни контракции но на различни интервали. В 6 сутринта след падане на тапата и контракции точно на 4 минути влизам в родилна зала и се оказва че вече съм с пълно разкритие. В 7 сутринта се появи малката мишка, хубавото е че поне бяхме единодушни за датата но не и за начина на излизане 😃 Аз съм първескиня и си мислех че тези контракции са подготвителни и така на майтап си родих нормално 🤣🤣🤣

Общи условия

Активация на акаунт