🩵🩷Мами с термин Октомври 2025 - Тема 3🤰👼🏻

• 14 036
  • 339
  •   2
Отговори
# 330
Да се похваля и аз. Днес се роди моито момиче 3.520, 51 см. След 13 часа за естествено раждане се наложи секцио поради изкривяване на таза за което даже не съм знаела. Имах разкритие 8 см. дълго време но бебето не слизаше. Благодаря на Бог, че бебето и аз сме добре.

# 331
Djeniori да сте живи и здрави и двечките и Господ да ви закриля и благослови.

# 332
Djeniori да сте живи и здрави и двечките и Господ да ви закриля и благослови.
Много благодаря 😃

# 333
Вчера в 12:40ч се роди нашият син, който тежи 3360 гр и е висок 50 см. Успях да родя нормално чрез индукция с хапчета. Дадоха ми доза от 2 хапчета в полунощ и вече към 2 часа имах контракции, но бяха доста болезнени и чести. Втората доза я повърнах от болка, но чи сложиха окситоцин и успях да направя разкритие за епидурална упойка. Заспах докато траеше ефектът на упойката и към 8 см разкритие вече започнах да усещам контракциите. Общо взето си боли доста раждането, целта ми не е да изплаша някоя бъдеща майка, но аз едва родих, накрая вече нямах сили да погледна бебето.. но и двамата сме живи и здрави най-важното. Имам около 10 шева и ми е неприятно от тях иначе съм ок. Желая успех на майките, на които им предстои раждане и да бъдат честити всички, които вече са родили.🍀🍀🌼🌼🤗🤗🌸🌸🐣🐣

# 334
Icy❄, честита рожбичка! 🩵 Да бъде много здрав и безгрижен малкия господин. Бързо възстановяване на теб! До няколко дни ще се чувстваш много по-добре. 🤗

За жалост това е недостатъка на индуцираното раждане, контракциите са доста по-интензивни и болезнени. Не ти ли сложиха втора доза от упойката след като започна отново да усещаш болка? При мен се наложи три пъти да ми слагат по време на първото раждане, тъй като напредвах бавно с разкритието.

# 335
Благодаря за прекрасните пожелания, zoya. ☺🥰❤🌺
Сложиха ми на два пъти-имах около 3 см и ме държа до 6 см и си поисках втора доза от 6 см до 8 см някъде. Но и ми вливаха система окситоцин докато траеше упойката, след като ефекта на упойката мина, окситоцинът си вървеше и може би заради това боля, нямах време да си почивам между контракциите.

# 336
На мен ми влизаха окситоцин след раждането. Цяла нощ имах кантракскато 2 минути. Целта била да се прибере матката. Болеше си
Иначе родих естествено за жалост без утайка. Благодаря на акушерката е Господ, че нямам шевове.

# 337
Във Петък вечерта ми падна тапата и ощи нямам болки за раждане. Имам леки контракции, но не са на 3-4м. Утре съм на тонове дано тръгнат нещата по бързо.

Последна редакция: нд, 26 окт 2025, 07:08 от Polii97

# 338
Момичета здравейте! Изгубихте се,как сте?

# 339
Момичета здравейте! Изгубихте се,как сте?
Едит: тема за бебета родени октомври 2025 https://bg-mam.ma/t/1825805

Здравейте, минавам да се похваля с женска рожба 4185г 52см родена секцио 6 дни преди термина - на 21.10.
Самото секцио изобщо не било толкова страшно колкото очаквах. Още същия ден ме раздвижиха, което не болеше толкова, по-скоро трудно си поемах въздух в началото. Бебето си го поисках в стаята веднага след раздвижването. Слагаха ми обезболяващи, но честно казано освен ставането болката не беше изобщо силна. Обикалях постоянно стаята. Мъжът ми спа при мен първите 2 вечери за да ми подава бебето. На 2я ден нямах изобщо нужда от обезболяващо, ставах бавно и после си ходех без проблем, с минимално болка. На третия ден вече се чудех защо трябва още да стоя там, бях готова да си ходим вкъщи. На 4я ден ни изписаха и вече сме щастливи вкъщи.
Ако трябва да сравня първото ми раждане, което беше естествено с това, бих казала, че при първото болката беше само преди раждането за няколко часа и после край. А сега болките са след раждането и кофти е, че имам нужда от помощ няколко дни. Сега трябва да се съобразявам да не вдигам количката, а правим вече разходки.
Най-трудното за мен е не самото раждане, а кърменето. Докато свикнат зърната и намерим най-добрите пози, бая болка имаше. Сега вече почти няма болка при засукване и сме на 90% кърмене. Налага се един път само да дохранвам, но се надявам скоро и то да отпадне. Имах късмет да ме консултира много добра консултантка по кърмене, така че болките намаляха бързо.
Бебчето спи при нас и доста добре се наспиваме - само сменям памперс преди хранене, после храня легнала и бебето си остава спящо. Дори повечето пъти няма нужда от оригване - оставям го настрани и си спинка без проблем. Дано не се появят колики. Първото дете нямаше, дано и това няма.

Надявам се тази информация е полезна за някоя мама.

Изобщо има ли останала някоя мама още бременна?
Заповядайте в новата тема https://bg-mam.ma/t/1825805
Да си разменяме опит за отглеждане на сладките бебета ✌️

Последна редакция: вт, 28 окт 2025, 16:32 от mama..marta

Общи условия

Активация на акаунт