🩵🩷Мами с термин Октомври 2025 - Тема 3🤰👼🏻

• 14 043
  • 339
  •   1
Отговори
# 300
madcoco, честито! Радвам се, че нещата са се случили от самосебе си и не се е наложило секцио. Скорошно възстановяване пожелавам, а бебка да е много здрава и спокойна. ☺️

Stell_ana, стискам палци да не си дочакате датата за секцио и вие! 🍀

# 301
Благодаря ви! След първата доза ми сложиха пак, не помня дали беше преди 7те см, но да ви кажа почти не я усетих. Казаха, че за да напъвам трябва да усещам контракциите. Упойката беше за обезболяване докато стигна до достатъчно разкритие все едно. След това се почна трудното. Успех ви пожелавам да станат нещата естествено и при вас. Определено си признавам, че моя праг е нисък и не бях изпитвала такава болка никога, но минава и свършва!

Мами, да се похваля, родих моето голямо момиче 3920гр на 15ти Октомври, естествено в 12:40 на обяд. Хич не беше лесно, първо раждане ми е и се поизмъчих. Още предишния ден след тоновете като се прибрах в нас започнаха контракции и ги следях цял ден като в 4 през ноща влизох в болницата. Имах само 1см разкритие и до към 6-7см бях ок с епидуралната, но от 7см нагоре беше адската мъка докато слезе главичката ѝ. С няколко напъна излезе бебенцето, но си се налагаха шевове. Много съм доволна от болницата, още се възстановявам, бебинката веднага засука!
И така родих 40+3, като сутринта ми падна тапата и следобеда почнаха контракции. Много се притеснявах, че пренасям, понеделник на прегледа бях без разкритие притеснена с дата за секцио следващата седмица и сряда родих. Пожелавам леко раждане да всички дами!
Честито бебче! Бъдете здрави и много щастливи Simple Smile
И аз днес съм 40+3 с дата за секцио другата седмица, дано имам Вашия късмет.
Относно епидуралната упойка - сложиха ли ви нова доза след 7см, понеже споменахте, че тогава е станало трудничко?

# 302
Честито бебче! И аз сега се върнах от болницата. Шийката е изгладена, разкритието е 3 с.м и половина. Прибрах се и ми падна тапата. Преносвам 3 дни иначе, хем ме е шубе хем знам, че трябва да мине. Бог с нас.

Последна редакция: нд, 19 окт 2025, 01:24 от Djeniori

# 303
Здравейте момичета!
На мен датата за секциото наближава съвсем скоро е и ми е притеснено тъй като това ми е първа бременност ,дайте някакъв съвет аз вечерно време чак немога да спя ,хем го чакам със нетърпение ,защото искам вече да гушна бебчо пък и ми тежи ,хем ме е страх тъй като до сега нито са ми правили операции и тем подобни

# 304
Здравейте момичета!
На мен датата за секциото наближава съвсем скоро е и ми е притеснено тъй като това ми е първа бременност ,дайте някакъв съвет аз вечерно време чак немога да спя ,хем го чакам със нетърпение ,защото искам вече да гушна бебчо пък и ми тежи ,хем ме е страх тъй като до сега нито са ми правили операции и тем подобни
Не се притеснявайте от операцията. Лекарите си знаят работата. При мен извадиха бебчо за отрицателно време. Единственото неприятно беше, че се наложи да напъвам, тъй като беше мнооого нагоре. Трима лекаря ме натиснаха и беби проплака.
На следващият ден си ставах спокойно, раната боли, но вливат обезболяващи и е търпимо.
Пожелавам ви само да нямате главоболието, което имам аз от упойката. Това наистина е най-неприятното нещо от цялата работа.
Днес, 5 дни след операцията сме ви вкъщи и единственото нещо, което помага за главата е кафето. Но тъй като кърмя, го пия само сутринта, след като беби се нахрани.
Най-важното, не се страхувайте да станете, но и не се претоварвайте. Оставете беби на акушерките и си почивайте възможно най-много. Макар и да искате да сте с него още от началото, по-важно е да си почивате и да се възстановите бързо.
Мм беше с мен през цялото време и въпреки това оставихме беби в неотнатология втората вечер.
Успях ви пожелавам! Повярвайте ми, всичко си заслужава щом чуете плача на вашето бебче. За мен също беше първо раждане и не спрях да рева след като го чух.. Чак анестезиологът ме занимаваше да си говорим за живота, за да не се налага да ме “успокоява” с медикаменти.
Всичко ще бъде наред, уверявам ви, заслужава си всяка една болка.

# 305
Здравейте, момичета! Идвам да се похваля, че тази сутрин в 38г.с. + 4 се роди и нашата девойка. 🥰

Раждането мина нормално и сравнително бързо. Снощи в 01:30 ми изтекоха водите и дойдохме в болницата. Оказа се, че съм била с по-малко от 2см разкритие, не знам откъде дойде разминаването (в понеделник ми казаха 3см). Минаха няколко часа докато достигна до 5см, за да ме обезболят и след това много бързо се развиха нещата. Сложиха ми и система окситоцин да подпомогне леко процеса и за по-малко от 10 минути вече бях стигнала до 9см разкритие. За щастие не се наложи епизиотомия този път, но си имам 2 - 3 шева. ☺️

# 306
Здравейте, момичета! Идвам да се похваля, че тази сутрин в 38г.с. + 4 се роди и нашата девойка. 🥰

Раждането мина нормално и сравнително бързо. Снощи в 01:30 ми изтекоха водите и дойдохме в болницата. Оказа се, че съм била с по-малко от 2см разкритие, не знам откъде дойде разминаването (в понеделник ми казаха 3см). Минаха няколко часа докато достигна до 5см, за да ме обезболят и след това много бързо се развиха нещата. Сложиха ми и система окситоцин да подпомогне леко процеса и за по-малко от 10 минути вече бях стигнала до 9см разкритие. За щастие не се наложи епизиотомия този път, но си имам 2 - 3 шева. ☺️
Честита радост 😊😊😊.
Някакви симптоми преди изтичането на водите имаше ли.

# 307
Честито на родилите вече мами! Бързо възстановяване и много здрави и щастливи бебенца 🩷🩵
Madcoco, ти си истински герой с бебенце около 4кг, браво!
Zoya, много се радвам, че при теб нещата са минали толкова бързо и лесно!

Аз съм в 40+3, ходя всеки ден на тонове, които са отлични, контракциите са си слаби - средно около 20. Последните 3 дни не са ме проверявали за разкритие, преди това нямах никакви индикации за промяна на шийката.
Момчето явно не бърза да излиза и сигурно ще стигнем до секцио в близките дни - вече имам дата.

# 308
Благодаря, момичета! ☺️

Polii97, от понеделник съм с много чести контракции, които си бяха доста силни. Падналата тапа също, за която бях писала преди няколко дни. Вечерта преди да си легна също имах няколко по-интензивни, а през нощта се събудих от самото изтичане.

# 309

Честито бебче! 🥳🥳🥳.                                   Напъни те много ли боляха или все пак част от упойката още действаше. Колко време горе долу напъваше, и изпълняваше ли стриктно инструкциите на акушерката. И о ще един въпрос, защото всеки казва различно. Какво усещаш като бебето минава през влагалището, или нищо не се усеща?

Последна редакция: сб, 18 окт 2025, 16:41 от Djeniori

# 310

Момичета, това е снимка от вчерашния ми преглед. Бебчето е с тегло 2810гр. Има ли някоя с подобни измервания. Доктора каза, че девойката ще е по-финна, но аз много се притеснявам😕😕

# 311
Моника, разбирам притеснението ви. Аз съм с една седмица напред, моята девойка снощи я измериха 2,900кг, а се роди 2,580кг. Докторите ме успокоиха, че всичко е наред и най-важното е, че бебето си е доносено и белите дробове са развити. А бебчето ще порасне бързо след раждането. 😊

# 312
Моника, разбирам притеснението ви. Аз съм с една седмица напред, моята девойка снощи я измериха 2,900кг, а се роди 2,580кг. Докторите ме успокоиха, че всичко е наред и най-важното е, че бебето си е доносено и белите дробове са развити. А бебчето ще порасне бързо след раждането. 😊

До предния преглед, всичко беше в норма. Сега изведнъж не е, а е наддало 350гр. Доктора уж каза, че може би генетично ще си е по-мъничка и финна. Но тези седмици 34/35 ме притеснява.

# 313
Това със предизвикването, не помага опитвам каквото, пише в нета и няма резултат. Ще си чакам от самосебеси да реши да излезе колкото, и да ми е тежко и да нямам търпение.

# 314
Честито на вече родилите мамчета ! Flowers Rose
А бебоците да растат здрави и послушни !
Моята бебка от вчера е много неспокойна, май няма да пропуснем периода с коликите Sad

Общи условия

Активация на акаунт