Бебковците скачат и пълзят, септемврийски мами срещички редят

• 12 636
  • 292
  •   1
Отговори
# 60
  • София - Бургас
Хелоу.. Wink

Аз във вторник мога да дойда с една от януарските мами и разбира се бебенцето и, ако нямате нищо напротив.Така ще използвам нейната кола и ще успея да присъствам на пикника.Всъщност вие вече я познавате от една от срещите ни в МОЛ на Стамболийски.

# 61
Здравейте  Hug
Браво за новата темичка  Peace страхотна е   bouquet
Исках да ви питам за жълтъка , мисля да му давам вече, гледам че повечето давате. Да не сме закъснели  newsm78 Преди си сверявах часовника с вас, но сега като не мога да ви чета редовно и да пиша, направо съм...  ooooh! Имам пресни домашни яйца, разбрах, че се варят 15-20мин и за начало се дава четвъртинка. Сега да питам всеки ден ли да давам, през ден ли, по колко пъти в седмицата ?
Глутена , четох че някои въведоха с бисквитите  Плазмон. Като за начало 1 бисквита ли да му дам или по-малко? Да я натроша ли или да я дам да я смуче, дъвче цяла  newsm78 нямаме зъбки все още, но предполагам, че от слюнката ще омекне. Ще стоя до него да не стане някоя беля, да се задави. Най-добре е сутрин да се въведе, като всяка нова храна, нали?
Някой давал ли е вече млечни каши, пюренца в които се съдържа мляко ?? И ако не сте давали, кога мислите да въвеждате? А попарка кога да дам, след глутена, жълтъка и млякото ли? Леле много неща трябва да въвеждам  Thinking ooooh! newsm78
Аз без да иска вчера му въведох киселото мляко  Embarassed Embarassed Embarassed , доколкото може да се въведе чрез пюре. Купих му пюре на Хип с ябълки и горски плодове, видях само че няма глутен и му дадох. Много му хареса и си го изяде преди обед. Като мих бурканчето етикета с цената , който беше отпред на картинката падна и гледам една каничка на която пише йогурт  #Crazy гледам отзад на съдържание и ми се мъдри едно кисело мляко  ooooh! Ами без да искам, не погледнах и аз като хората, но мисля, че сме вече големи, няма какво толкова да се притеснявам . И мисълта ми е да считам ли че вече съм въвела киселото мляко  newsm78 ?
Сега виждам , че вече минава 12ч, та да ви почерпя  Светли става на 7 месеца  Hug

# 62
Здравейте!
Аз с нищо немога да се похваля,само да се оплача Sad
От няколко дена бебето нещо като че ли губи апетит.Първо на млякото правеша фасони-въртеше се повече и в началото хапеше биберона и чак тогава започваше да пие.После съвсем взе да се дърпа,аз мн се притеснявам
А от днес стиска устни и се мръщи и на лъжицата,ако успеех да вкара нещо-ядеше го,но като цяло работата вървеше да е като насила и се отказах.Дали са зъби.. ConfusedНяма афти,няма гъбички,не е болен уж..Весел е
Уф..
Утре ще ида при Джи пито,дано ме успокои че е временно.ЗНам че не трябва да драматизирам нещата пред бебето,но последните дни точно това правих,По-добре е май да не му обръщам внимание и да се правя че всичко е наред..
Някой с подобни проблеми има ли

bouquet

П.С В събота бях на сватба на моя приятелка от детските години.Прекарахме много приятно!Ето ме с роклята,за която бях писала че съм купила по случая:
http://images16.snimka.bg/002633189-big.jpg
Не е много официална,но на фона на моите дрехи си е баш такава bowuu

Последна редакция: пн, 16 апр 2007, 02:19 от Vessselka

# 63
Добро утро, сладурани! Grinning Привет и от малката Василена! Heart Eyes
Честита 8-ма месечинка на Ивелин на Дони972! Честита 7-ма месечинка на Никол на tonitta, Ники на Marys, Светослав на ive1ina и Симеон на veenii! Мили дечица, нека любовта на мама и тати бъде най-ценното ви богатство. Растете много усмихнати и щастливи деца. Изживейте своето най-красиво детство!

yoana77, честито трето по ред зъбче на Радослав! Да му растат все така безпроблемно! Hug Ама ти си голяма късметлийка - с един коршум, два заека, както е казал народа Laughing. Имаш си и момченце и момиченце, това е супер!
ive1ina, аз жълтък още не съм въвела, но от педиатъра зная, че се дава два пъти седмично по 1/4 в зеленчуковото пюре. Глутена аз въведох с глутенова каша. Прие се нормално. За киселото мляко няма какво да се притесняваш. В пюрето то е в минимално количество. Млечни каши и пюрета, които съдържат мляко давам от самото начало, защото малката така или иначе беше на АМ. За кърмените деца, някой ще каже по-компетентно как е процедирал. Знам, че irinii е въвела глутена смесвайки безглутенова с глутенова каша. Предполагам, че ще ти обясни и тя. А за попарата, понеже се слага обезсолено сиренце, е добре да си въвела млечните продукти първо. Аз лично попара няма да давам, че малката ми върви много слабичка и дребна и я замествам с каша. От следващият месец мисля да я запиша на детска кухня. С Мими бях много доволна.
И не на последно място, благодаря за вкусната тортичка. Разкошна е!  bouquet
Vessselka, ти си заведи малкия на лекар за твое успокоение, но аз мисля, че всичко е наред. Просто някакъв период е. И ние сме имали дни, в които буквално е гладувала, но Слава Богу, всичко преминава. Може зъбки да го тормозят човечето, кой знае. Видях снимката ти, супер си ти е рокличката!
Искам да пожелая на всички ви приятно изкарване на пикиника утре, но аз сигурно няма да пропусна да се включа отново. Grinning Като гледам как трескаво се подготвяте, ако знаете как ми се идва и на мен... Да пийнете и хапнете и заради мен! Laughing

# 64
Добро утро прекрасни мамчета и бебчета!
Аз пропуснах една цяла тема, но тук прочетох всичко. Целувам ви и ви желая от сърце само прекрасни пролетни емоции, кротки и усмихнати бебчета, леко домакинстване, повече време за вас, любвеобвилни и грижовни съпрузи.

Хари е все още беззъб, но отново реве и се лигави като за световно. От около 10-тина дни започва да квичи към 17.00-18.00 докато заспи, все едно мудерат кожата. Понякога не помага и гушкане.
Категорично не иска да пълзи, не се върти от гръб по корем, а само на страни- ту на лява кълка, ту на дясна и се извива дъгообразно. Постоянно прави мостове,протяга се и се надига да хване всичко, което му попадне пред погледа.Иска да види всичко, което се случва около него. Не се спира за секунда да мърда, да се набира,повдига,смъква и вечно е вързан.Най-много иска да стои прав, даже го пускам за по 1-2 секунди.
Вече гледа хитро и калпазански и държи постоянно да има публика или компания. Щом остане сам - настава драма и рев- предимно вечер. Много се надявах,че кроткото ми до скоро бебче ще си остане такова и ще продължи да си сезанимава сам,но ..... Е,  все пак не е звяр, а си е кротичък като цяло.
До сега изяде 3 бурканчета пилешко (през ден). От утре-пуйка. Жълтък- след около 2 седмици.

Хемоглобин- 94, но не бързам още да истерясвам,въпреки,че сърчицето ми е свито.

Излязоха му 3 червени пъпки отзад на тила, които като ги пипна са огромни топчета. На третия ден едната се изпари, но другите стоят вече повече от седмица. Единственото, за което се сещам е, че може би нещо го е ухапало- паяк, бълха... все пак сме в къща. Гадна работа.

В събота аз, Хари и майка ми ходихме до Драгалевския манастир Св.Богородица. Паркирахме на паркинга за Драгалевския лифт (може и по пътя за манастира, който тръгва от паркинга) и забутахме количката нагоре. Бая се озорихме, но си заслужаваше. Бутахме около 20-тина минути- не е далече от паркинга. Природата е прекрасна!!!! Манастира е прекрасен, а и полянката по пътя над него също. Там опънахме подтелка върху найлони, защото земята си е мокра, както казва мама Меги.
Разходката ви завърши с калорични бомби в сладкарница Романс в Симеоново.  

# 65
Добрутро на всички   bouquet
Благодаря на всички честитили ни 7-мото месече  Mr. Green
Аз не мога да се похваля с кой знае какво ново, Макс още само си цока, не съм давала сок, пюре и прочие. Физически заякна, преобръща се, пълзи назад, изпъва се като за лицева опора, много е смешен   Joy търкаля се по килима. На разходки спи почти през цялото време, стига да не спира количката, де  Mr. Green Има 2 зъбенца и е 9 кг, и 68 см.
Поздрави на всички и приятен ден  Heart Eyes

# 66
Само наминавам да кажа Здравейте, че не успях да изчета всичко... Embarassed

Ние бяхме малко на планина и си прекарахме страхотно.
Сега имам да чета и като наваксам ще се включа по темите

Целувки за всички

# 67
Добро утро и от нас!
Момичета,за пикника,утре най-вероятно няма да е хубаво времето и ще вали,погледнах доста прогнози,дали няма да ни се провали излета newsm78
Ние тази седмица се подготвяме,защото в неделя ще кръщаваме Минчо,много се вълнувам,остават ми само малко неща да докупя и всичко ще е готово!Вече нямам търпение и доста се вълнувам!Купих му много сладко костюмче,ще показвам после снимки!

Ще се включа по-късно,че сега ме викат... Hug

# 68
Добро утро!
Дават времето да се оправи след сряда.Предлагам да видим как ще е временцето и според него да действаме.
Аз 2 дни бях с температура,хрема и гърлобол и вчера всичко изчезна като с магична пръчка.
Алексал чакам с нетърпение да споделиш за подготовката и как е минало самото кръщене  Hug
Веселкасуперска ти е роклята.За неяденето и Арен имаше такъв период и даже 2 дни в които ядеше само по 2 пъти ,веднъж сутрин и веднъж вечер,а мляко никакво,само плодови пюренца.На 3та нощ си навакса всички неяденета.Вече е минал на 1,максимум 2 млечни хранения.
Ивелина въведи си глутена/например 1 бисквита на плазмон натрошена в плодовото пюре между сутришните хранения,или с каша глутенова,с овесени ядки.../ после си въведи жълтъка и след това попарките със сиренце .Даваш всяко ново нещо сутрин,за да имаш време през деня да реагираш ако има реакция.Щом си дала пюренце с мляко и не е имало реакция,считай че можеш да даваш млечни каши
Каролинастрахотен е Мони  Heart Eyes
макароните който дадох са в бурканче мисля на хип бяха -има за 4 и за 8 месечни бебета.
Хубав ден

# 69
Добро утро!

Аз бях много ентусиазирана за пикника, но ако времето е мрачно като днес и влажно ще е по-разумно да го отложим. Нищо няма да пропуснем, така че да изчакаме няколко дни- организацията поне е оттренирана Simple Smile
Денис, много съжалявам за настинката ти, аз се чудих къде изчезна. Сега повече витаминки и ще си  newsm10

Алексал и аз се вълнувам за вашето предстоящо кръщене Simple Smile целувки на Мишето и чакаме снимки с костюма !
Калея за януарската мама разбира се че няма да има проблем, надявам се и другите така да мислят...
Валентин честито ви зъбче!!!!

За глутена - аз го въведох със плодово пюре на хип с глутен директно дозата която си хапва за закуска.

За попарките и сиренцето още се чудя дали да ВЪВЕЖДАМ, защото в таблицата , която се водя ги дават след 9 месец....днес сме на консултация и ще видим, а за мерките ще се отчетем  по-късно.

# 70
  Здравейте момичета, по повод млечните продукти, аз не съм давала специално нещо млечно, но пък съм давала спанак със сметана на Хипп , това значи ли че съм въвела мляко... тъй като смятам, че сметаната е приготвена от АМ...  newsm78  днес пробвах малко пюре от праскова, незнам защо го приемам за нещо специално, но все съм чувала, че праскова и кайсия след 1 год понеже са алерген, а пюретата ги дават от 4 м.. newsm78  Вчера най- накрая дадох и копривата, която така отдавна бях приготвила.. да ви кажа всичко си изяде.. сварих картоф и добавих половин Герберско бурканче морков и стана нещо прилично.. хареса му
 Лаци се върти като луд на килима в/у едно одеяло , но само на ляво и като стигне до дивана и почва да мрънка, аз го връщам в изходна позиция и купона продължава Joy Joy Joy много е смешен
 За пикника, ако се окаже, че времето е на моя стана и го отложите за четвъртък или петък и аз ще мога да се включа... не искам да съм ви карък на времето, но ще се радвам ако така се получи... Crazy
  За жълтъка аз първо 3-4 пъти давах по половин четвъртина, чак вчера дадох цяла четвърт, но аз знам че се дава през ден, въведох и заека вече два пъти сам давала и ме посъветваха така- един ден зеленчуково пюре с жълтък, един ден пюре с месо ... незнам вие кажете , някой като по- опитни.. аз нещо честичко почнах да въвеждам продуктите, ама не сме имали проблеми до сега.... с попарите и глутена сме до никъде , но има време и за това...
 Лаци пак стигна до дивана hahaha hahaha hahaha     ох и багажа трябва да събирам и малко къщата да стегна... Приятен ден ви пожелавам и ако мога ще следя какво сте решили за пикника....

# 71
Здравейте и от Търново.
Честита месечинка на Никол, Светослав, Симеон, Ивелин и специални поздрави и целувки за Ники на Марис.
Влизам набързо да се разпиша, че напоследък все не мога да се откопча от Ивета и в най-добрия случай ви четем заедно с нея, но писането е направо мисията невъзможна.
Аз пак с питанка, но по повод млечните продукти и глутена, купих безглутеновите гранулирани бисквити на Плазмон и тогава прочетох, че съдържат обезмаслено мляко. Сещам се, че някой майчета бяха давали безглутенови бисквити и искам да питам, това същите бисквити ли са или има и други, които са без мляко? А ако са същите, това обезмаслено мляко нали си е млечен продукт newsm78, или се брои за адаптирано  newsm78.
Venush благодаря за съветите пробвах и като не е много гладна, изяжда малко по-голямо количество, но после пак започва да се сърди. Едва успявам да й дам едно малко бурканче от 130 гр. Сега купих пюрета на Нестле Алете, като че ли тях ги хареса повечко и започва да се сърди чак към края на пюрето, а не още след 2 -3 лъжица.
Веселка незнам дали ще те успокоя, но и ние имаме такива периоди, в които е адски раздразнителна, уж иска да суче, а като я сложа на гърдата цоква два три пъти, след което се дърпа и започва едно въртене. По принцип при нас тези периоди са по 2 -3 дни, след което идва големия апетит. Надявам се и при вас нещата бързо да се оправят.
Лулова радвам се да прочета как расте Хари, отдавна не бях чела нищо за вас. Тъкмо щях да питам има ли други бебчета, които непрекъснато силят да стават прави и прочетох за Хари. Вече започвам да се притеснявам, че ще си имам кривокрака мадама, защото тя непрекъснато иска да е права и да прави крачки, въпреки че краката й още не я държат, а мен вече не ми държат ръцете и кръста. Не иска да стои на едно място човечето и това си е.
Денис радвам се че си се възстановила бързо.
Алексал сподели как вървят приготовленията, какво е необходимо за кръщенето и пр., предполагам, че това ще е от полза за всички мами, на които предстои това важно събитие.
Пожелавам на всички да изживеете един прекрасен и незабравим ден.
Чао и целувки на всички бебоци.

# 72
  • Sofia
Здравейте и от нас!
Относно пикника, ако е такова лошо времето, май ще е по-разумно да го отложим Sad Ако е за четвъртък или петък, прогнозата е чудесна. Ние няма да можем да се присъединим тогава, че сме на консултация и чакаме баба да дойде, но здраве да е.
Тази седмица ще сме самички с Али, тати е в Сърбия Sad
Дано времето днес се пооправи и да излизаме, че вкъщи е скучно Heart Eyes
Лек ден Hug

# 73
  • Sofia
Ох, забравих да публикувам това, за което влязох Embarassed Прочетох днес следната статия:
Брюксел предупреди:
Гумените патета са отровни
Внимавайте с елуреди и велосипеди, каза Меглена Кунева

СОФИЯ. Детските играчки са най-много сред опасните нехранителни стоки на пазара в ЕС, включително и у нас. Всяко четвърто оплакване в ЕК е именно за играчка. Това съобщи вчера еврокомисарят за защита на потребителите Меглена Кунева. Тя оповести официален доклад по проблема, който ще бъде представен в четвъртък в Брюксел. Данните включват потребителска информация за 27-те членки на ЕС плюс Норвегия, Исландия и Лихтенщайн.
Сред най-опасните играчки са гумените патета, с които малчуганите редовно си играят във ваната. Те съдържат химическо вещество, което е токсично и може да предизвика отравяне. Сред опасните стоки са и биберони, чиято мека част може да се откъсне и да задуши бебето. Бяха показани и проходилки и детски легла, които крият риск от травми и по-сериозни наранявания.
Опасни за здравето на децата са и запалки, имитиращи колички, пистолетчета, мотори, мобилни телефони, с които децата могат да предизвикат пожар, подчертаха експерти. Следващите групи опасни стоки са електроуредите и велосипедите.
Оповестяваме кои изделия крият риск и те веднага се изтеглят от магазините в 30-те страни, обясни Стефано Соро, директор на звено към Генерална дирекция "Здравеопазване и защита на потребителите" в Европейската комисия. Той подчерта, че германците и унгарците са най-будните потребители. Миналата година те са подали в Еврокомисията съответно 144 и 140 заявления за опасни стоки. Заявленията от моята страна, Италия, са едва 6, добави Соро. По думите му в България хората също се пробуждат. Доказателство са 13-те заявления за вредни стоки, постъпили през 2006 г.
Румяна Милева

# 74

Хари е все още беззъб, но отново реве и се лигави като за световно. От около 10-тина дни започва да квичи към 17.00-18.00 докато заспи, все едно мудерат кожата. Понякога не помага и гушкане.

Все едно говориш за Светослав  Crazy Абсолютно по същият начин се държи , особено вечер, а преди не беше така, явно са наистина са зъбки  Peace
mari_anka , от постинга ти разбирам, че попарката не е много калорична, значи и аз няма да давам за сега, ние сме си мънички и без това  Peace Продължавам с кашите.
dennis , благодаря за обясненията  Hug  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт