Здравейте на всички имам проблем със забременяването почти една година
Април месец нямах въобще цикъл ,след това той дойде 47дни по късно
Попринцип цикъла ми е редовен и си идва през 21-22дни проблема е че бях във Франция от януари тази година на работа и там нямах никакво време за лекари и изследвания, август месец се прибрахме и решихме да отидеме на генеколог на преглед просто,но след като обясних на генеколога за проблема и закъснението април месец,тя ми каза че трябва да си пусна хормонални изследвания и там ще се види, обаче тя ми предписа Витамин Д и фолиева киселина въпреки че преди това аз си пиех фолиева киселина дори и във Франция само че ОГЕСТАН,обаче тя реши да ми предпише лекарство за забавяне на цикъла и септември вместо на 6 ти да си ми дойде то дойде на 9 ти ,защото аз от 28.08 почнах да прием това хапче за цикъла да ми го отложи,пих го точно 10 дни точно до 6ти,след като си ми дойде на 9 ти си го изкарах нормално както обичайното до 12 включително след това влезнах във ферталния прозорец от 16 ти до 22 включително,пак отидох на генеколог и тя ми каза че около 20.21 септември ще настъпи овулация защото я вижда на ултразвука,но когато ми даде хапче за удължаване на цикъла с три дни закъснение аз отидох в Рамус да си направя глюкоза и пролактина
Изследванията станаха готови в същия ден вечерта
Пратих и ги и тя ми каза че пролактина е над нормата стойноста му беше 67 и е доста висок, нужно било ЯМР да се направи и самия ендокринолог на който също ходих и видя резултатите каза че това се лекува с лекарства и не е опасно някакъв тумор на хипофизата било а ако го няма тумора само с няколко буквално хапчета той ще спадне и ще влезе във формата,мъжа ми също си направи спермограма леко му е ниска ,но уролога му каза че няма проблем това се оправя с хапчета ,витамини
Въпроса ми е на някой случвало ли му се ,искам да стана мама на почти 29 съм мъжа ми на 35 благодаря предварително за хората който ще изкажат положително мнение на въпросите ми