Почти година а аз не мога да забременеея

• 507
  • 9
  •   1
Отговори

Здравейте на всички имам проблем със забременяването почти една година
Април месец нямах въобще цикъл ,след това той дойде 47дни по късно
Попринцип цикъла ми е редовен и си идва през 21-22дни проблема е че бях във Франция от януари тази година на работа и там нямах никакво време за лекари и изследвания, август месец се прибрахме и решихме да отидеме на генеколог на преглед просто,но след като обясних на генеколога за проблема и закъснението април месец,тя ми каза че трябва да си пусна хормонални изследвания и там ще се види, обаче тя ми предписа Витамин Д и фолиева киселина въпреки че преди това аз си пиех фолиева киселина дори и във Франция само че ОГЕСТАН,обаче тя реши да ми предпише лекарство за забавяне на цикъла и септември вместо на 6 ти да си ми дойде то дойде на 9 ти ,защото аз от 28.08 почнах да прием това хапче за цикъла да ми го отложи,пих го точно 10 дни точно до 6ти,след като си ми дойде на 9 ти си го изкарах нормално както обичайното до 12 включително след това влезнах във ферталния прозорец от 16 ти до 22 включително,пак отидох на генеколог и тя ми каза че около 20.21 септември ще настъпи овулация защото я вижда на ултразвука,но когато ми даде хапче за удължаване на цикъла с три дни закъснение аз отидох в Рамус да си направя глюкоза и пролактина
Изследванията станаха готови в същия ден вечерта
Пратих и ги и тя ми каза че пролактина е над нормата стойноста му беше 67 и е доста висок, нужно било ЯМР да се направи и самия ендокринолог на който също ходих и видя резултатите каза че това се лекува с лекарства и не е опасно някакъв тумор на хипофизата било а ако го няма тумора само с няколко буквално хапчета той ще спадне и ще влезе във формата,мъжа ми също си направи спермограма леко му е ниска ,но уролога му каза че няма проблем това се оправя с хапчета ,витамини
Въпроса ми е на някой случвало ли му се ,искам да стана мама на почти 29 съм мъжа ми на 35 благодаря предварително за хората който ще изкажат положително мнение на въпросите ми

# 1
Не знам какво имате предвид дали ни се е случвало. Много хора са имали затруднения със забременяването. Въпросът е да слушате лекарите. Засега в общи линии са Ви дали правилни насоки. Питайте за още допълнителни изследвания ако е нужно и успех!

# 2
Трябва задължително да се направи ЯМР,разбира се слушам всичко каквото ни кажат правиме, въпроса ми е,че при високия пролактин и доказана овулация възможно ли да е станало бебчето,тъй като сме били доста активни във фертилния прозорец без пропуски

Последна редакция: вт, 23 сеп 2025, 00:34 от Moderator3

# 3
Доста трудно се чете текста без нито една точка, но най-добър шанс има ако правите секс през ден, не всеки ден, особено с влошена спермограма. Консултирайте се с репродуктивен специалист, обикновенните АГ не помагат много при репродуктивни проблеми.

# 4

Здравейте на всички имам проблем със забременяването почти една година
Април месец нямах въобще цикъл ,след това той дойде 47дни по късно
Попринцип цикъла ми е редовен и си идва през 21-22дни проблема е че бях във Франция от януари тази година на работа и там нямах никакво време за лекари и изследвания, август месец се прибрахме и решихме да отидеме на генеколог на преглед просто,но след като обясних на генеколога за проблема и закъснението април месец,тя ми каза че трябва да си пусна хормонални изследвания и там ще се види, обаче тя ми предписа Витамин Д и фолиева киселина въпреки че преди това аз си пиех фолиева киселина дори и във Франция само че ОГЕСТАН,обаче тя реши да ми предпише лекарство за забавяне на цикъла и септември вместо на 6 ти да си ми дойде то дойде на 9 ти ,защото аз от 28.08 почнах да прием това хапче за цикъла да ми го отложи,пих го точно 10 дни точно до 6ти,след като си ми дойде на 9 ти си го изкарах нормално както обичайното до 12 включително след това влезнах във ферталния прозорец от 16 ти до 22 включително,пак отидох на генеколог и тя ми каза че около 20.21 септември ще настъпи овулация защото я вижда на ултразвука,но когато ми даде хапче за удължаване на цикъла с три дни закъснение аз отидох в Рамус да си направя глюкоза и пролактина
Изследванията станаха готови в същия ден вечерта
Пратих и ги и тя ми каза че пролактина е над нормата стойноста му беше 67 и е доста висок, нужно било ЯМР да се направи и самия ендокринолог на който също ходих и видя резултатите каза че това се лекува с лекарства и не е опасно някакъв тумор на хипофизата било а ако го няма тумора само с няколко буквално хапчета той ще спадне и ще влезе във формата,мъжа ми също си направи спермограма леко му е ниска ,но уролога му каза че няма проблем това се оправя с хапчета ,витамини
Въпроса ми е на някой случвало ли му се ,искам да стана мама на почти 29 съм мъжа ми на 35 благодаря предварително за хората който ще изкажат положително мнение на въпросите ми
Аз и мм сме същите, неговата спермограма е лоша. Въпреки това е имало шанс.
И на мен ми закъсня цикъла доста миналата година и аз имах проблем с пролактина, но от година няма нищо.
Няма лек, нищо не се знае.
Може да се направи инвитро, но сме в очакване, надеждата умира последна.

# 5
Здравейте,следя овулацията си на приложение на телефона .Знам че е ориентировъчно,не може да е точно,но в деня който показваше овулация имах полов контакт без пазене.Цикълът ми беше на 31.08.продължава 4 дни ,а половият контакт на 14.09 ,няколко дни около 3-4 преди това имах и по засилена цервикална слуз.На 17.09 имах болка леко в дясно и на последващият ден симптоми както когато очаквам цикъл ,както и досега същите симптоми.Това означава ли че овулацията е била по рано или по късно,щом веднага почнаха тези усещания?Знам че и вие нямам как да знаете ,можеби просто исках да споделя надеждите си да е станало .Благодаря че ме изчетохте 🍀

# 6
Ми аз си бях направила тест за овулация, беше позитивен, обаче имах симптоми на овулация след 5 дена, нищо не се получи, с усещание само се самозалъгваме.
Този месец нямах никакви менструални симптоми, а ми дойде цикъла, бях казала на мм, че не усещам никаква болка, може би съм бременна и хоп, всичко се преобърна.
По принцип преди цикъла и по време съм ужасна, като вещица съм, но този път нищо не усетих и ми се случи такова нещо за първи път.
Няма как, ще стискаме зъби след овулацията.
Отдалече се чува много лесно, но чувството на незнание и чакане ни убива отвътре.

# 7
Ми аз си бях направила тест за овулация, беше позитивен, обаче имах симптоми на овулация след 5 дена, нищо не се получи, с усещание само се самозалъгваме.
Този месец нямах никакви менструални симптоми, а ми дойде цикъла, бях казала на мм, че не усещам никаква болка, може би съм бременна и хоп, всичко се преобърна.
По принцип преди цикъла и по време съм ужасна, като вещица съм, но този път нищо не усетих и ми се случи такова нещо за първи път.
Няма как, ще стискаме зъби след овулацията.
Отдалече се чува много лесно, но чувството на незнание и чакане ни убива отвътре.

Наистина да чакаме е най -ужасното.

# 8
ЯМР задължително на главата с контраст, за да се огледа хубаво хипофизата. Високият пролактин е причина за нередовен цикъл, тежък ПМС и невъзможност за забременяване.
А високият пролактин идва от аденом на хипофизата и от много стрес. Така че стъпка по стъпка се прави изследването и се започва лечение, така че скоро да има желаната бременност.

# 9
Според вас има лека надежда да стана мама макар и малко по-трудно,на 5 очаквам цикъл на 7 ми трябва да изследвам останалите хормони където са по време на цикъл третия ден и на 8 ми трябва да направя ЯМР да се види, генеколога ми каза ,че не е опасно но пречи за редовна овулация и менструация, този месец бях активна по време на фертилния прозорец и овулация беше доказана от генеколога,каза ми да продължавам с опитите и да не го мисля толкова ,но как да не го мисли човек като гледам как времето лети иска ми се много да бъда мама , чета всякакви форуми и с в подготвям за това нещо емоционално и психически

Общи условия

Активация на акаунт