Почти година а аз не мога да забременеея

• 739
  • 11
  •   2
Отговори

Здравейте на всички имам проблем със забременяването почти една година
Април месец нямах въобще цикъл ,след това той дойде 47дни по късно
Попринцип цикъла ми е редовен и си идва през 21-22дни проблема е че бях във Франция от януари тази година на работа и там нямах никакво време за лекари и изследвания, август месец се прибрахме и решихме да отидеме на генеколог на преглед просто,но след като обясних на генеколога за проблема и закъснението април месец,тя ми каза че трябва да си пусна хормонални изследвания и там ще се види, обаче тя ми предписа Витамин Д и фолиева киселина въпреки че преди това аз си пиех фолиева киселина дори и във Франция само че ОГЕСТАН,обаче тя реши да ми предпише лекарство за забавяне на цикъла и септември вместо на 6 ти да си ми дойде то дойде на 9 ти ,защото аз от 28.08 почнах да прием това хапче за цикъла да ми го отложи,пих го точно 10 дни точно до 6ти,след като си ми дойде на 9 ти си го изкарах нормално както обичайното до 12 включително след това влезнах във ферталния прозорец от 16 ти до 22 включително,пак отидох на генеколог и тя ми каза че около 20.21 септември ще настъпи овулация защото я вижда на ултразвука,но когато ми даде хапче за удължаване на цикъла с три дни закъснение аз отидох в Рамус да си направя глюкоза и пролактина
Изследванията станаха готови в същия ден вечерта
Пратих и ги и тя ми каза че пролактина е над нормата стойноста му беше 67 и е доста висок, нужно било ЯМР да се направи и самия ендокринолог на който също ходих и видя резултатите каза че това се лекува с лекарства и не е опасно някакъв тумор на хипофизата било а ако го няма тумора само с няколко буквално хапчета той ще спадне и ще влезе във формата,мъжа ми също си направи спермограма леко му е ниска ,но уролога му каза че няма проблем това се оправя с хапчета ,витамини
Въпроса ми е на някой случвало ли му се ,искам да стана мама на почти 29 съм мъжа ми на 35 благодаря предварително за хората който ще изкажат положително мнение на въпросите ми

# 1
Не знам какво имате предвид дали ни се е случвало. Много хора са имали затруднения със забременяването. Въпросът е да слушате лекарите. Засега в общи линии са Ви дали правилни насоки. Питайте за още допълнителни изследвания ако е нужно и успех!

# 2
Трябва задължително да се направи ЯМР,разбира се слушам всичко каквото ни кажат правиме, въпроса ми е,че при високия пролактин и доказана овулация възможно ли да е станало бебчето,тъй като сме били доста активни във фертилния прозорец без пропуски

Последна редакция: вт, 23 сеп 2025, 00:34 от Moderator3

# 3
Доста трудно се чете текста без нито една точка, но най-добър шанс има ако правите секс през ден, не всеки ден, особено с влошена спермограма. Консултирайте се с репродуктивен специалист, обикновенните АГ не помагат много при репродуктивни проблеми.

# 4

Здравейте на всички имам проблем със забременяването почти една година
Април месец нямах въобще цикъл ,след това той дойде 47дни по късно
Попринцип цикъла ми е редовен и си идва през 21-22дни проблема е че бях във Франция от януари тази година на работа и там нямах никакво време за лекари и изследвания, август месец се прибрахме и решихме да отидеме на генеколог на преглед просто,но след като обясних на генеколога за проблема и закъснението април месец,тя ми каза че трябва да си пусна хормонални изследвания и там ще се види, обаче тя ми предписа Витамин Д и фолиева киселина въпреки че преди това аз си пиех фолиева киселина дори и във Франция само че ОГЕСТАН,обаче тя реши да ми предпише лекарство за забавяне на цикъла и септември вместо на 6 ти да си ми дойде то дойде на 9 ти ,защото аз от 28.08 почнах да прием това хапче за цикъла да ми го отложи,пих го точно 10 дни точно до 6ти,след като си ми дойде на 9 ти си го изкарах нормално както обичайното до 12 включително след това влезнах във ферталния прозорец от 16 ти до 22 включително,пак отидох на генеколог и тя ми каза че около 20.21 септември ще настъпи овулация защото я вижда на ултразвука,но когато ми даде хапче за удължаване на цикъла с три дни закъснение аз отидох в Рамус да си направя глюкоза и пролактина
Изследванията станаха готови в същия ден вечерта
Пратих и ги и тя ми каза че пролактина е над нормата стойноста му беше 67 и е доста висок, нужно било ЯМР да се направи и самия ендокринолог на който също ходих и видя резултатите каза че това се лекува с лекарства и не е опасно някакъв тумор на хипофизата било а ако го няма тумора само с няколко буквално хапчета той ще спадне и ще влезе във формата,мъжа ми също си направи спермограма леко му е ниска ,но уролога му каза че няма проблем това се оправя с хапчета ,витамини
Въпроса ми е на някой случвало ли му се ,искам да стана мама на почти 29 съм мъжа ми на 35 благодаря предварително за хората който ще изкажат положително мнение на въпросите ми
Аз и мм сме същите, неговата спермограма е лоша. Въпреки това е имало шанс.
И на мен ми закъсня цикъла доста миналата година и аз имах проблем с пролактина, но от година няма нищо.
Няма лек, нищо не се знае.
Може да се направи инвитро, но сме в очакване, надеждата умира последна.

# 5
Здравейте,следя овулацията си на приложение на телефона .Знам че е ориентировъчно,не може да е точно,но в деня който показваше овулация имах полов контакт без пазене.Цикълът ми беше на 31.08.продължава 4 дни ,а половият контакт на 14.09 ,няколко дни около 3-4 преди това имах и по засилена цервикална слуз.На 17.09 имах болка леко в дясно и на последващият ден симптоми както когато очаквам цикъл ,както и досега същите симптоми.Това означава ли че овулацията е била по рано или по късно,щом веднага почнаха тези усещания?Знам че и вие нямам как да знаете ,можеби просто исках да споделя надеждите си да е станало .Благодаря че ме изчетохте 🍀

# 6
Ми аз си бях направила тест за овулация, беше позитивен, обаче имах симптоми на овулация след 5 дена, нищо не се получи, с усещание само се самозалъгваме.
Този месец нямах никакви менструални симптоми, а ми дойде цикъла, бях казала на мм, че не усещам никаква болка, може би съм бременна и хоп, всичко се преобърна.
По принцип преди цикъла и по време съм ужасна, като вещица съм, но този път нищо не усетих и ми се случи такова нещо за първи път.
Няма как, ще стискаме зъби след овулацията.
Отдалече се чува много лесно, но чувството на незнание и чакане ни убива отвътре.

# 7
Ми аз си бях направила тест за овулация, беше позитивен, обаче имах симптоми на овулация след 5 дена, нищо не се получи, с усещание само се самозалъгваме.
Този месец нямах никакви менструални симптоми, а ми дойде цикъла, бях казала на мм, че не усещам никаква болка, може би съм бременна и хоп, всичко се преобърна.
По принцип преди цикъла и по време съм ужасна, като вещица съм, но този път нищо не усетих и ми се случи такова нещо за първи път.
Няма как, ще стискаме зъби след овулацията.
Отдалече се чува много лесно, но чувството на незнание и чакане ни убива отвътре.

Наистина да чакаме е най -ужасното.

# 8
ЯМР задължително на главата с контраст, за да се огледа хубаво хипофизата. Високият пролактин е причина за нередовен цикъл, тежък ПМС и невъзможност за забременяване.
А високият пролактин идва от аденом на хипофизата и от много стрес. Така че стъпка по стъпка се прави изследването и се започва лечение, така че скоро да има желаната бременност.

# 9
Лекарите не ни поискаха ямр.

# 10

Странно. А изследван ли е пролактина скоро?
Можете и сами да си го изследвате и ако пак е висок, искайте от личния лекар направление за невролог.
Кажете, че ви боли главата и зрението ви се размазва на моменти. Неврологът ще даде направление за ЯМР, но контраста се заплаща от пациента.

# 11

Странно. А изследван ли е пролактина скоро?
Можете и сами да си го изследвате и ако пак е висок, искайте от личния лекар направление за невролог.
Кажете, че ви боли главата и зрението ви се размазва на моменти. Неврологът ще даде направление за ЯМР, но контраста се заплаща от пациента.

Даде ми лекарства,наново съм изследвана, след това се оправиха нещата при мен, но при него нищо не са дали, щото не е било чак рисковано.

Общи условия

Активация на акаунт