Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 49

• 15 821
  • 707
  •   1
Отговори
# 150
Рядко е за наши дни. Аз имах по едно време колега Чавдар. Друг май не позлавам. Вихрен и Вихра също не познавам. По едно време имахме и колега Събин.
Иначе - да, и през Балканската война е било разпространено името Душан и Душко.

# 151
Чавдар знам един мъж, отдавна беше, трябва да е над 70 годишен. Вихра съм срещала, Вихрен също, макар че са редки. Спартак не съм.

# 152
Аз имам съученик от гимназията, но беше мноого отдавна. Май баща му беше по това време министър на здравеопазването. Беше възпитан, кротък, без никаква харизма. Умен. Предполагам, че може да е бил кръстен и на бригадата "Чавдар", може и на Чавдар войвода, но по-скоро на първото.

# 153
Като чуя Чавдар, първо се сещам за автобусите аз.

# 154
Имената Исидор и Савин присъстват и в православния календар.

# 155
  • Пловдив
Срещала съм Щиляна, Щирка и Чудомира, когато работех с клиенти. Имаше един възрастен мъж с име Патьо.

# 156
  • София
Фамилии Братиславов и Океанов.

# 157
Сребрю ми попадна днес в някакъв пост за партизански землянки.

# 158
  • Пловдив
Имаше улица "Сребрю Бабаков" в Пловдив, но не се сещам коя сегашна улица е това. Партизанин е бил този Сребрю.

Сребра и Сребрин(а) също има.

# 159
  • Sofia
Спасислав

# 160
Щерьо Щерев-вече непопулярно име.

# 161
Имах колега с това име - някъде от Северното ни Черноморие. Сега, ако е жив, може да е към 80-те. Един единствен път съм срещала това име /и чувала/.

# 162
  • Пловдив
Когато напуснах първата си работа, след мен дойде един Щерю Радев. Пловдив. Знам името от колежките и от документи, не го познавам лично. Сега май е в ЕВН или доскоро беше.
Нормално име и според мен срещано в цялата страна, но поостаряло.

Един от синовете на Питу Гули, този от Илинденското въстание, влах по народност, един от малкото небългари участници, се е казвал Стерьо Гули - мисля, че това е също вариант на Щерьо. Вероятно името е от гръцки произход. Някога е имало доста Щерьовци.

# 163
Да, на моя позната с гръцки корени синът й е Щерион. Четох, че означава „закрепявам" и че е разновидност на името Стелиан.

# 164
  • София
Фодоска Свидосова - име от некролог

Общи условия

Активация на акаунт