Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 49

• 15 762
  • 706
  •   2
Отговори
# 135
  • София
Ех, аз имах колега в университета, Пешо. Веднъж видях собственоръчно изписаното му име като ПетАр, после, по някакъв повод и личната му карта, в която си пишеше ПетЪр, тоест името му си беше съвсем нормално, той беше неграмотен. Завърши Софийския университет.
Надявам се, че с доктора е друг случаят.

# 136
Още имена от Балканската война:
Гайдан
Галантон
Гедеон
Генизар
Георган
Героги
Герго
Гръд Гръдев
Далак
Дорика

# 137
  • Телиш/Плевен
Савин - новородено момче.

# 138
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Роднина носи това име. Малко е странно, но е сравнително нормално, според мен.

# 139
Роднина носи това име. Малко е странно, но е сравнително нормално, според мен.
Принципно аз съм свикнала повече в женски вариант да го чувам, затова и на мен ми е малко необичайно за мъж.

# 140
Вчера видях на паметник за загинали в Първата световна война мъжко име:
Исидор
С типично българско фамилно име. Не съм знаела, че по онова време е имало такова мъжко име.

# 141
Имало е странни имена преди повече от 100 години. Олимпи Панов, Баба Тонка (Антония е по документи) Обретенова. Имало е и име Обретен, мисля че ударението е било на Е, поне във фамилното име е на -ре-

Имахме съседка, 1928 година родена - Душка с ударение на у.

Последна редакция: нд, 28 сеп 2025, 15:35 от Mama Ru

# 142
Нали имаше един политик, Олимпи Кътев. Явно се е срещало и това име.

# 143
С името Спартак познавам цели двама мъже и не ми е странно. Единият беше и съученик на брат ми в гимназията. Чавдар не познавам лично, но съм чувала за един. Всъщност Чавдар беше и едно от имената, които обмислях за малкия ми син.
От мен - Пирин. Така се казва един от най-добрите ни ултра бегачи, Пирин Галов.
Синът на мой приятел пък се казва Вихрен. Харесва ми .

# 144
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
С името Спартак познавам цели двама мъже и не ми е странно. Единият беше и съученик на брат ми в гимназията. Чавдар не познавам лично, но съм чувала за един. Всъщност Чавдар беше и едно от имената, които обмислях за малкия ми син.
От мен - Пирин. Така се казва един от най-добрите ни ултра бегачи, Пирин Галов.
Синът на мой приятел пък се казва Вихрен. Харесва ми .

Вихрен познавам 2 момчета. Млади хора до 40г. Скоро се роди Вихра в нашият офис. Харесва ми, но ако името ходи заедно с характера - не завиждам на родителите ѝ на Вихра Joy

# 145
  • София
И аз познавам двама Спартаковци и един Вихрен. Пирин е интересно. Мисля преди години ми е попадал Искър.

# 146
  • Пловдив
Чавдар и аз познавам моя възраст (около 50), както и няколко Чавдарови, а синът се запозна на детска площадка в града с някакъв Чавдар, момче. Щерката, дали заради това дете Чавдар, или и тя някъде другаде е чула името, искаше да и намеря в интернет приказката "Чавдарят и гъските", имали я за домашна. То се оказа "Орачът и гъските", но явно на децата им е непривично все пак името Чавдар, както аз като дете веднъж бях объркала орач и оратор.
Вихрен имах съсед едно време, пак горе-долу моя възраст.

# 147
Сега се сетих, че като дете, една от любимите ми приказки беше "Ваклин и неговият верен кон". Много ми харесваше тогава това име. Ама и този Ваклин що геройства извършваше, как да не го харесваш  Simple Smile

# 148
  • София
Чавдар имах съученик в началните класове, после май не съм срещала друг, но не ми е странно името.

Ваклина също имах съученичка, пак по същото време, на друг етап и Ваклин познавах.

Вихрен, Вихър и Вихра също познавам.

Всичките имена са редки, не са Мария и Иван, но позвайки хора с тях не ми звучат и странно, вероятно просто съм свикнала.

# 149
Чавдар откога е необичайно име? Чавдар войвода?

Общи условия

Активация на акаунт