Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 49

• 15 387
  • 687
  •   2
Отговори
# 120
Ние в родата имаме Паунка. А иначе имах колежка кръстена на дядо си Чанко - Чанита, тя пък има дъщеря - Чарити.
Още имена от Балканкста война, все мъжки с български фамилии и презимена:
Банчин
Барбо
Батко
Бени
Бениамин
Богатал
Бойдан - харесва ми
Боне
Бортол
Братован
Будик
Букар
Бъсин
Варин
Вейко

Направи ми впечатление, че имаше много Борисовци, ни нито един Борислав. Имаше и много с името Воин, явно е било модерно.

# 121
25г.живях на улица Паун Грозданов,сега Черковна.
Интересно име,но малко инфо човека в нета.Мисля,че е бил Ботев четник.

# 122
За мен, сравнително странно име - Малвина. Имах добра позната /арменка/, с това име, но не знам дали е арменско.

Между другото, към списъка за избор на имена на чаканата бебочка /Далия, Диана, Карина, имаше ли още едно?/, снощи бях сюрпризирана от "децата" с нова идея - АЛЕКСИЯ. Не го бях чувала, знам че има заболяване с това име /Алексия (на гръцки: alēxis) е нарушена или загубена способност за четене при запазено зрение поради поражения в лявото полукълбо на главния мозък. Та сега си го повтарям за благозвучност как ми звучи, не ми е много точно, не знам защо, за тях не е толкова популярно, но можело да се появи и друга идея, имало още време.

Явно, понякога е трудно да се направи избор. Аз поне нямах проблем - кръстих сина си на баща ми, който за съжаление беше починал 2 г. преди това. Но, беше добре, че бившата ми /вече покойна/ свекърва, която беше доста религиозна не каза нищо поради факта, че не е хубаво да се кръщава на починал човек /така се твърди в някои краища/. Ако детенце беше момиче, сигурно щях да имам проблем, може би, за избор между нейното име и това на майка ми, макар че и 2-та варианта, с малка корекция в имената звучаха добре - Сияна или Лияна. Но, май повече от страна на майка ми можеше да има реакция.

# 123
На мен Алексия ми харесва. Рядко е, но ми е звучно като женски вариант на Алекси.
Диана ми харесва най-много от другите три варианта.
Бих предложила името на дъщеря ми, ако нямат изискване да не е чисто българско - Лъчезара. Приема се много добре у нас, рядко е все още, има имен ден на 28.10 (само ние си го знаем 😉).

# 124
Да, Лъчезара е много хубаво име, харесват ми хора, които са "лъчезарни", някак си ми става топло и слънчево когато съм с някой такъв. Ще им го "подхвърля", но явно снахата ще има определящия глас и това не го казвам с лошо, а и аз съм само наблюдател.

# 125
Алексия ми харесва, срещала съм го, не ми е странна. Алесия имам съседски момиче, но майката е от Молдова. Братовчедка кръсти сина си Алексиян.
Лъчезара е хубаво име, рядко срещано все още.
Братан познавам. Може би е разновидност на Братован от списъка.

# 126
Споменатото на предишната страница име Малвина е име на литературна героиня от книгата „Златното ключе или приключенията на Буратино": https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%97%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%BD%D0% … D0%B8%D0%BD%D0%BE

Относно Спартак – Кубрат Пулев кръсти сина си с това име: https://btvsport.bg/v-rakavicite-na-pulevi/epizod-9-kubrat-pulev … ljubov-video.html.

# 127
  • София
Алексия ми харесва, но още повече ми харесва Алекса, както се казва близко дете.

# 128
Алекса е хубаво име, което вече е неизползваемо откакто стана името на робота на Амазон

# 129
Мирея - новородено
Иначе знам един кардиолог Петар. Излиза една доста възрастна дама и коментира на внучка си: туй момче не може вярно да си напише името, тръгнал операция да ми прави...

# 130
Аз познавам Александар - тийн.

# 131
  • Пловдив
Петар може да е македонец (от РСМ), учил медицина у нас. Едва ли не знае как да си напише името във всеки случай.
За Александар, щом е дете, не знам.

# 132
Българче е

# 133
Е със сигурност си знае името Simple Smile Все пак жената беше около 80...
Петар може да е македонец (от РСМ), учил медицина у нас. Едва ли не знае как да си напише името във всеки случай.
За Александар, щом е дете, не знам.

# 134
Сетих се за Петрарка... Yum

Общи условия

Активация на акаунт