Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 49

• 16 498
  • 733
  •   2
Отговори
# 180
Сега чаках на опашка в близост до кафене. Имаше една майка с количка + приятелки. Явно я попитаха за име и тя каза Лорънс.Като минах покрай тях се опитах да видя някакъв цвят за момиче или момче, но бебоче беше много малко, не повече от 3 м. и целият в бяло. Та сега си гадая за името, май става и за двата пола.

# 181
# 182
Лорънс ми звучи мъжко (сещам се за актьора Лорънс Фишбърн), ама не се знае у нас как е Simple Smile

# 183
  • Пловдив
Помислих да не е Савета бабата, ама навсякъде е с Ъ. Ако е родена през 1925 г., освен на Съветския съюз да е кръстена...

# 184
Лорънс е мъжко име. Сейнт Лорънс е св. Лаврентий на български – раннохристиянски светец. Има известен актьор Лорънс Оливие.

На френски името е Лоран, а на италиански – Лоренцо.

И аз си помислих да не е сбъркано името на тази жена – не в статията, а когато са я записвали в регистрите. Да е трябвало да  бъде записана Савета – като форма на Елисавета или Савка, а да са я записали Съвета?!

Каквото и да е името й, пак жената е стигнала до тази възраст. Да е жива и здрава!

Последна редакция: вт, 30 сеп 2025, 14:24 от Radilena

# 185
Лорънс ми напомни, че познавам Лорин - младо момиче. Бащата обаче не е българин, но за сметка на това сеста й носи съвсем нормално бълграрско име.

# 186
  • Пловдив
Цветилия Стоилкова - директор на Български пощи.

Познавам Истилиян - мъж около 50г.

# 187
Аз Имилияна срещнах из медийното пространство.

# 188
Цветилия ми напомни за една Данилия от 1ва група в градната на моят юнак. На дяда Данаил била кръстена, че оставил дом в Люлин за ползване. Предполагам - в замяна на името.

# 189
А Йон е румънско име, като при нас Йоан. Йон вероятно е влах.
Познавам Йона. На около 27-28. Българка. Нищо румънско няма.
Обаче се сетих, че преди е имало Йонка и Йончо.

# 190
  • Down south
Наскоро разбрах, че една позната представяща се, като Дейзи, вдействителност се казва Даролюба.

# 191
  • Пловдив
Йона за жена си е Йонка без К - 100%.

Даролюба, демек обича дарове. Меркантилна. Wink

# 192
Или „даряваща любов". На мен така ми звучи.

# 193
  • Пловдив
То вероятно това е било идеята - да дарява любов, обаче на мен ми звучи твърдо като другото.

# 194
  • София
Познавам Йонка, малко по-голяма от мен, значи е към 36-7 годишна, единствената с такова име, която съм срещала

Общи условия

Активация на акаунт