Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 49

• 18 193
  • 739
  •   1
Отговори
# 285
  • София
И баба ми се казваше Динка, така си беше записана, но беше кръстена на баба и Дина.

# 286
  • Пловдив
И аз имам леля Динка, а дядо ми се казваше Диню.

# 287
Диньо по принцип казват на Костадин.

Познавам Нигрита.

# 288
  • Пловдив
Да, а Дина може на Костадин(к)а, а познавам и жени, които се казват само Дин(к)а. Сещам се конкретно за една Дина на 50 и една учителка имахме Динка преди 35 години, както и за някогашна колежка на майка ми Дина, съкратено от Костадинка (с фамилно име Виришапкова). Не мисля, че е странно.

# 289
Няголета - беше участничка в Гласът на България преди 2-3 години

# 290
Покрай Няголета от мен Нягослав. Всички му казваме Нейко. Дядо му е Нягол.

# 291
  • София
д-р Згуро Баталов  Flushed

# 292
Динка, Динко са характерни за района на Стара Загора, Нова Загора, Ямбол. Понеже имах роднина Динка не съм го приемала за странно.
От мен- Данира Доспевска- Шаренкапова.

# 293
Едва го прочетох. Може да се дава на изпит за скоропоговорки.

# 294
Едва го прочетох. Може да се дава на изпит за скоропоговорки.

Най-странното е, че фамилното име прилича на такова след брак. Тоест е решила доброволно, че иска да прибави към името си "Шаренкапова".

# 295
  • Пловдив
Е па хубаво си е името.

За Шаренкапова говоря, не за Данира.

# 296
  • Пловдив
И аз познавах преди години Ветко, докато един ден разбрах, че така го наричат, а всъщност се казва Елисавет.

# 297
Аз имах съученик Господин - на него казвахме Динко. Имаше наистина в село и една баба Динка, ама дали това ѝ е било цялото име нямам идея.

# 298
Дина и Дена са били доста разпространени едно време, както Гина и Гена. За мъжете съответно Динко, Денко, Гено. Оттам и фамилните Динков, Денков, Генов. В селата около Ботевград и Правец към тях се добавя и Дила и Дило - съответно е много разпространена фамилията Дилов. Като срещна някой Дилов, в 99% има прадеди от този регион, много е характерно.

# 299
Една Клариса КонкилеФФ от мен. Булгаристанче, от провинцията. Сякаш извън София има доста такива странни имена.

Общи условия

Активация на акаунт