Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 49

• 15 048
  • 675
  •   3
Отговори
# 630
  • Пловдив
Мои приятели кръстиха момиченцето си Петра, на дядото Петър.
Не познавам друга Петра.

# 631
Харесва ми името Петра. Не Петранка или друго производно. Но лично не познавам нито една.

# 632
Петра се среща често в някои немскоговорящи страни.

# 633
Не познавам друга Петра.
Честито. Не знам дали са същите, но пролетта имаше тема 300 страници "Трябва ли бебето да се кръсти на свекърите, ако те са подарили скъп апартамент на сина си".
И в темата бях писала, че ПЕТРА е старо българско име, имам далечна леля Петра, родена около 1900 г. После Петра се заменя с Петрана и Петя. Явно сега се възражда. На мен ми харесва.

# 634
Баба се казваше Петра. За мен е женски вариант на Петър.
И като обсъждахте Патриция и Петриция, колежка кръсти момичето си Патрисия - вече е млада дама, стоматолог.

# 635
Имам познато детенце Петра, на около 6 е. По спомен е кръстена на града в Йордания..

# 636
  • Пловдив
Не познавам друга Петра.
Честито. Не знам дали са същите, но пролетта имаше тема 300 страници "Трябва ли бебето да се кръсти на свекърите, ако те са подарили скъп апартамент на сина си".
И в темата бях писала, че ПЕТРА е старо българско име, имам далечна леля Петра, родена около 1900 г. После Петра се заменя с Петрана и Петя. Явно сега се възражда. На мен ми харесва.

Мисля, че не са същите, тук дядото не е свекъра, а тъста. И няма намесени никакви имоти, просто харесаха това име.

# 637
Скрит текст:
Не познавам друга Петра.
Мисля, че не са същите, тук дядото не е свекъра, а тъста. И няма намесени никакви имоти, просто харесаха това име.
jujasol, може и да са същите и там тъстът е Петър и майката искаше да го кръсти на баща си, но свекърите се тръшкаха, че трябва да е на тях заради Хапартамента.
Ако са други, полека-лека се сбъдва прогнозата ми за завръщане на Петра и други имена като Димитра, Георгия, Йордана. Аналогично на Ивана, което измести Иванка.

# 638
  • Пловдив
В онази тема беше някаква драма, където бъдещата майка се беше запънала детето да е точно Петра, на тъста, а бъдещият баща не помня дали се беше запънал да е на свекъра, или само да не е на тъста, но нямаха никакви варианти на компромис. Нямаше ъпдейт.

Петра на дядо и Петър имах съседка, родена в края на 70-те, също и бабата на моя приятелка. Бабата била свекърва, но преди раждането на приятелката ми плановете били ако е момче, да е Петър, момиче Петра - цъ. Мисля, че и бабата била съгласна. Та тя е кръстена на другата си баба.

# 639
  • Най-красивата страна
Раиса
1.древногръцко име-,,безгрижна,,
2.персийско-,,владетелка,,
На мен ми хареса.
Марисела
Ставрияна -на дядо Ставри
Панола-на дядо Панко
Аркадия
Анфиса
Тея-Дора

# 640
  • Пловдив
Анфиса е гръцко май по произход и се среща в Русия, не много често, но го има. Сигурно има и някоя светица.

# 641
И в Украйна е разпространено

# 642
  • Пловдив
Да, по цялата източна Славяния Wink вероятно. Предполагам, че споделят едни и същи имена, евентуално някои с различна честота.

# 643
# 644
  • Пловдив
Герган срещнах току-що.

Общи условия

Активация на акаунт