Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 49

• 19 070
  • 739
  •   1
Отговори
# 375
Като споменахте гръцки, се сетих, че познавах момиче на име Кириакула (Кириаки на гръцки е неделя, а окончанието е умалително, Недялка тоест). Нито на български, нито на гръцки ми допада, но определено е рядко.

# 376
  • София
 Велислава, Стела и Галин са си абсолютно нормални имена.
Фотка - участваше в едно от риалититата на Слави, сега трябва да е към 40-годишна, тогава беше на около 25 - обясняваше, че е кръстена на дядо си Фотьо, който бил с гръцки корени.
Весислава познавам, мой набор е, винаги обяснява, че не е Велислава.

# 377
Весислава и аз познавам, но мисля че майка й е рускиня.
Габриел ми е по-женско име от Галин.

# 378
  • Пловдив
Имам позната Лидия, кръстена е на баба й Лула.

Синът на проф. Тодор Кантарджиев се казва Весел

# 379
За мен Крум не е странно име, но е спънато от към галени имена. Имаме колега с това име, все се чудим как да се обрънем към него - Круме, Крумски, Крумче, Крумчо... нито едно не ми харесва.

# 380
Близки приятели /преди 100 години, дали не бяхме кумове с 1-вия ми съпруг, трябва да намеря снимки от доста години назад/ - първо момче - Михаил, второ - Габриел /архангелите, избор на жената/.

# 381
За мен Крум не е странно име, но е спънато от към галени имена. Имаме колега с това име, все се чудим как да се обрънем към него - Круме, Крумски, Крумче, Крумчо... нито едно не ми харесва.
Ако няма галено, ползваме граматиката, звателен падеж - накрая се слага Е и става Круме.
По-сложно е, ако свекърът е Крум и "фамилията" държи на традицията да се кръщава на него. И бременните снахи изпадат в тих ужас, ако не харесват името. И молят за момиче, защото няма как да е Крумка или Крума.
Дядо ми по бащина линия е Крум. Преди мен има 4 внучки и нито една не е Крумка или с буквата К. Баща ми също е лобирал, ако съм момче да съм Крум, но за 5-ти път греда. Дядо ми е починал само месец преди да се родя и според същите суеверни народни традиции първо дете не се кръщава на починал.
След това на приятелка свекър й пак Крум. И тя 9 месеца се молеше "искам момиче, ще е с буквата К, но ще избера нещо, което ми харесва". Ура, и тя роди момиче.
А на мен Крум ми харесва. Ако имах момче, щеше да е в краткия списък за обсъждане с ММ. "Случайно" бях избрала за дъщеря си име с К, което ми харесва, без да споменавам, че в мислите ми ще е кръстена на този дядо. Но се отказах от него по други причини

Последна редакция: сб, 11 окт 2025, 10:41 от biborana

# 382
Сакън, не давайте идеи на някоя модерна мама с Крума, че като нищо ще го избере, както се пръкнаха Ивайла, Бориса, Калояна, Самуила, Асена...
По темата - излезе ми клипче с първи запис на един малък Дариел

# 383
  • София
Покрай Весел, се сетих за един Велик.

# 384
# 385
Град Мартен!
Имало такъв град в България. Странно име за град... Мартен май е френско име...

# 386
Да,Мартен е мъжко френско име,женското е Мартин.При нас е дамско.

# 387
Град Мартен!
Имало такъв град в България. Странно име за град... Мартен май е френско име...
Че кое му е странното? МАртен, ударението е на А. Почти се слива с Русе, като предградие е. От около 20 години е град, преди беше село.
Има и град РОман, защо да няма МАртен?

# 388

Габриел изобщо не е женско

# 389
Гълъбена - собствено име на лекарка.

Общи условия

Активация на акаунт