ЕДИНАДЕСЕТОКЛАСНИЦИТЕ профилите борят, а майките им тихо си говорят

• 10 169
  • 226
  •   3
Отговори
# 165
  • Бургас
Спенса, предполагам,че на моя ще им се дадат от училището някакви учебници за курса или поне те ще кажат какво да търсят, като учебник. Те нали са и такава специалност. Но за момента нищо не са казали. В застой са за шофьорския курс, заради някакви промени в законите и липса на диалог между МОН и ДАИ.

# 166
Мамзелче, честити именници, със здраве да си носят имената. Почерпката топ, цялата е за меня, никой да не пипа.

Честито и на всички други които празнуват.

Как бързо се изнизват тез почивни дни значиии. Пък и часът го смениха, та ептен нищо не разбрахме от тези два дена.

# 167
Мамзел, честити именяци! Честит празник на всички празнуващи (с малко закъснение)!

Tatatuni, успех на детето! И аз стискам палци.

# 168
Тататунче, споко, ще се справи, тъкмо ще види кокво е на такъв тип състезания, ще си упражнява говоренето.

# 169
  • София
Ваксината не я сложихме. ЛЛ каза, че няма нужда да я слагам, освен ако не държа много.
Много страна лекарка имате.Ваксината не е по желание,а задължителна.Бих ти препоръчала да я направите.Защото тетанус  не е варицела(например).Ако човек се разболее от него умира.

# 170
Ваксината не я сложихме. ЛЛ каза, че няма нужда да я слагам, освен ако не държа много.
Много страна лекарка имате.Ваксината не е по желание,а задължителна.Бих ти препоръчала да я направите.Защото тетанус  не е варицела(например).Ако човек се разболее от него умира.
Важна е тази ваксина и действието ѝ е 10години, не бих я подценила.

# 171
Натуся, vita, не са ли ви учили непоискани съвети да не давате. Мисля, че всеки има глава на раменете си и може да преценява кое е добре и кое не е добре за него. Хайде да не създаваме излишно напрежение и да продължаваме да си живеем спокойно без мнения "за и против ваксини".

# 172
Нелс, не се сърди тъй. Те не дават непоискан съвет а само коментират, и казват, че тази ваксина си е в задължителния имунизационен календар на всеки.

Натюса, то и коклюша не е за подценяване. А като цяло нито едно не е. Иначе защо ще ни ги слагат в календара. Като се има предвид това, че някои се слагат два - три пъти през определени години, а други пак през няколко години докато сме живи.

Тетанус може да се хване от какво ли не, и ако я нямаш ваксината или не ти я сложат инжекцията навреме, като нищо може пораженията да станат сериозни.

Снощи класната ни напомни за утрешната среща, този път с добавка, че освен за съвета, щяло да се говори и за - поведението, дисциплината и резултатите от входните. Питам мойта - да ида ли, а тя ми вика - не. Та ся се чудя дали да ида или не. За нейната дисциплина, поведение, резултати и тем подобни ми е ясно, няма да чуя нищо ново. Но пък ми се иска да видя новите попълнения, което пък не е много сигурно, че изобщо ще се вяснат. До утре имам срок да го мисля.
Иначе от контролното ( което беше след входното ) по Мат. оценка няма, каза и, че ще я изпита, даде и там някакви задачи или да и обясни тези от теста ли беше на следващия час, обаче оценка няма и пак беше с уговорката да я изпита. Днес тя решила по желание да я изпита, пак оценка няма, и сега се двуоми дали в четвъртък пак по желание да си поиска. И за него ще реши в последния момент, има достатъчно време за размисъл.

# 173
Извън темата да попитам. Има ли някоя майка от Бургас,  която може да изкаже мнение за Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации.

# 174
  • Бургас
Краси, аз съм в Бургас.За нея съм чувала, че се учи яко там. Но се намира на кофти място ( поне за мен и според мен). Иначе е ново училище,модерно!

# 175
Краси, аз съм в Бургас.За нея съм чувала, че се учи яко там. Но се намира на кофти място ( поне за мен и според мен). Иначе е ново училище,модерно!

Благодаря! Искат да правят подобно при нас, та се чудя за малкия.

# 176
  • София
Нелс, не се сърди тъй. Те не дават непоискан съвет а само коментират, и казват, че тази ваксина си е в задължителния имунизационен календар на всеки.

Натюса, то и коклюша не е за подценяване. А като цяло нито едно не е. Иначе защо ще ни ги слагат в календара.
А бе Тонка, как можеш да задаваш такива въпроси? Да не е някой се е загрижил за моето и твоето здраве!
Аз също се подразних на тези коментари, но ги очаквах.
Само за сведение, действието на ваксината не е 10 години, а ваксината се слага през десет години. Има разлика. Ако ваксиниран се нарани първите шест месеца след поставянето на ваксина, се смята, че е защитен. От седмия месец до десетата година - при вероятно заразяване се бие инжекция за тетанус.
Кой разбрал - разбрал.

# 177
Абсолютно същото ми каза и ЛЛ на Христо. Тетанус 6 месеца влияе. Попитах я защо тогава...Вдигна рамене и толкова. 🤷За мен лично е просто пълнеж, абсолютно излишна.

# 178
Никога не е късно човек да научи нещо ново или да си свери знанията. Важното е да има диалог.

# 179
  • София, в момента в любимото ми село Железница
За ваксините има много "ЗА и ПРОТИВ". Няма нужда тук да пренасяме спорове. Всеки е свободен за себе си и семейството си да решава, но все пак е форум и на мен ми е интересно да чуя различно мнение.
Да споделя от опит с голямата. На 12 се слага пак тази ваксина(почти де, щото има там в комбиняция с коклуш). 5 месеца след поставянето й се набоде сериозно на пирон. В спешното в Пирогов решиха да й бият "За всеки случай". Седем месеца след това имаше инцидент с ламарина и отново си отнесе боденето.
Вампи, уж те разбрах за разликата между ваксина и инжекция, но не открих смисъла й. На ваксината де. Аз стриктно си слагам всякакви ваксини и извън календара, но баш за тетанус мисля, че от 17 годишна не съм.

Общи условия

Активация на акаунт