ЕДИНАДЕСЕТОКЛАСНИЦИТЕ профилите борят, а майките им тихо си говорят

• 10 195
  • 226
  •   1
Отговори
# 150
Ваксина сложи веднага след рождения си ден преди началото на учебната година. И профилактичния преглед направи тогава. С един куршум всичко належащо. Дори не го е боляла ръката, но и той принципно не обръща внимание на подобни интервенции.

# 151
Нинка, ха да видим. Не остава много до тогава.

Карзче, стига дееее, не мой тъй да правиш.

Нааааййййй послееее, след около 10 - тина мин. след като писах, мойта ме сюрпризира, че най - после новата зам. решила да ги даде. Доживях да и видя удостоверението. Преди малко го принтнах за всеки случай, а след това го и ламинирах, да съм сигурна, че нема съ омачка, вацапоти, окъни и тем подобни. Сега остана да чакаме УЛК, но и тя както всяка година ще е със закъснение, стига да не я изгубят отново, както лани стана.
Днес са ядосали друга госпожа, и решението - изпитвоне, вдигнала две момичета, задала по един въпрос, и толкоз. Тя таз госпожа се говори, че не изпитва, а тез двечките пък, подхванали оназ специалната тема за разговор, и туй в час по ГО. Еее, такива неща чух, чак не можах да повярвам, по принцип от мъжете се очаква да клюкарят за това, но момичета да го кажат, малко странно ми се вижда.

# 152
Един малко по- различен въпрос. Много от наборите ще вземат шофьорска книжка догодина. Вие как ще процедирате? Ще има ли човек с тях в началото?
Преди десетина години изкарах книжка. Тогавашният ми инструктор (бивш ДАИ - джия) казваше, че задължително трябва да карам с придружител, докато не се почувствам много уверена. За изкарването на шофьорска книжка все още не е обсъждано, но разбрах, че ММ го е учил да шофира в забутани улички, когато са ходили на вилата.
Ваксината не я сложихме. ЛЛ каза, че няма нужда да я слагам, освен ако не държа много.

# 153
От догодина ще взима стоятелни решения. Оставих да си реши.в резултат цяла седмица охка, имаше огромно червено петно.
Ами била безплатна, как да пропусне авантата. Не можа да повярва, че лекарката не предупреди. Надявам се за следващата да се информира.

# 154
Синът след като взе шофьорска книжка, една седмица всеки ден като се приберем от работа шофираше по един час с мен или с баща си в града, за да го видим как се справя. След това всеки уикенд където и да тръгнем го слагахме той да шофира и така почти година и повече...

# 155
  • Бургас
Моя също го учат да шофира. С кола и с мотокар.
Само мотора остана.

# 156
  • София
Шофьорският курс е планиран в началото на следващата учебна година. За лятото имал други планове. Не е сметнал за необходимо да ме информира какви са. А и защо ли? Да не е да мога да променя нещо. Мога само да приготвя парите.

Ние приключихме с ваксините до 18 г. На 2 г. получи реакция от ваксина. От тогава вече не е имал.
Слушам вчера по телевизията, че половината от вирусните заболявания при децата били от Варицела. Ако за 17 години 50 пъти е хващал някакъв друг вирус, значи ли, че и около 50 пъти е карал Варицела? Или значи, че около 50 други деца са карали Варицела, без да са боледували от нищо друго? Или най-вероятно аз просто не разбирам медицинската статистика и по-добре да не се опитвам да я разбера, че само се излагам пред хората. Ще си пия Витамин С и няма да им се мешам повече на вирусите. Стискам палци и те да ме забравят.

# 157
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Относно шофирането - набора като по-малък винаги и казвал, че не иска да шофира, а да конструира колите. Към днешна дата не знам какво мисли, но и той е декемврийче, нака че му е мваго рано. Каката има книшка от 2 години, но кара рядко и основно през ноща в нашето село и околните. Много я е страх от кръгови.
Набора днес ще се впусне в ново предизвикателство - клуб по роботика. 😄
Искал да пробва. Ами да го направи. Сега му е момента да пробва и да търси какво го влече.

# 158
Моя също го учат да шофира. С кола и с мотокар.
Само мотора остана.
Имате ли  учебник за шофьори? Ако имате, може ли снимка на корицата?
Когато бях на курс, инструктурът ми даде учебник от специализирано училище, не мога да го открия за набора, а всичко беше обяснено прекрасно вътре.
Едит: Докато търся учебника, попаднах на инициатива на столична община да дообучава безплатно млади шофьори как да реагират в ситуации на пътя.
https://www.karambezopasno.com/

Последна редакция: сб, 25 окт 2025, 22:29 от Spensa

# 159
Нелс, хубаво е да се сложи, все пак не се знае какво ни дебне иззад ъгъла.

Аз една ранна сутрин, както си вървях, най неочаквано изкочи едно улично ( общо бяха три ), изджавка и ме захапа ( за стотна от секундата ) отзад за крака, добре че беше леко, макар че и аз бях с едни летни дънки с дълъг карчол. Карчола скъсан, леко захапана, малко по - късно ходих да ме видят, макар и да не беше наложително, решиха да ми боцнат инжекцията против тетанус. Не предпологах, че точно там ще са се сврели, бяха отстрани на един вход, там пък точно спряна кола, как изобщо да ги видя, като ме охапа, само тихо казах ох, побягна, а в същото време от входа излезна човек. Не помня мъж или жена беше, викам си, ся да не си помисли, че нещо не съм у ред. Едно известно време, на моменти ходих с пръчка в ръка, после си купих кучегон, и него носих понякога, сега вече нищо не нося. Обаче до онзи момент не ме беше страх, сега ако изведнъж изкочи отнякъде куче ( от уличните предимно ), веднага ме обзема страх.

На нашите в петък им казали, че към края на ноември ще имат екскурзия, само още не се знаело кой ден. На сърдитка и се ходи, та ако ще има, дано да е здрава, иначе ще пропусне.

Нинка, туй е добре, то покрай роботиката, доста неща може да се научат, поне при вас ги учат на нещо, не е като при нас.

# 160
Набора  би ваксината, шофьорски курсове ще започне пролетта. Вчера беше на състезание по английски ,, Комуникативни и речеви ...." нещо си. Без листовки а е по точно за ораторски способности. Мина първи кръг. победи на училищно ниво и вчера беше втори  общински кръг. Не е по състезанията, но как се е навил , не знам. Стискам палци де. Сега чакаме резултати. Изискванията големи 😳  
1. Широк набор от точно използвани граматически форми
2. Широк набор от подходящ за темата речник
3. Разнообразие от изразителен език
4. Произношение и интонация (тон на гласа, височина и паузи)... 😂

Последна редакция: нд, 26 окт 2025, 14:05 от tatatuni

# 161
  • в очите на дъщеря ми

Почерпете се девойки, за моите именяци, да са ми живи и здрави!

# 162
  • Бургас
Здрави и с усмивка да си носят името, Мамзел!

Спенса, не учебник нямаме. Не сме и търсили още. Всичко учи на практика и в движение!

# 163
Вероятно това търся:
Учебник | PDF https://share.google/mUpfp7D2HaxT1aY32

# 164
Мамзел Нитуш, живи и здрави да са именяците! ☺️
Честит празник на всички празнуващи! ☺️🥳

Общи условия

Активация на акаунт