ЕДИНАДЕСЕТОКЛАСНИЦИТЕ профилите борят, а майките им тихо си говорят

• 10 244
  • 226
  •   2
Отговори
# 135
  • Някъде по Дунава
Наборката уж е ориентирана, но за мен не е. Иска икономика, но това понятие е толкова обширно. И аз самата не съм наясно. Първо искаше да учи на френски, сега реши да е на английски. Беше решила във Варна, но покрай гаджето се насочи към София ( тук съм съгласна ). Второто ДЗИ мислеше да е по АЕ или география, но сега клони към предприемачество. Желателно е да е география или предприемачество, защото   оценката се утроява, а по английски се удвоява. Това конкретно за СУ и УНСС.
Всъщност тя не знае за Коледа какво иска, а какво остава за остатъка от живота ѝ  Simple Smile

# 136
  • Майничка
Моята знае твърдо, че иска да работи с хора и на живо. Удава й се.
Кака й пък драпа да е онлайн и социалните й контакти на живо да са само с приятели.😄

# 137
Моята знае твърдо, че иска да работи с хора и на живо. Удава й се.
Кака й пък драпа да е онлайн и социалните й контакти на живо да са само с приятели.😄
Все едно моите деца си описала Satisfied

# 138
  • София
Когато големият кандидатстваше, послуша баща си и сложи КМ пред СП. Ама той слушаше какво му се казва.
Малкото сложи СП отпред, защото нямал намерение цял живот да дърпа кабели. Някой друг щял да го прави. На въпроса: “кой е този друг?”, каза, че не го интересувало, той искал да пише код.
Ама сега вече му е дошъл друг акъл и ТУ си е на равно с ФзФ за кандидатстване. И понеже тук специалностите са от ядрена физика до космическа, затова добави и финанси, че му е слабост. За да си има и нещо хуманитарничко, записа и профил история, че знае ли човек.
Та аз съм спокойна, има какво да учи. А и както вече написах, не слуша какво му казват старците (тези над 20 г.), така че дори не ми се налага да се опитвам да имам мнение. Само стискам палци да запише нещо, че разсъжденията в посока: “ висшУто е загуба на време”, ме плашат най-много.

# 139
Един малко по- различен въпрос. Много от наборите ще вземат шофьорска книжка догодина. Вие как ще процедирате? Ще има ли човек с тях в началото? Моят ще вземе книжка догодина декември, но приятелят му - февруари догодина. И приятелят му е доста буен. Говоря му, че не искам да се качва в колата при него, но той каза, че не може да ми обещае, и това ме хвърля в ужас, особено след скорошната катастрофа с трите загинали момчета на 18 и 17 г. И че на море догодина ще ходят с колата на приятели, които току-що са взели книжка, а най- вероятно с този въпросният приятел. Не знам, вече не можем и да ги спрем.Вие какво мислите по въпроса?

# 140
То да е само тази. Вчера мойта в тик ток ми показа едно момче, плачеше и питаше, защо по медиите не се е отразило. Негов приятел доколкото разбрах, загинал на път за в къщи. Двама решили да се състезават, карали като бесни, единият блъснал колата на приятеля му. Не спрели, не се върнали, нищо. Момчето не знайно как, само казало ( последните му думи ) - помогни ми - аз умирам.
Мойта по едно време се чудеше за кратко, но от миналата година е категорична - не искам курсове, не искам книжка, не искам кора. С толкова убийци по пътя, няма да рискувам. Нейна приятелка си помисли, че от раз ще се здобие с книжка, даже малко преди самия изпит, и купили кола. Сега колата седи, майка и ще я кара явно, защото момичето книжка нема, скъсаха я. Щяла пак да се явява, и съм сигурна, че пак ще я скъсат.
Само мога да кажа, децата които смятат да карат курса за шофьори, нека добре да си помислят, не за самия курс, а за след това. А на това момче за което говориш, мога да кажа само едно - дано докато вземе книжката, да му дойде акъла в главата.

# 141
  • Бургас
Моя също иска да кара курсовете. Ще има и придружител в началото, сигурна съм.
Днес на родителската стана въпрос за шофьорските курсове, понеже ще ги карат от училището, но чак в 12 клас. Много от момчетата ще ги изкарат след няколко месеца, като навършат 18. Има проблеми от страна на училището, МОН и ДАИ за техните курсове, заради някакъв новоприет закон съвсем скоро! Да видим какво ще стане! Директорите на училището ще водят преговори за яснота и решение.

И доживях пак да чуя от набора, че се стяга да учи! Не можело така, само външно да се стяга, трябвало и вътрешно и се почуква с пръст по главата! Ха дано да му е дошъл акъла в главата!

# 142
Големият взе книжка веднага щом стана на 18 години. С придружител кара само няколко пъти. Уж караше основно в града, до училище и обратно, че нали миналата година учеха в другия край на града. После започна навсякъде с колата да щъка и забрави да върви пеша. Първото му дълго извънградско беше до София за предварителния изпит през април. Ние с баща му бяхме с него. Отначало доста на тръни стоях, но на връщане се отпуснах и дори поспах. После през юни дойде с нас при едно пътуване до Прага с основната цел да кара колата. Бъзикахме се, че си водим шофьорчето, но е факт, че той кара през по-голямата част кара той и много добре се справяше.
Наборът ще стане на 18 следващата есен. Може би през лятото ще кара курсове, когато ще има и повече свободно време. Разбира се, че ще ми е притеснено, когато започне да шофира. Това умение обаче е абсолютно необходимо в днешно време. Оттам насетне дано да са разумни и да имат късмет, защото те може да внимават, но ако срещу тях на пътя е някой идиот... Обаче не можем да позволим на страха да ни закотви вкъщи. За возенете при приятели сме говорили много. Уж и двамата казват, че не биха се качили при кого да е.

# 143
Едно време аз карах няколко месеца с баща ми. Беше ми много полезно, въпреки че инструктурът беше железен и адекватен, часовете никак не бяха достатъчни да се отработят ситуации, маршрути, условия. Особено в София е добре и да се познават секциите на светофарите, за да може новобранецът да се концентрира над трафика.
Иска ми се наборчето да е с асистент първите месеци.

# 144
  • Сф
Здравейте, повечето искат да карат курсовете,  ние също, но може да се наложи да изчакаме малко поради други ангажименти. Март прави 18. Задължително ще кара с баща си докато той прецени. Тази година ходиха до морето с млад шофьор. Изобщо тя много е пътувала с различни хора покрай тренировките и лагерите , та отдавна седя на тръни. Защото има и безотговорни възрастни шофьори. Общо взето ще сме по- спокойни като и тя е достатъчно добър шофьор. Нямаме бърза кола. Първо дълго ще покара градско.

# 145
  • Пловдив
За мен книжката не е лукс, а необходимост. Дава независимост. Определено курса ще се кара в първия възможен момент преди 18.
За колите, които могат да карат не съм много наясно. Мисля че има ограничение на двигателя ,но хич не съм сигурна. Ако е така ще трябва да й се купи кола. Предупредила съм-колата е оръжие. От там нататък разчитам на акъл.

# 146
Сложиха ли си вече наборите задължителните ваксини? За какви заболявания са и имаха ли странични действия? Днес ни вика сестрата да му я сложи.

# 147
Тази е за ТД, на сърдитка май още я приболява, но само ако стиснеш леко. Този път като че ли, по - дълго се задържа болката.
За странични действия - относително е. Всеки организъм може да реагира различно при ваксина.
На мойта и каза, че може да вдигне температура, ама тя си е пушка без патрони, и не е имала досега странични ефекти.

Онзи ден, най - после им дали да попълнят блан6ата за стипендиите. Обаче удостоверенията ( дипломите ), все още си ги чакаме.

Карзче, браво на наборчето. Относно книжките, сега обмислят май все още, дали да го направят от 17 годишни да се сдобият с тях, явно това е имала предвид. Като гледам, отдавна си спряла да им се сърдиш. А вече само похвали ще слушаме жт теб към наборчето.

При мойта има леки издънки относно успеха, но като знам от нея как им се преподава, би трябвало да съм доволна, ама не съм съвсем, защото можеше да се напъне да понаучи нещичко. Напоследък пък, много взеха да ядосват едната госпожа, дано накрая не им натряска нарчетата за наказание.

И сега да сръчкам малко групичката, за сбирката, нема ли да съ видите, мноу сте лоши. Ни една не каза нещо по въпроса. Само Вампито, но и тя кат мен си остана, глас в пустиня.

# 148
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Тони и аз - началото на ноември, че ще мога. Да наближи и ще дам предложение. Wink

# 149
  • Бургас
Моя слага ваксината напролет. Нещо такова беше. Не е имал проблеми. Той и по-принцип без проблем ги понася.

Тони, не им се сърдя вече, до следващата издънка Simple Smile дано няма такава!

Общи условия

Активация на акаунт