ЕДИНАДЕСЕТОКЛАСНИЦИТЕ профилите борят, а майките им тихо си говорят

• 9 757
  • 220
  •   1
Отговори
# 210
Болните бързо да оздравяват. Младежът мина по този път - дори днес със съседското момче, в един клас са, са ходили да се ваксинират, без да ме  уведоми. Питах го кога ще ходи, отговорът беше - тези дни, защото миналите две седмици беше болен. Не го подминават вирусите.

Последна редакция: ср, 05 ное 2025, 22:00 от ina21

# 211
Набора след ваксината пропусна една тренировка в фитнеса. Много го болеше ръката и го посъветвах тогава да изчака. Да ви кажа честно, не знам какъв е този вирус обаче вече седем дни, не минава и гласът ми изчезна. Сега или не говоря или шептя. Гърлото вече, не ме боли толкова силно, но все още ми е зле. Хрема главоболие, гърло...главата ми е като напомпана заради синусите. Надявам се до понеделник да съм вече добре. Пия противогрипни,  смуча ангал, лукчета, ползвам капки и сякаш нищо не влияе. Пак си правих тест и е отрицателен за ковид и грип А и Б.  Поне в къщи започнаха да ми помагат 😁

Последна редакция: чт, 06 ное 2025, 14:14 от tatatuni

# 212
В ТУ София пуснаха онлайн курс за подготовка.Може ли някоя мама да ми сподели дали детето и е участвало в такъв курс ,дали е доволна?Моя син се е ориентирал за там и е избрал специалност киберсигурност.Иска ми се да започне подготовка от сега , защото догодина ще му дойде в повече подготовката за матурите и това.Като цяло всяка информация ще ни е полезна.

# 213
  • у дома
В ТУ София пуснаха онлайн курс за подготовка.Може ли някоя мама да ми сподели дали детето и е участвало в такъв курс ,дали е доволна?Моя син се е ориентирал за там и е избрал специалност киберсигурност.Иска ми се да започне подготовка от сега , защото догодина ще му дойде в повече подготовката за матурите и това.Като цяло всяка информация ще ни е полезна.
Не знам за курса,но моето дете учи от тази година в ТУ-изпита по математика си е трудничък...Най-лесно се влиза с ДЗИ ИТ-тази година можеше да се ползва,за след две години не знам.Успех!Баловете не са космически и са напълно постижими.Киберсигурност беше две години и желанието на детето ми,но в 12 кл смени на Интелигентни системи и изкуствен интелект и сега учи това/приеха го по първо желание/.

# 214
boksii, има един сборник, зелен, 63 теста за ТУ
 https://www.goodboox.bg/index.php?route=product/product&product_id=768
Може да решава и от него.
Вкъщи младежът все още не е решил къде и какво точно ще учи. Основно ще разчита на оценките от ДЗИ. Ще се яви на втора матура по математика и трета по желание ще е информатика. Така ще има две оценки, с които може да балообразува и ще му важи по-високата. Ако реши да кандидатства във ФМИ и двете ДЗИ са с коефициент 3.25 и няма да се явява на предварителен изпит в СУ. Той е с коефициент 3, а тази година беше доста по-труден от профилната матура, ако и да е върху по-малък като обем материал. Ако се насочи към ТУ може и да се яви на предварителен изпит. В УАСГ няма предварителни, така че ако си избере този университет, ще кандидатства само с оценката от ДЗИ. Има още една година да мисли.

# 215
Благодаря за информацията.Да ние разгледахме балообразуването и се ориентирахме ,що годе къде и с какво ще кандидатства.На първо желание му е киберсигурност в ТУ ,но все пак ще се кандидатства и за други специалисти.Иска да се пробва и на предварителния изпит по математика в ТУ и за това реши да се запише за курса.Аз се чудя има ли смисъл , защото не намирам мнения до колко ще му е полезен курса? Така или иначе е с профил математика в ППМГ Бургас и в къщи решава сборници,отделно ходи и по състезания.И той ще се бори за хубави оценки на ДЗИ ,но не искал да разчита само на тях😂
boksii, има един сборник, зелен, 63 теста за ТУ
 https://www.goodboox.bg/index.php?route=product/product&product_id=768
Може да решава и от него.
Вкъщи младежът все още не е решил къде и какво точно ще учи. Основно ще разчита на оценките от ДЗИ. Ще се яви на втора матура по математика и трета по желание ще е информатика. Така ще има две оценки, с които може да балообразува и ще му важи по-високата. Ако реши да кандидатства във ФМИ и двете ДЗИ са с коефициент 3.25 и няма да се явява на предварителен изпит в СУ. Той е с коефициент 3, а тази година беше доста по-труден от профилната матура, ако и да е върху по-малък като обем материал. Ако се насочи към ТУ може и да се яви на предварителен изпит. В УАСГ няма предварителни, така че ако си избере този университет, ще кандидатства само с оценката от ДЗИ. Има още една година да мисли.

# 216
  • у дома
ДЗИ матем и изпита специално за ТУ включват съвсем различни неща.
Тоест,подготовката и за двете е различна...
От ДЗИ информатика много се оплакват и понеже моето категорично не искаше СУ избра ДЗИ ИТ/то и от нея се оплакват,тази година на първата дата системата е забивала,донесли са им флашки,децата са записали,после системата се е отпушила и хайде вкарвайте,на втората дата-детето ми се яви на нея пък една от задачите е била сгрешена та са си почакали около час,докато им донесат вярното условие,а аз си изкарах акъла,защо не се обажда до толкова късно,а то им удължили времето.

# 217
boksii, ако младежът има желание за онлайн курсовете на ТУ и не струват една камара пари, защо пък да не се запише, все ще му е от полза.
Големият ходеше на школа по математика за подготовка в 11 и 12 клас. Беше насочена към ДЗИ подготовка основно, но децата, които щяха да кандидатстват в ТУ правеха допълнително и от техните тестове. За големия беше полезна тази школа, защото в училище не решаваха кой знае колко трудни задачи. Общо взето си караха на минимума, но то и нямаше как да е при нивото на класа.
С набора обсъждахме през лятото как да процедираме и единодушно решихме, че той на школа няма да ходи. Всички необходими учебници и сборници ги имаме вкъщи, от него се иска само да си сяда на четирибуквието и да решава, нищо по-различно не би правил в школата. Така си спестяваме и пари, и ценното му време да ходи на две тренировки - в залата по гимнастика и на ММА. Е, за целта на мен ми се налага първо да си припомням всичко, което сега учат, за да мога да му обяснявам това, което не е разбрал, а и да може да бори по-трудните задачи, защото нали, в училище пак са на минимума. Засега добре се нареждат нещата и всичко върви по план. Гледам минималните балове от последните 2-3 години и в крайна сметка установявам, че не му е нужен някакъв свръх резултат, за да може да влезе в желани специалности. Една оценка от около 5.50 на ДЗИ ще му е абсолютно достатъчна, а най-вероятно дори и петица би стигнала.

# 218
  • София
Boksii, ако децата с профил математика в МГ трябва да ходят две години на курс за изпит по математика, зле сме го закъсали.
Ако има някъде задачите, които са давани последните години на КСК, нека се ориентира и да прецени.

# 219
Така е !На практика той иска сега да изкара курса ,а догодина да си мисли само за ДЗИ.Госпожата им е много добра на родителската ни каза ,че тази година ще вземат и по основните неща за дванайсети клас в края на 11 ще им даде една матура и е сигурна ,че ще се справят за поне 4.50-5😂а догодина ще работят по скоростно решаване на задачи .Посетили ги в клас бивши възпитаници на училището, които им разказали как са влезнали предварително в желаните университети ,едно от момчетата казало ,че още по Коледа разбирало ,че е прието и му било все тая колко ще изкара на матурите 😂И моя се впечатлил.
Boksii, ако децата с профил математика в МГ трябва да ходят две години на курс за изпит по математика, зле сме го закъсали.
Ако има някъде задачите, които са давани последните години на КСК, нека се ориентира и да прецени.

# 220
  • у дома

Има ги на сайта на ТУ https://priem.tu-sofia.bg/university/195

Общи условия

Активация на акаунт