Енгин Акюрек. Нови и стари проекти – Тема 441

• 11 921
  • 281
  •   14
Отговори
# 255
Да сложа малко класации

Номер 1 в Унгария и Португалия

И тук,където рядко го има Енгин,нали обикновено не е по медиите

# 256
  • Пловдив

От днес: https://turkinfo.hu/engin-akyurek-csend/kultura/konyvek/

Енгин Акюрек: Тишина

Енгин Акюрек е познат в Унгария с много популярни турски сериали. Сред тях са „Фатмагюл“, „Мръсни пари“, „Чиста любов“, „Дъщерята на посланика“ и много други. Излишно е да се казва, че Енгин е изключително популярен не само в родината си, но и на много други места по света. Отчасти благодарение на това сборникът му с разкази „Тишина“, публикуван в Турция през 2018 г., е преведен на много световни езици и е достъпен в десетки страни. Много се радваме, че сме издателят, който успя да публикува „Тишина“ на унгарски.

Оригиналното турско издание беше похвалено от няколко колеги на Енгин. Един от тях написа, че актьорът не само е изпълнил незабравими изпълнения пред камерата и на сцената, но и е притежавал майсторски начин за изработване на думи. Това със сигурност е вярно, но 21-те истории, вдъхновени от живота в този том, предлагат на читателите повече от просто щателно написаните разкази на хартия.

Енгин разказва историите си с голяма емоция, поради което често се оказваме привлечени от истории, които ни връщат назад в миналото. Във време, когато децата тичаха наоколо и играеха футбол, когато виждаха празен парцел, когато нямаше мобилни телефони, когато хората наистина си говореха, когато съседите споделяха радостите и скърбите си и дори споделяха помежду си. И когато любовта и привързаността не се измерваха с броя на харесванията, а мълчанието означаваше раздяла.

Въпреки че това не е изрично посочено в неговите разкази, няма съмнение, че Енгин черпи вдъхновение от собствения си опит, от това, през което е преминал. Така, до края на неговите разкази, ще го опознаем много по-добре. И може би това е неговата цел.

# 257

Да погледнем за нещо ново?

# 258
  • Пловдив

"Стари пари" 2 епизод с превод на български:

Тук: https://videa.hu/videok/film-animacio/02-wyIw.mJo1BjdbAGVH?fbcli … opvvV7dZdFHNH0sqQ

И тук: https://vk.com/video223680451_456239904

Последна редакция: пн, 13 окт 2025, 18:24 от mariana51

# 259
Tоп 10 е и в САЩ:

# 260
  • Варна

Благодаря, момичета Sparkling HeartYellow Heart супер сте Flowers Hibiscus
Смятам да доизгледам на руски и после с българския превод  за десерт.
Не мога да чакам, почнах ли, не мога да спра, лошото е, че ходя на работа Stuck Out Tongue Closed Eyes

Аз току-що изгледах 5 еп. и не знам къде съм.  Хора, това е нечовешко , филма направо е брутален
Smiley в смисъл брутално добър. И двамата и Енгин, и Аслъ са заживяли с тия герои, но такова нещо досега не съм гледала. И двамата разговарят с очите си, уникално Heart Decoration за Енгин си го знаем, но мисля, че не е имало такъв потресаващ ефект досега с партньорка. Може би идва и от това, че действието е като във филм, по малко излишни сцени, даже никак и всичко, което се случва е с такъв заряд, че си мисля как не ми експлоадира
екрана Smiling Imp Съвсем сериозно, който е изгледал сцената в дъжда да сподели, такова чудо  не съм
виждала Two Hearts
За Енгин каквото и да кажа все ще е нищо Stuck Out Tongue Closed Eyes
Не, не е от това, не съм вманиачена Thinking но този Осман е невероятен, боже как го прави Енгин. Това походка, леле, направи ми впечатление начина по който сяда. Никога не съм виждала нито някой от героите му, нито самия Енгин да го прави така. Начина по който държи изправено и елегантно тялото си, как  се смее  не съм виждала досега. Какво е това, ми направо ми прилича на магия Flushed  
В шок съм след тази серия, вярвайте ми !

някой ако направи гифчета ще е много яко

# 261
Аниста, съвсем ми стана любопитно . А хич нямам време 🥺

Другата ни двойка, разногледи ще станем 😍

# 262

Изгледах и втора серия. Великолепен сериал!

# 263
И още, добре започва и това партньорство ,много е важно да са на една вълна.

Гюлсим в Туитър с тази снимка и текст - partner in crime

Какво е написала Гюлсим 🥰

"I was able to get to know this beautiful character in such a short time, how lucky!
Happy birthday, so glad you exist!
Here's to days of more laughter and fun!"

„Успях да опозная този красив герой за толкова кратко време, какъв късмет!
Честит рожден ден, радвам се, че съществуваш!
Наздраве за дни, изпълнени с повече смях и забавление!“

Последна редакция: пн, 13 окт 2025, 21:30 от araselia

# 264
  • Пловдив

Време е да сме вече в "Плодородни земи".

От снимачната площадка - РД Енгин и Ийт.
Забележете с какви ботуши е Енгин/Осман.

Последна редакция: пн, 13 окт 2025, 21:28 от mariana51

# 265
  • Варна
Аниста, съвсем ми стана любопитно . А хич нямам време 🥺

Другата ни двойка, разногледи ще станем 😍

Еха аа,  много готино !! Те вече са си паснали, браво !
Араселия, ти я прекръсти нашата на Гюлсюн Smile то верно все Гюл
 Надявам се на още една зашеметяваща двойка Yellow Heart

Марта, музиката в Старите пари е страшно добре подбрана и си е наистина отделен герой !
 а ето от 3 еп. музиката, в тоя епизод са много песните

https://www.youtube.com/watch?v=RJFbaY2lhrM

класиката е запазена за старата дружка на Нихал, той слуша само това Smirk

Последна редакция: пн, 13 окт 2025, 21:21 от Аnista

# 266
Много хубав двоен празник на сета, прекалили са със сладкото 😂

Аниста 🫣поправих се 🙂, да не се чудите ако я нарека и Гюлсерен , че имам една бивша колежка с това име 😂

Какво ли танцува Енгин тук

# 267
  • Варна

Какво ли танцува Енгин тук

Араселия Yellow Heart  май са купонясвали яко  Simple Smile
Екипа поне се е сближил, очкваме чудеса от тях !

# 268
Да, атмосферата на сета изглежда чудесна 👌 Успех им желая, нека труда им бъде оценен от публиката 🙏

# 269

Благодаря!
Този "Карамел" го слушахме и във "Фара". След 1,20 мин. Керимшах как само си пееше "Карамел"...

И много хубави снимки от РД на двамата "братя".
Ботушите едно на ръка, ама забележете и колана - на катарамата има кон. Въобще Илкнур е върха. Само като се сетя за зеления половер на комисаря и ми идва... знаете какво, както и "стилистката"...

Общи условия

Активация на акаунт