Пазарът на недвижими имоти в БЪЛГАРИЯ, какво се случва реално-тема 93

• 10 550
  • 276
  •   3
Отговори
# 270
  • Бургас
За мен не е червена лампа да ти искат малко пари в началото. Това е сигурност за купувача, който не дава всичките си пари на една дупка, защото именно от това се притесняват повечето. Освен това, малко хора могат да ги изсипят ей така, повечето чакат кредит.
Ти ако нямаш собствени пари да почнеш един строеж, ега ти и строителя си. Фирмата, от която купувам аз, на новите си проекти искат на акт 16 вече 70%. Досега искаха 60%.

Относно тази фирма, чаках другите да се включат - наистина е първа жилищна сграда, но това, което са изпълнявали до момента, изисква много по-сериозна квалификация и опит. Неслучайно жилищното строителство е последна категория, счита се за нещо елементарно в сравнение с това, което се изисква за инфраструктурните проекти.

Решили са да се пробват хората, няма лошо.
Мен единствено ме притеснява огромният брой на апартаментите.
Не обичам мравуняци.

# 271

Разпределенията на апартаментите са добри - прави форми,достатъчно големи дневни и спални. Практични,но не разточителни. Стандартни към широки по-скоро, на фона на други,които съм гледала.

Спалните и баните са ОК.  Дневната е невъзможно малка за комбинация от хол+трапезария+кухня. Само за две от трите става.

# 272

3500E квм на зелено.

По принцип каква цена на квадрат бихте дали, ако е с акт 16 тази сграда на тази локация?
Без довършителни работи.
И колко с довършителни.

Гледам, че и гаражите и ПМ са поизкупени почти всички.
70к евра за гараж. Честито.

Предполагам се купува за лично ползване, за наем е абсурд доходността.
Т.е. ще трябват и 2 гаража. Т.е. закръгляме на 1 милион, на зелено с предварително плащане.
И събираме информация от БГ мама.

За тия пари и риск си струва да наемеш 10 ина адвоката да овършеят.

Разпределенията са различни. Съответно и цените.
Гледах един с 3м ширини и голямо антре. Беше 3300 Е на квм.
Другия, дето му слагам снимка, по-добро разпределение, но цената е 3500 еквм.

# 273
Така е, Дани, както написах - човекът е с адвокат и активно водят преговори за условията и неустойките. Исках да "чуя" вашето мнение като по-опитни тук и да видим дали не се пропуска нещо важно.

За лично ползване ще бъде. Локацията му е ок, харесва му дизайна, разпределението. Разполага с парите, но рискът си е риск. Добавяме към сметката 6-12м и сумата за  довършване, което също си е фактор.

За мен тази цена е много висока. И аз като Тинтина не обичам големи сгради и не бих си купила там, но това е лично и субективно, разбира се.

# 274
Никой договор не те спасява, ако обектът се строи от някое ООД с 5000 лева капитал.

# 275
Така си е! И да е 100К, пак не ми е сигурно 😄. Въобще, написаното в договор не е гаранция в нашата мила, родна действителност, за съжаление. И да сме изправната страна, ходи се съди, за да си вземеш парите обратно. Да не говорим за пропуснатите ползи..

Никой договор не те спасява, ако обектът се строи от някое ООД с 5000 лева капитал.

# 276
Това на Симеон ходих да го погледна, все едно си в центъра на циганската махала, само араби. Може да погледнете локацията. Реално се строи в момента, на сайта има снимки от прогреса. На мен ми харесва фасадата и вътрешния двор. Не е чак толкова огромен, тип мравуняк, но на зелено винаги има риск.

Покрай този парцел съседните са коптори, все едно от 1910, ниски, тухлени, на мен не ми харесва мястото изобщо. На 1 км. може да е ок, но самото място....

Общи условия

Активация на акаунт