Пазарът на недвижими имоти в БЪЛГАРИЯ, какво се случва реално-тема 93

• 35 989
  • 752
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Оф, пропуснал съм в таблицата преброяването от 2021 г., където са 235 броя...
Ми почти 2 десетилетия ръст си е, каквото и да пишете...

# 391
Това, дето яко ще се мре, преди мренето от затоплизма ли, след ли или вместо?

# 392
На всеки един час- минус 21 етнически българи и плюс 8 циганина...
Часовника си тик така...

# 393
Чуречани са вече софиянци, то затова и София порасна последните десетилетия, въпросът е откъде ще расте в бъдеще, понеже чуречани са на привършване, а и колкото са останали едва ли имат пари да си купят жилища в София вече на тия цени.
Да се разбира като метафора за всички села и малки градове, да не се обиди колегата сега.

# 394
  • София
Лоша била София и всички са в София, дори тези дето плюят града.... И всеки зор имот да има тук...то национално състезание стана ... и пак лошо било, и щели да падат цените... Едва ли...И на мен ми се иска, но човек трябва да е реалист...тва е...

# 395
  • София
Има един общоизвестен и всесилен закон а той е, че природата празно не търпи. Дори в пустините има живот. Като гледате страни като Англия и Германия, какво си мислете, че ще стане. Глобално населението се увеличава.. опа не свива(удобно игнорирано от групичката). В Европа са едни най-хубавите условия за живот. Защо тогава си мислите, че ще остане празно? Говорим за дългосрочен план.

# 396
Факултета се намира точно до западен парк и е много близо до центъра. Според мен е природна и градска топ среда. Може и някой минерален извод да бликне. Може бунгало да се сложи. Защо не се преместиш там, да няма празно? Вероятно не искаш, нали? Отговаряш ли си на въпроса за Европа? Спокойно и повече лилави и кафяви ще дойдат. За данъците 45-55%+ да отварям ли дума? Че много хора избегаха в Дубай в пустинята точно заради това.

Последна редакция: пт, 17 окт 2025, 10:51 от Gogo1979

# 397
Ем то се вижда в страните от развития свят като почнат да прииждат хора от третия свят какво става - заприличват и те на третия свят.
Какво му е толкова по-благоприятно на условията - в Африка нямат ли си условия? Имат безкрайни природни ресурси, плодородна земя (извън Сахара), територия 30 млн кв.км (Европа е 10), и всички предпоставки ако искат да си се развиват. Бяха почнали колонизаторите да ги развиват, едно време ЮАР, Родезия и други бяха цъфтящи икономики, сега като ги изгониха са... Зимбабве.
Ако мислиш, че като дойдат насам ще ни оправят, според мен се лъжеш. Те ако можеха, щяха да оправят себе си там.
От друга страна, Япония или Швейцария ни природни ресурси, ни кой знае каква територия, обаче са сред най-развитите икономики с най-скъпи имоти.
Така че нещата са не толкова до територия, а до мат'риал, както отбеляза и Баце.

# 398
Кой говори, че имотите ще паднат като цена, че някои тук се пенявят чак? Не разбирам. Няма да паднат, ще се повишат цените още малко, но няма да се купуват. Кой афганистанец или някой кюнец ще си купи жилище тук, че не ми е ясно, еле пък на 3000 евро квадрата? Дори те не са толкова глупави. Както някои горе спомена това са паразити, те не идват да се заселват, а да ни цоцат системата и гледам не са заритали за България. Тук никой не ще, ние сме на доизживяване, къде ще се сравняваме с европа то е чак смешно. Виж турците обаче може без проблем да ни прилапат територията след време, така че ще има кой да живее тук, но се лъжете ако мислите, че ще си платят за това.

# 399
  • София
Последните 3 коментара са тотално откъснати от реалността. Африка голяма част е пустиня, в другите части или се водят войни или природата е прецакана от добива на природни богатства. Върлуват болести, които в Европа ги няма поради климата. Едно е да копаш в мина за диаманти на 40 градуса за 1 долар на ден друго е да стрижеш коса на климатик за 100лв на стригане. То защото е гадно в България вече няколко пъти засичам разни филипинци ли малайзийци ли да чистят моловете. Да, може да живеят в малки, "гадни" квартири и да ги делят, да работят за малко пари, но в родината си нямат и толкова. Да не приказваме, че някои части на центъра(същият скъп център с 3000 евро квадрата) са си арабски, с арабската реч и магазини. Харесва ви или не, лека полека населението ще се смени. Ако си мислите, че през 2100 година на територията на България ще има 3 милиона население, жестоко се лъжете(освен ако не падне някои голям камък от небето).

# 400
Филипинците и малайзииците работят, жълтата раса е много работлива. Виж, араби и тъмнокожи в големия си процент не ги търси за работа. Повечето от тях си идват точно за помощите и едва ли ще са им достатъчни за да останат тук.

Като стана въпрос за Турция в автобуса две лелки, очевидно почитателки на турските сериали си хортуваха, че нямало да бъде лошо да станем част от Турция. Истанбул бил най-красивия град в Европа и много били напред според тях. Също споменаха, че културно имаме много повече общо с тях, от колкото с Европа.

# 401
  • Бургас
Ръст на сделките не само в София. Бум и в Несебър. Където са Елените Simple Smile
Устойчива тенденция за ползване на кредит.
https://www.capital.bg/biznes/imoti/2025/10/17/4840991_rust_na_i … no_mnogo_ipoteki/

# 402
  • София
На прага на еврото, нормално. Ако имаш пари в банка и можеш кредит да вземеш за останалата сума, що да не купиш баш сега.. бих купила и аз...Декември, януари ще има още повишение на броя сделки и броя ипотеки...

# 403
Бум зер - хората "затварят парите", че ги плашат какво ще стане като дойде еврото.
Обаче изненада - колкото повече кредити се теглят, толкова повече стават парите за затваряне. Така работи сегашната система със създаване на пари от въздуха.
И цикълът се самозахранва. Докога? Докато не спре и тръгне наобратно. Тогава лошо, защото трендът и в обратната посока се самозахранва.

# 404
  • София
Споко. Обратния тренд 2008/2009 год го преживях. Нищо кой знае какво, леко се вдигнаха вноските, временно беше. И никой около мен с кредити не загина.   Малко мрънкаха тези купили на върха , но ..2012 год пак всичко тръгна нагоре та до днес... колко години са това,,все нагоре...

Общи условия

Активация на акаунт