Пазарът на недвижими имоти в БЪЛГАРИЯ, какво се случва реално-тема 93

• 7 575
  • 204
  •   1
Отговори
# 180
Вижда се, Дани, няма нужда да разбирам. Значи и ти си от тези. Смешно е да караш последен модел електрическа тесла и да си изнасяш бойлера там където общината ти е направила прибрани контейнери и гларусите не могат да мъкнат гнусен боклук.

# 181
Аз не говоря само за такива сметки.
От години четем един потребител с различни никове как лаконично посочва как купил бройка от ХХ апартамента и пространни истории колко ДНИ му отнема нещо, което на мен, жената, отнема три телефонни разговора и сумарно час супервайзване. Пространно жалване колко време отнема покупката на тези апартаменти, и което наистина е ДНИ, няма и никога не е имало. Явно лъже, обаче хората му се връзват.
Това, че си наследил два апартамента и си им направил ремонт, и четеш всекидневно данни за имотния пазар, не те прави специалист, пък ако искаш, още 5 ника регистрирай, господин знаеш се кой. Хората, които наистина разбират от материята, знаят точно какъв ти е капацитетът в квадратни метри. Сайонара и на тебе.

# 182
Циганите извозват такива неща още в рамките на същия ден.
По-бързи са от сметоизносването или наемане на хамали.
Вдигат ги цели и не ги "разкостват".
Пишете неща, които не разбирате.

Има си установен ред, при който старите уреди трябва да се изхвърлят. В последните няколко години това се предлага напълно безплатно и от големите вериги - доставят ти новия и вземат стария. Има и друга опция - сами уреждате транспорта на стария уред до пункт за вторични суровини, без да го оставяте пред блока до контейнерите за отпадъци.

Уж всички искаме да живеем в уредено общество, но като дойде момента ние да спазваме правилата - изведнъж се стига до бързата реакция на циганите. Това звучи меко казано лицемерно.

# 183
Вижда се, Дани, няма нужда да разбирам. Значи и ти си от тези. Смешно е да караш последен модел електрическа тесла и да си изнасяш бойлера там където общината ти е направила прибрани контейнери и гларусите не могат да мъкнат гнусен боклук.
Мисля, че само в Бургас има вградени кофи за боклук.
При нас в София даже има табели "Място за едри отпадъци" и там общината е отредила да се слагат уреди и мебели.
Пишете неща, които не разбирате. Включително и за градове, които не познавате.

Каква кола карам е ирелевантно, но не е тесла.

# 184
Дани/Тангра, била съм в Бургас, докато ти си бил в Канада.
Цяла България се жалва от циганите хамали, само при тебе всичко е точно с тях.
Как се изхвърлят едрите отпадъци на отредените места също знам - Ганчо хвърля така щото да пречи на всички, седят боклуците му по седмица-две, а може и повече при по-гаден график, и като му ги вдигнат най-накрая - хвърля веднага пак следващия лот. Няма да му заема място в новоремонтирания апартамент, ама ха.
Хабер нямаш от света ей тонинко, ама иначе ще строиш цели сгради. Рофл.

# 185
  • София, Bulgaria
Миналата година организирах Коледно парти за бранша. За някои неща цепих стотинката на две, за да получа максимално ниска стойност за куверта, за да е достъпен за всеки брокер. Тази година има повече бюджет и няма нужда от икономии, ама вече съм изиграла схемата и съм видяла, че и бюджетните неща супер работа свършиха и въобще нямам намерене да правя експерименти и да се занимавам с нови и непроверени.
Та така и с пералнята на Дани, човекът има проверена схема, защо му е да си усложнява живота. И наистина не е до пари. А да не го мислиш и проверяваш и ангажираш. Даден модел на организация, ако работи, защото трябва да го променяш.

# 186
Аз честно казано вярвам повече на dany1,защото ап.,които казва,че е купил,и на мен ми ги предлагаха. Само че аз също така подигравателно като вас се отнасях. И сега отдавам тройна площ на само 20-30% от цената отгоре,спрямо неговите едностайни (1 бр). И си купувам нови неща на наематели като се скапят старите и в резултат математическата ми сметка крещи "продавай!!!". Защото след първите 5 години на жилището с лоша поддръжка всичко започва да издава багажа и като се почне 1 по 1 с разходите и печалбата от имота се стопява. Аз го карам ларж като вас и кой печели? Наемателите, разбира се.
Който иска да го играе благодетел и да отдава без печалба труда си и активите си - заповядайте. Не че и аз не го правя, но поне осъзнавам,че не е правилно и не се подигравам на тези,които си правят сметката.

# 187
В случая на Дани/Тангра имаме пералня, която се самоизключва, което от своя страна води и до не добре изпрани дрехи. Това за мен не е работещ уред и неработеща схема, за двете страни. За него със сигурност е.  Някой ще отговори ли по какъв начин той ще компенсира това неудобство за наемателите, докато ремонтира или подмени пералнята с нова?

# 188
Даден модел на организация, ако работи, защото трябва да го променяш.
Защото не съществува този модел, че да работи. Ако съществуваше и работеше, нямаше да се оплаква толкова, а той вечно се оплаква колко време му е отнело нещо, което в следващия пост…се оказва, че никога не е изпълнявал. А прости наемници като мен или ММ, или някой от наемателите му не се оплакват от такива абсолютни дреболии. И понеже тук контрата е, че с това си изкарва хляба и мащабът е друг - Дани/Тангра не икономисва от мащаб, а лъже.
Ама вярвайте му, няма проблем.

# 189
  • София, Bulgaria
В случая на Дани/Тангра имаме пералня, която се самоизключва, което от своя страна води и до не добре изпрани дрехи. Това за мен не е работещ уред и неработеща схема, за двете страни. За него със сигурност е.  По какъв начин той ще компенсира това неудобство за наемателите, докато ремонтира или подмени пералнята с нова?

Да, в къщи не се равалят уредите никога! И ако се равалят направо ги хвърлям и купувам нови!

# 190
В случая на Дани/Тангра имаме пералня, която се самоизключва, което от своя страна води и до не добре изпрани дрехи. Това за мен не е работещ уред и неработеща схема, за двете страни. За него със сигурност е.  По какъв начин той ще компенсира това неудобство за наемателите, докато ремонтира или подмени пералнята с нова?

Да, в къщи не се равалят уредите никога! И ако се равалят направо ги хвърлям и купувам нови!
Т.е.според теб наемателите не трябва да се компенсират заради това, че са платили за работещ уред, а той не работи, така ли?

# 191
Пералнята е предадена на наемателите работеща.
Ден по-късно са ѝ наводнили копчетата. И нова да беше, щеше да се включва он-оф бутона.
Т.е. аз спестявам на наемателите удръжката за цената на пералнята, не на себе си.
А и вече 5 дена не се обаждат да кажат, че не работи. Явно работи.

Писах казуса в темата защото и други наемодатели могат да имат същия проблем.
А решението е лесно.

# 192
  • София, Bulgaria
Вие серозоно ли очаквате, наемодателите да купуват нови уреди при всяка повреда?
Ако сте си във вашата къща, с вашите уреди, така ли ще процедирате. Развали се уреда, може и в гаранция да е, но неее... хайде на боклука и купувате нов.
Ако излезем от частния случай вие, какви наематели сте, в общия такъв, наемателите са пъти по некоректни и неизпълняващи задълженията си.

# 193
Томева, по принцип съм съгласна с теб. В случая на Дани/Тангра обаче категорично не. Той е печално известен с това как се хвали, че купува най-евтиното от втораците за броени левчета уж с идеята ако се наложи, да го смени бързо, а не да се занимава с ремонти. Всъщност иска да мине възможно най-евтино. И вечно е супер изненадан, че закупените от него евтино амортизирани боклуци ИМАТ бързо нужда от ремонт. Това с пералнята е поредният епизод от неговия много сезонен сериал ‘не ми излезе сметката’ - купена е преди 8 години за 200 лв и вече си е изпяла песента. Той от години си знае неговото чийпи минимум вложение-максимум печалба, което му докарва само преждевременно напуснали наематели, а ти си тръгнала да говориш за работещ модел. Той не е от хората с наистина работещите модели. Това е. Иначе си права.

# 194
Според мен моделът му работи,Нарциса. Не е моят,но работи.
Ето какво съм видяла - пуска на максимум наем,изнасят се преди изтичане на годината - бам един депозит отгоре. Т.е. получава от 1 жилище 12+ максимални наема. Сега последно имаше наемател,който му беше предплатил за септември,но не се яви. Т.е. пак бонус наем и депозит без да е живяно.
Сега,мен не ме кефи тоя модел,защото за мен е свързано с адски много личен труд и занимавка с всякакви нелицеприятни хора. Обаче работи ли? Работи.
Относно наводнената пералня - бих се притеснявала за самото жилище,защото емпирично (от личен опит) е по-вероятно да са наводнили стаята,отколкото копчетата на пералнята да са мокри,защото са били почиствани.

Общи условия

Активация на акаунт