Пазарът на недвижими имоти в БЪЛГАРИЯ, какво се случва реално-тема 93

• 33 698
  • 752
  •   1
Отговори
# 615
Имотните сайтове е пълно с фалшиви обяви и такива за вдигане на средната цена заради банки и финансиране. Никаква полезна информация не може да се изкара от там.

За хората , които купуват за лично ползване няма значение каква е цената стига да са си направили сметката както каза Крис по нагоре. Ще пострадат разни навъдили се флипъри и спекуланти. Те вече взеха да реват , че няма “сделки” защото пазара не расте с тези темпове.
Между другото , гледах това видео, мислите ли , че ще се продаде на исканата цена и колко бързо?
https://m.youtube.com/watch?v=ybUgoxzw21s

# 616
Симпатяги има неща които не знаете, мен ме радват малките неща. Не се заблуждавайте от това което пиша, че продавам тук в бг, имам апартамент в сърцето на един от мегаполисите (само 25 милиона), само той струва колкото 10 тристайни в централа на софето. Тъй, че не ме гледайте мен, темата е друга, някой пак не е разбрал, цените остават - купувачите намаляват и тъй ще е то колкото и да не искате. Чудя се и на тия които тука си ги мерят защо не го правят в мъжките форуми инвестор ала бала или там номера не минава че тук се фъчкат пред женичките 😀

# 617
Имотните сайтове са пълни с повтарящи се обяви и обяви за ново строителство.
Като човек купува дом за живеене не се пита за колко може да го продаде, а каква месечна вноска може да си пазволи.
И се сетих за рекламата с Бербатов, хич не ми допада....

Бях ви споделила за близки които търсят прилично жилище в района на Павлово и Бъкстон. Така и не са открили своето жилище, вече и не търсят, омръзна им да гледат. Усещането им е че на пазара няма - или на зелено или компромисно.

Тези за Лозенец така и не попаднаха на нищо свястно под 350к, а думите им са, че като ще го плащат трийсет години, трябва много, много да им хареса и нищо да не ги дразни

# 618
chris78, съгласен съм с теб, доста апартаменти след 2008 останаха за банките. До 2017-2018 съм ходил на огледи на такива апартаменти. Но разликата с тогава е, че заплатите се вдигат и хората разполагат с повече пари.
EmmaT, това, че примерно продаваш двойно, апартамент, който си взел преди няколко години, не значи, че ще купиш нов на старите пари. Щом всички цени са се вдигнали, значи купуваш пак един апартамент. Не увеличаваш бройката, само въртиш едни пари.
Deep, разбрахме, че си голяма работа с детския манталитет да "фъчкаш пред женичките".  За да видиш, че те разбирам, ще споделя, аз също имам имот в чужбина, с гледка на средиземно море.... ама голям праз де, нито ходя като надута гайда, нито летя из космоса.
Al Georgieva, бил съм в същата ситуация, исках за тези пари, в този район, имота да е перфектен. Но след 3-4 г ходене по коптори, промених мястото, промених парите, взех с възможно най-малко компромиси и съм доволен. По друг начин човек гледа на света, когато НЕ се събужда сутрин дразнейки се от живота си.

# 619
Като човек купува дом за живеене не се пита за колко може да го продаде, а каква месечна вноска може да си пазволи.
И двете трябва да се гледат. Имотът не е дреха или телефон, та да го ползваш година-две и да си купиш нов после.
Това е дълготраен актив. Сигурен съм, че и тези, които купуват за живеене си правят сметката за колко могат да го продадат след време, ако пожелаят или ако им се наложи.
Особено пък ако купуваш с пари на кредит, които после трябва да връщаш, задължително трябва да си правиш сметката ще може ли бъдещата стойност на имота да покрие това, което имаш да връщаш, с лихвите.

# 620
Тоя малък апартамент за 350к е абсурден. По-добре надани малолитражките. Всичко е направено за снимка и до там. Представям си дизайнерката с голямото Д как ще седне да работи по 8ч на онова столче. Освен под наем за някой младеж, това жилище не става за друго. Пък колко да му искат насам човек? 350 наема по 1000 лева 29г избиване. Успех желая на бъдещия имвеститор тук. То ако ставаше дебеланката щеше да го отдава под наем, вместо да търси бързо разкешване и насочване към следващия апартамент за инвеститори балъци.

Deep, не че не съм съгласен с теб по темата, но не разбирам кому е нужно анонимен да се направи какво има еди къде си, за да докаже нещо. Аз лично споделям лична информация, само ако ме притиснат, иначе не виждам смисъл да се доказвам на други хора, които не познавам.

По темата за Мъск. Явно на запад схемите са легални, а тук лапни шараните се оплакват като сами скочат на някоя схема или пирамида, търсейки бързи и лесни пари.

АЛ, много грешиш. Всички мои познати, които купуват или строят жилище за лично ползване, се питат колко ще му вземат в бъдеще. Дори има такива, които обзавеждат или увеличават рзп с цел по-голяма бъдеща печалба. Времената са динамични. В сащ средно човек живее по около 7г в едно жилище. И тук започва да става така.

Нико, ти в крайна сметка къде вършееш? Нещо ми се въртеше Варна, после Пловдив, сега чета за София и средиземноморието. Огромен Buy box не дава никогадожри резултати, та ми е чудно.

Последна редакция: пн, 03 ное 2025, 09:20 от Gogo1979

# 621
[
EmmaT, това, че примерно продаваш двойно, апартамент, който си взел преди няколко години, не значи, че ще купиш нов на старите пари. Щом всички цени са се вдигнали, значи купуваш пак един апартамент. Не увеличаваш бройката, само въртиш едни пари.

Simple Smile Напротив, потребителят точно това обяснява, само не казвай, че лъже - продал на върха, веднага настъпил крах на пазара и купил още по-добро за една трета от парите. Логично е профитата с по 100 имота да направят още по-добра сделка от него.

# 622
  • София
...Чудя се и на тия които тука си ги мерят защо не го правят в мъжките форуми инвестор ала бала или там номера не минава че тук се фъчкат пред женичките 😀
Ти полезна информация от онзи форум прочел ли си? Там само простотии се пишат, без никаква стойност. Явно си от тамошните участници - няма лошо, ама не се дръж като там, защото тук нивото е в пъти по-високо!

# 623
Гого, с теб сме я дъвкали тази тема много пъти. Знаеш, че харесвам пасивните печалби, които толкова те тормозят Wink
 Предполагам си се досетил, една от нишите ми е имотите, за това наемите не са ми приоритет.  Миналата седмица например, ми звъни наемател на гараж, да се видим, че съм го забравил и не бил плащал за последните 8 месеца (не харесва банки и иска в брой). Този гараж съм го взел преди около 4г с излишни пари за 10к евро, сега  ще се купи за 40к, от наеми грубо съм взел 4к. Без да се занимавам с наематели, данъци, такси, сметки и др., ще взема 30к. Според мен по-добре да мисля, как да инвестирам тези 40к,отколкото да мисля, дали ще мога да взема 250-300лв наем от другата година.

# 624
И аз съм на мнение, че от наеми в момента е много трудно да се избиват и изкарват пари, при все че има тонове будали, които искат да ти дадат парите си и да реализираш бърза печалба. Но търсенето на имоти в много градове и държави дори е доста времеемко и трудоемко. Хич не ми попада в графа пасивна инвестиция. Пасивна е моята - давам капитал на строител и той ми го умножава.

# 625
Работя със строители и с брокери, обажда ми се брокера например преди около месец - тук има изгоден едностаен и още не е обявен, праща ми снимки, харесва ми и го взимам,отивам само на предварителен и нотариус. По-пасивно здраве му кажи.  Правил съм покупки само на снимки, нищо по-различно от това да купиш апартамент на тъмнозелено от строител.

# 626
Е хайде сега, за да се достигне до такъв момент се изисква дълги години яко работа и комуникация.

# 627
В началото, когато реших да пробвам имотите, 1-2 г постоянно търсех обяви и обикалях от сутрин до вечер с много агенции и брокери, докато ми хареса някой. После 1-2г докато всяка страна разбере какво иска другия. Така сега, с 2-3 брокера, нито гледам обяви, нито ходя по безцелни огледи, отделно брокерите доволни, защото правят много лесни сделки с мен.

# 628
Работя със строители и с брокери, обажда ми се брокера например преди около месец - тук има изгоден едностаен и още не е обявен, праща ми снимки, харесва ми и го взимам,отивам само на предварителен и нотариус. По-пасивно здраве му кажи.  Правил съм покупки само на снимки, то на снимките всичко се вижда и мухъл и миризми и хабитата.
нищо по-различно от това да купиш апартамент на тъмнозелено от строител.

Приказките на Шехиризада, 😉 честит 1 ви Април на патерица🤣

# 629
Не знам какви са тия приказки за местене на всеки седем години....
Човек със семейство и деца е по-тежка гемия

Общи условия

Активация на акаунт