Пазарът на недвижими имоти в БЪЛГАРИЯ, какво се случва реално-тема 93

• 33 608
  • 752
  •   2
Отговори
# 660
  • София
Ще минат на 4 часа официално раб. време, намалят осигуровките и ще вдигнат цената на дюнера или пицата.

# 661
Те са в сивия сектор,дюнерджии,готвачи и т.н.
Това не ти е средната класа,която учи висшета и драпа да стигне МОД,за да може всяка година да й режат заплатата,вдигайки МОД.
А семейства с деца много рядко има на пазарен наем.
На Йоан Екзарх не само не е ново,ами доста старо. Според мен е даже 60те години,а не 70те. Но мястото е доста по-добро от Арсеналски. Там ще ти трябват едно 50к евро за ремонт и пак остава 20 години по-старо от вашето,Chloe2210

# 662
Това изобщо не е вярно. Прекаляваш със съчиненията.
Никога не съм имал дюнерджия, никога не съм имал пицар, никога не съм имал казахстанец.
...
Най-малките ми апартаменти са над 40квм. Та, нямам такива 30.
Извинявам се, молдовец бил, не казахстанец:
Едностайния, където правих ремонта на терасата беше нает от едно момче за септември без да живее. Вчера ми се обади да ми каже, че се отказва. Пуснах обява във фейсбук. Преди малко го отдадох на семейство новоприходящи молдовци. За 950лв.

За 30-те квадрата писах по памет, но сега отделих 5 минути да потърся и ето какво излиза:
Не може да се цитира, защото е по-стара тема, та се наложи да направя картинка:

За професиите на наемателите нямам време да търся - мисля, че имаше един дюнерджия, но ако съм объркал извинявам се. Кажи все пак откъде ще изкарат догодина повече пари, като Теменужка им вдига осигуровките, данъците, и ги товари с още държавни дългове да изплащат в бъдеще?
Това е най-малкият ми апартамент и дори той е към 45квм с общите части, към 38 чисто.
Писал съм 30 навремето, закръглено.

Едни единствени молдовци имам от 1 месец. Те са и единствените работещи физ труд. А съм имал сигурно към 100 различни наемателя.
Както казах, масово са били студенти, инженери, ИТ, различни офис служители, даже и от НАП имам хора Simple Smile
Повтарям, не съм имал дюнерджии и пицаджии.

Не съм на щат в парламента и правителството, та аз да казвам откъде пари за бюджетни разходи.
Вече години нас питаш, за 100ен път ти обяснявам, че не е наша работа това и няма как да отговорим.

# 663
Какво имате толкова срещу пицари и дюнерджии, или казахстанци?

# 664
Ще минат на 4 часа официално раб. време, намалят осигуровките и ще вдигнат цената на дюнера или пицата.
Добре, те ще скрият данъците, а тогава бюджета отде ще вземе пари да вдигне държавните заплати, както е заложил?
Те са в сивия сектор,дюнерджии,готвачи и т.н.
Това не ти е средната класа,която учи висшета и драпа да стигне МОД,за да може всяка година да й режат заплатата,вдигайки МОД.
Е все на някого трябва да му вдигнат данъците, щом залагат увеличени разходи? Има и нов дълг, който пак средната класа ще връща след време, с лихвите.
Не съм на щат в парламента и правителството, та аз да казвам откъде пари за бюджетни разходи.
Вече години нас питаш, за 100ен път ти обяснявам, че не е наша работа това и няма как да отговорим.
На мен и да не отговориш, отговори на себе си докога е възможно това перпетуум мобиле: вдигаме заплати, вдигат се цени, вземаме още дълг, печатаме още пари, и богатеем година след година.

# 665
Докато заплатите станат толкова високи, че милионите германци започнат да идват насам. Stuck Out Tongue Winking Eye

Яко планиране.

# 666
  • Бургас
Cloe2210, понеже няколко пъти не ми отговаряш на въпроса има ли асансьор тази сграда - това тайна ли е?

# 667
Докато заплатите станат толкова високи, че милионите германци започнат да идват насам.
И аз туй чакам 😀
Ама германците имат в автомобилния сектор Мерцедес и БМВ, в химическия БАСФ, във фармацията Байер, в електроуредите Сименс и Бош, в софтуера SAP, в банките Дойче Банк ... А ние въртим едни пари и от тях богатеем.

# 668
Към 2022г доказано в съд цената на строеж в Дружба е била 500ЛВ/кв с включена цена на парцел! 7 минута:
https://www.youtube.com/watch?v=HW28jQYU32Q
Блажени са невярващите Simple Smile

# 669
А каква ли е била себестойността на имота на дамата в Лозенец ?
Съмнявам се преди 35 години да е бил 3000 евро на м2.

# 670
То и кило сирене, сигрно излиза на 4 лв., но не го купуваш на толкова. Излез от тази обсесия с имотите. Толкова пари трябва да се изкарат на светло. Как да стане?

# 671
Давам го като референция за многото заблудени, които смятат, че цената на себестойност е много висока. Сега да е 500-700 е/кв с вкл парцел.
Аз обсесии нямам, но ми е ясно, че има огромни надценки 3-4-5х, а тук някои хора не го вярват и си мислят, че плащат ОК цена, а ги доят.
Спри да се обсебваш с това пране на пари.

# 672
Давам го като референция за многото заблудени, които смятат, че цената на себестойност е много висока. Сега да е 500-700 е/кв с вкл парцел.
Аз обсесии нямам, но ми е ясно, че има огромни надценки 3-4-5х, а тук някои хора не го вярват и си мислят, че плащат ОК цена, а ги доят.
Спри да се обсебваш с това пране на пари.
Добре, намери някой да строи за 500Е и аз ще купувам за 1000.
От 10000 строителя в София, ще намериш ли един, единствен?

Аз лично имам познати, колеги инвеститори, дето бяха големи оптимисти, опитаха се да строят преди няколко години и зарязаха всичко доникъде.

Ти какво го изкара, сякаш плащаш 2 апартамента и строиш 10.
Ми то направо цели блокове да ни строят, и да платим като за 2 апартамента.
Не е сериозно това.

# 673
По същия начин мога да ти кажа да купуваш на 3-4к е/кв. Имоти с такива цени с лопата да ги ринеш. Хората ги купуват, но ти не искаш нали Simple Smile

# 674
Мисля ,че някой заблудена душа ще даде спестяванията си и ще подпише 30 год заем защото с 20% първоначална вноска , месечно излиза 1200 лв с тези лихви. Няма значение , че на това легло двама възрастни не могат да спят, спалнята е 6 квадрата и прилича малко на килия. Направено е с достатъчно вкус някоя да го купи. Интересно как е решено вентилацията и отоплението на спалнята.Бойлера ще протече в един момент и шкафа ще стане леш.
Купено е на вторичен пазар за флип, ако беше на зелено инвеститорката щеше да го пази. 

Tintina, тази сграда е доста качествена с много общи части и по-висок клас. Началните цени не бяха ниски,може и 80к евро да й е струвал. Ремонтът и мебелите по поръчка също не са малко,а сигурно и лихвите от зеленото до сега. Ама си е неин проблем,то в района има 876 обяви за продажба. За Дървеница,например, има 64. Ето този ще е сходен комплекс - истински двустаен - 160000 евро на акт 15 ш/з.С  ремонта на подобен ще стъпи на 178000, таксите и на двата са отделно:
https://imot.bg/1b175094709366882
Така че за момента цената е по-скоро адекватна,но не знам дали не свършиха купувачите за такива едностайни като този от клипчето ( завършения едно-двустаен). Комплексът не е лош,мястото също - имаш 2 хипермаркета пред блока,детска площадка, кучешка градинка,аптеки и тн на 1-2 мин разстояние. Обаче апартаментът е толкова малък,че да те хване клаустрофобия. Освен за настаняване на някоя детегледачка от Непал за дете от Макси или Френския лицей,не се сещам кой може да живее там.

Общи условия

Активация на акаунт