С какво ви дразнят свекървите? – 168

• 3 555
  • 155
  •   3
Отговори
# 75
Свекървата за дъщеря си винаги взимаше големи и скъпи торти, явно това ѝ прави кеф и иска да продължи "традицията", щом така си показва обичта към внучката. Не че внучката много ще разбере нещо от тези торти, ама да има да се показва пред родата и приятели и колеги.

# 76
  • Melmak
Е, те хората обичат да се хвалят. Моята свекърва поне има само 1 дете и ексклузивно се хвали само с нас. Съседката ѝ, с която са близки, също има син и се случи така, че сватбите ни бяха много близо една до друга, през 2 месеца. И постоянно обменяха опит и бяха “ауу, нашия ресторант, ауу не знаеш каква торта, ама каква рокля…” нон стоп една на друга. Това да не помислите, че го казвам, защото ме е подразнило, не. Говорят си там, хвалят се коя сватба била по̀. Разбира се, че за всяка майка, сватбата на нейното дете е най-красива.

# 77
Свекървата за дъщеря си винаги взимаше големи и скъпи торти, явно това ѝ прави кеф и иска да продължи "традицията", щом така си показва обичта към внучката. Не че внучката много ще разбере нещо от тези торти, ама да има да се показва пред родата и приятели и колеги.

Такива показности мен честно казано много ме напрягат. Сега за годинката на детето исках да го направя много семпло – близки хора и свека 😂. Докато всички правиха грандиозни кръщенета и първи рожденни дни, аз направих рожден ден в парка и прощъпулник.
Свека беше писала на мъжа ми да го пита какво да вземе за детето и съответно той ме пита мен. Казах „активен център“. Започна рожденният ден – хората идваха, носеха кой каквото е взел, свека застанала и следи всеки кой какво носи, ама в ръцете ги гледа. Изчака всички да дойдат и тогава поднесе своя подарък демонстративно.

О, каква „изненада“ – вместо посочения активен център, поднесе голяма кола за возене, представена с такава демонстративна помпозност, сякаш детето получава последен модел автомобил.
Хората се посмяха, аз не я отразих, детето не показа интерес и сега колата е в мазето.
Мъжът ми ѝ каза, че не е ок – едно сме говорили, друго се прави, още повече това не е подходящо за възрастта му. Следващия път се надява да не се случва. Тя още повече се газира срещу мен. Любов ли бе да я опишеш. 😂

# 78
  • Melmak
О, директно оставяй колата у свекърва ти. Да ѝ заема място на нея и уж я ползвайте като сте на гости…

# 79
О, директно оставяй колата у свекърва ти. Да ѝ заема място на нея и уж я ползвайте като сте на гости…

Ние вече не си ходим на гости, може би не си прочела 😂. Скоро едва ли ще има подаръци от нея.

# 80
  • Melmak

Ние вече не си ходим на гости, може би не си прочела 😂. Скоро едва ли ще има подаръци от нея.
Предполагах, че мъжа ти води детето.

# 81
Абе като дойде моментът да ставате баби, пак ще си говорим. /шегувам се/ .
  И аз съм баба- тъща, ама не си позволявам такива неща. Иначе имам огромно желание да й купим колело ,розово, с финтифлюшки и спомагателни колелета, розова каска, наколенки. Но мама и тати казаха не сега, и не купувам.

# 82
  • Melmak
Една приятелка постоянно се оплаква, че свекърва ѝ изкупува пепко и го носи в тях. А там нещата не са качествени и не ги харесва (дрехи). И свекърва ѝ не вдява, че тия дрехи не са харесвани. 😁😁
Марулета, аз докато стана баба… сигурно ще съм дементирала. 😁😁😁😁

# 83

Предполагах, че мъжа ти води детето.

Не, детето никога няма да го пусна при нея. На мъжа ми казах, че ако иска, може да ходи, но той твърди, че без нас няма да отиде. Така нито ние  ходим, нито тя идва — проблемът бе елегантно разрешен.

# 84
  • София
Не, детето никога няма да го пусна при нея. На мъжа ми казах, че ако иска, може да ходи, но той твърди, че без нас няма да отиде. Така нито ние  ходим, нито тя идва — проблемът бе елегантно разрешен.
Лелееее, каква неприазън (въздържам се да кажа злоба) лъха от думите Ви!
Тук доста пъти се спомена, че бабите и дядовците имат право по закон да се виждам с внуците.
А и на Вас харесва ли Ви тази ситуация да лишите детето си от обичта на баба му и съпруга си от контакт с майка му?!? И не, не ми отговаряйте, че не е Ваша вината...

# 85
Тук доста пъти се спомена, че бабите и дядовците имат право по закон да се виждам с внуците.
А и на Вас харесва ли Ви тази ситуация да лишите детето си от обичта на баба му и съпруга си от контакт с майка му?!? И не, не ми отговаряйте, че не е Ваша вината...
По-добре прочети какво е писала, преди да я обвиняваш, че е злобна. Или просто тролстваш?

# 86
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:
Обаче това не е безусловно.

# 87
  • София
По-добре прочети какво е писала, преди да я обвиняваш, че е злобна. Или просто тролстваш?
Не, не тролствам - споделям как ми звучи на мен. А и каквото и да е писала (бегло погледнах), нали е ясно на всички, че това е нейната версия.
Кардинално се чудя тук в темата как е възможно да се случват такива крайни реакции?!?

Обаче това не е безусловно.
Имаше категорични заявки как няма да бъде допуснато - затова написах.

# 88

Абсолютно си права – неприазъм е, не го крия. При наличието на живи родители, бих искала да ми поясниш: какви точно законови права имат бабата и дядото за непосредствен контакт с внука? Цитирай ми нормативния акт, защото въпросът е наистина любопитен.😉

Лично за мен е важно детето ми да се развива в здравословна среда, свободна от токсичност, където майка му би била омразена или подлагана на неуважение.
Би ли ти било по вкуса да видиш такова отношение към собствената си майка? Аз със сигурност не бих изпитвала привързаност към човек, който проявява подобна жестокост спрямо майка ми.

# 89
  • София
Заповядай:
https://www.justice.government.bg/home/normdoc/2135637484/
Чл. 128

Ето ти и правописен речник, пише се "неприязън", а не "неприазъм"

https://beron.mon.bg/rechnik/0

Общи условия

Активация на акаунт