С какво ви дразнят свекървите? – 168

• 30 593
  • 737
  •   1
Отговори
# 480
  • Melmak
Моята имаше ковид, беше през пандемията. Прави тест, излиза +, дават ѝ болничен и карантина. Беше при личната за това нещо, ама нали сме близо, решила да мине да ни види. То не било ковид, а тя настинала на двора. Тоя тест не бил верен, а бил фалшиво позитивен. Тя си била настинала, иначе нищо ѝ нямало…. Добре , че свекър ми ѝ нашока ряпата да не си помисля такива неща, че няма нужда да ни заразява.
Ние бяхме болни преди това, дума не казахме да се виждаме с тях, нито с никого. Ама зор нали.. не било ковид.

# 481
  • В полите на Пирин планина
Е, от такива "съобразителни хора" аз боледувах от варицела в ранна бременност, защото се заразих от племенника.
Извинението с грипния сезон си е съвсем меродавно щом се отнася за бебета. Не е нужно да ги набутваме излишно в инфекциите.

# 482
  • София

Твърдо съм решила, че ще го променям !

Сериозна ли си?

# 483
Светулчица, щом иска тук съвети е сериозна.
Хем не им изнася като питам защо са взели такива мъже, хем чакат нещо чудодейно.  Гъбена супа, може би?!?

# 484
Бор_яна , да това с гриповете си е доста реална предпоставка за преустановяване на визитите. Както виждаме на нея не ѝ пречи, че има болен у тях, но ще започна да използвам това. Тя все пак работи, вижда се с хора, мъжът ѝ също. Само ми липсва да се разболее бебето ми, заради нейния кеф и безотговорност
Сега сложете бебето под похлупак, и с бащата да не се вижда, защото и той работи. Може да му донесе някой бацил. Мхм..

Ако бащата е болен, носи маска около бебето. Поне с майката ако кърми и е болна, дава антитела, но таткото не. Никой болен не бива да е около бебе. Моето на два месеца от несъобразителни роднини хвана настинка и после от нея разви отит и такава мъка беше с антибиотиците... Няма нужда едно бебе да се излага на болни, това е жестокост към него.

А аз не знам защо толкова хора мислят, че настинката се появява от студ... Ами не, от вируси си е. Ако е настинала свекървата, пак не бива да се вре при бебета, бременни жени и уязвими хора

# 485
Тези мъже с какво ги заставят да отделят повече време на мама отколкото на жената?
Грешно насочвате енергията към свеки, насочете я към мъжа.
Един обгрижен, емоционално задоволен мъж надали ще изпита нужда да звъни по 3 пъти на маминка. Той ще задоволи тази нужда с жената до него.
Посоката е грешна затова и циклят нещата.

# 486
Чудя се на акъла на такива хора! Да знаеш, че си болен или имаш болен вкъщи и въпреки това да допуснеш бебе или бременна да са изложени на това! Не разбирам логиката, убягва ми каква им е идеята.

# 487
Моята имаше ковид, беше през пандемията. Прави тест, излиза +, дават ѝ болничен и карантина. Беше при личната за това нещо, ама нали сме близо, решила да мине да ни види. То не било ковид, а тя настинала на двора. Тоя тест не бил верен, а бил фалшиво позитивен. Тя си била настинала, иначе нищо ѝ нямало…. Добре , че свекър ми ѝ нашока ряпата да не си помисля такива неща, че няма нужда да ни заразява.
Ние бяхме болни преди това, дума не казахме да се виждаме с тях, нито с никого. Ама зор нали.. не било ковид.

Същата ситуация , такава наглост няма . Уж и те го обичат това дете, а го подлагат на страшен риск. Uncommon , в акъла на тези хора е само това какво искат те, без да им пука какво е правилно …

# 488
Настинка от вирус ?????  Това не е сериозно.
  Иначе за болните и децата сте прави. Не бива болен човек в грипно време да се вре при деца . Има и други начини за закаляване .

# 489
  • София
"Настинката"  е вирус, права е Зимко.

# 490
Тези мъже с какво ги заставят да отделят повече време на мама отколкото на жената?
Грешно насочвате енергията към свеки, насочете я към мъжа.
Един обгрижен, емоционално задоволен мъж надали ще изпита нужда да звъни по 3 пъти на маминка. Той ще задоволи тази нужда с жената до него.
Посоката е грешна затова и циклят нещата.

Това е една от най-абсурдните теории, които съм срещала напоследък.
Да се състезавам с „маминка“ за вниманието на собствения ѝ син и едновременно с това да го „обгрижвам“ емоционално? Абсолютен парадокс.
Аз не съм му майка, а равнопоставен партньор. Ако има потребност някой да гали и дундурка егото му – мястото му е при мама, не до мен.

А това, че звъни по три пъти на ден на майка си, едва ли е защото жена му не е приготвила достатъчно кюфтета. Нима наистина вярвате в подобна логика?
Да го представяме като безпомощно същество, което, щом не получи порцията си „супичка с обич“, веднага търси утеха в майчиния глас, е меко казано жалко.

Ако трябва да го „обгрижвам“, за да не звъни ежедневно на мама, значи някъде фундаментално не сме се разбрали – нито като партньори, нито като зрели хора.

# 491
Това са вашите теории. Облечени с повече думи.
Как такива абсурдни маминки успяват за отгледат тези "невероятни" мъже, за мен е загадка.
И как не виждате, че проблемът не е маминка, а пред вас.

Вашият избор.

# 492
Как такива абсурдни маминки успяват за отгледат тези "невероятни" мъже, за мен е загадка.

Вашият избор.

Понеже попита с какво ги „заставят“ – не е с нещо конкретно, а с години наслагване на чувство за дълг и вина.
Вина, че видиш ли – тя го е родила, тя го е отгледала, следователно той ѝ дължи всичко.
Само че така не се прави. Да родиш е личен избор. Да отгледаш е личен избор.
И ако като майка караш сина си да се чувства длъжен към теб за това, че си изпълнила своя избор, ако го поставяш в позиция да лавира между теб и съпругата му, и да се чувства виновен, когато трябва да ти каже „не“ – значи някъде много, много жестоко си се заблудила и провалила като майка.

# 493

Вашият избор.
Оо виж, има неща във възпитанието и отглеждането му като малък, за които искрено ѝ се възхищавам и дори бих направила по сходен начин, с моят син. Никой не е само лош или само добър. Но въпросът е, не в това дали го е възпитала правилно, а в това, че човек трябва да има мяра. В един момент е редно да го пуснеш. А не да го заливаш с емоционална манипулация и вина, всеки път щом не ти е вдигнал 2-3 дни

# 494
Настинка от вирус ?????  Това не е сериозно.
  Иначе за болните и децата сте прави. Не бива болен човек в грипно време да се вре при деца . Има и други начини за закаляване .

Вие сериозно ли😂😂😂 от въздуха ли се появява, ей така без нищо?

Общи условия

Активация на акаунт