"ДВИЖЕНИЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ МАЙКИ" - тема 12

• 40 063
  • 838
  •   1
Отговори
# 600
В понеделник ще се опитам и аз да дойда за сортирането, може да съм с придружител Wink
За Перник също Hug

# 601
Ок, Роси , направо не го мисли
По-скоро аз ще организирам нещо от Варна , Балчик и Добрич , за дома бебешкия в Добрич и за Тузлата , там са над 7

# 602
  • sofia
Ок, Роси , направо не го мисли
По-скоро аз ще организирам нещо от Варна , Балчик и Добрич , за дома бебешкия в Добрич и за Тузлата , там са над 7

има и дрешки  Hug
Имай в предвид,ре бебешкия в Добри4 е сравнително добре и там ако имат нужда от нещо ще са пампи newsm78За над 7 год.имаме само дрехи,но няма да успеем да ги сортираме и тях поне още 2-3 седмици Twisted EvilЩе гледаме игра4ките да раздадем първо и тогава дрехите.Абе.........много е сложно Twisted Evil

я кажи,4е се сетих-имате ли лещи по мед.предписание.Не само за децорация,ами и такива за деца след операция.За едно дете от Плевенския бебешки дом Peace

# 603
Ако е за твърда леща - не
Такива само на Клокотница
За бебешкия в Добрич - да , трябват им пампита и мокри кърпи , нали вуйна ми работи там  Wink

# 604
Роси,
и аз мога да се включа в понеделник. Ако трябва и нещо друго - насреща съм.
За Сия - мъжът ми е технически директор там, не знаех, че ви трябва контакт. Кажете какво...
Жени, за Балчик - при мен има плик с дрехи за момиченца 10-18. Искаш ли?

# 605
Благодаря , но ще ти откажа , защото и при мен има такива дрехи   bouquet
Момичета , довечера пътувам , но ще ви проверявам от някой клуб , да знаете  Mr. Green
Ако някой пък мръдне към Балчик или Варна , да свирка на 0884 20 11 64 , нов е  ooooh! ( ще го изтрия в понеделник)

# 606
Вчера раздавах якета на момичетата. Деси е с голямо коремче вече. Получава контракции понякога.
Каза ми новината. Брани е родила. Момиченце. Със заешка устна  Sad . Не знам подробности. В понеделник ще звънна в Звено майка и бебе, че нищо друго не знам. Ще ви пиша.
Извинете за лаконичността, но влизам и пак излизам навън.

# 607
  • София
Вчера раздавах якета на момичетата. Деси е с голямо коремче вече. Получава контракции понякога.
Каза ми новината. Брани е родила. Момиченце. Със заешка устна  Sad . Не знам подробности. В понеделник ще звънна в Звено майка и бебе, че нищо друго не знам. Ще ви пиша.

Моля те, звънни ми на домашния Praynig

# 608
  • sofia

стигнаха ли ти якетата?
Радвам се,4е Деси е добре и се надявам до края на бременността вси4ко да е наред PeaceАлекс как е?
Иве,като имаш подробнсти за Брани пиши,моля те Praynig

# 609
  • sofia
Роси,
и аз мога да се включа в понеделник. Ако трябва и нещо друго - насреща съм.
За Сия - мъжът ми е технически директор там, не знаех, че ви трябва контакт. Кажете какво...

ок,пуснах ти ли4но,а за СИА като се видим ще ти кажа Peace

# 610
  Да й е живо и здраво!

# 611
  • sofia
моми4ета,обади ми се Ваня.......(забравих й фамилията сега) от ББТ.Познавала моми4е на 15 год.с дъщери4ка на 3 м. Rolling EyesБебето влиза за операция на кра4ето,която Ваня е уредила........Набързо по тел.ми обясни,4е били доста зле ,нямали си нищо и най-ве4е дрешки за бебо.Утре ще приготвим от склада и ве4ерта ще ги дам на Ваня.Подробности за бебето и майката ще знам утре ве4ерта.Ако се наложи ще пусна отделна тема Peace

# 612
  • В сърцата на четирима мъже/е,може и малко повече да са:-)))/
Ето това е написал днес бащата на малкият Криско на Лилибон,което за сега ни дава отговор на идеите ,които мислихме. Ако се наложи -ще действаме.

"Здравейте отново.
Благодарим ви много за предложенията и добрите думи. Днес бях 3 часа с Криско и майка му. Просто персоналът ме пусна в отделението. Превързахме бебчо и той се успокои след това. Говорихме си какво ще правим оттук нататък. Стигнахме горе-долу до следното:
1. да организираме взимането на биопсия и изпращането материалът за диагностика в рамките на следващата седмица
2. да ангажираме сестра, която да помага за превръзките у дома
3. при възможност да отидем в чужбина, където да пробват да му затворят раните

За целта искам да помоля за следното:
1. Не пишете до никакви институции, президенти, телевизии и медии. В момента това не е необходимо, защото каквото и да сторят няма да променят положението. Когато нещата се поуспокоят ще има много материал за медии, институции и т.н. по веригата. Имаме и други сериозни мотиви да не се раздухва много случая, но това е много дълга тема.
2. За момента спрете да пращате пари по сметката или със запис. Събрани са достатъчно пари да гледаме Криско почти цяла година или приблизително за месец престой в чужда болница (при условие че НЗОК си поеме своето задължение). Ако от НЗОК не си свършат работата и се наложи да се събират пак средства ще ви информираме своевременно.
3. Не търсете компетентни медицински кадри за това заболяване, просто защото такива няма. Националният консултант е най-подготвен, но за съжаление само теоретически. В момента ние двамата с майката на Криско сме най-добрите практици. Неоспорим факт. Затова ще вземем каква да е сестра, която да инструктираме и тя да ни помага.

Това е за момента. Още веднъж много ви благодарим за подкрепата. Утре като оправя кореспонденцията с чуждите клиники ще пиша отново. "

# 613
Току-що говорих с директорката на Центъра, където е Брани. Родила е миналата седмица, но се е върнала вече обратно в центъра. Бебето е в Майчин дом все още. До снощи е било в кувьоз. Родено е недоносено, 2100гр. Значи не става въпрос май за заешка устна, а за цепнато небце или нещо такова. Информация ще има повече след седмица. Това е периода, в който ще се види въобще как ще се справи бебето. Още дори не е записано. Ако всичко е наред се предполага, че Брани ще може да остане още 6 месеца в центъра. Аз ще мина след седмица там, за да получа повече информация, както да видя и Брани, и да им занеса от якетата.
Относно Ицко - в момента е в Св.Параскева. Там е от миналата седмица май, и ще тои там поне 40 дена, докато Брани се възстанови от раждането.
Чичото на Брани ходи често при нея. Ако имат някаква нужда, от центъра обещаха да се обадят. Засега нуждите са дамски превръзки и силна храна - като за родилка. За бебето сигурно ще трябват памперси, но това ще знаем другата седмица. Ще чакаме да се види дали има други увреждания някакви, дали всичко ще е наред  с него, да се дадат епикризи, документации и т.н.

# 614
  • sofia
Току-що говорих с директорката на Центъра, където е Брани. Родила е миналата седмица, но се е върнала вече обратно в центъра. Бебето е в Майчин дом все още. До снощи е било в кувьоз. Родено е недоносено, 2100гр. Значи не става въпрос май за заешка устна, а за цепнато небце или нещо такова. Информация ще има повече след седмица. Това е периода, в който ще се види въобще как ще се справи бебето. Още дори не е записано. Ако всичко е наред се предполага, че Брани ще може да остане още 6 месеца в центъра. Аз ще мина след седмица там, за да получа повече информация, както да видя и Брани, и да им занеса от якетата.
Относно Ицко - в момента е в Св.Параскева. Там е от миналата седмица май, и ще тои там поне 40 дена, докато Брани се възстанови от раждането.
Чичото на Брани ходи често при нея. Ако имат някаква нужда, от центъра обещаха да се обадят. Засега нуждите са дамски превръзки и силна храна - като за родилка. За бебето сигурно ще трябват памперси, но това ще знаем другата седмица. Ще чакаме да се види дали има други увреждания някакви, дали всичко ще е наред  с него, да се дадат епикризи, документации и т.н.

oх,това моми4е Rolling Eyes
ок,4акаме инфо  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт