Авокадо консумация

• 435
  • 14
  •   1
Отговори
Някой да е консумирал не добре узряло авокадо .Днес реших да си нарежа хапнах едно парченце ,но ми се стори твърдо и го махнах.Дали е опасно така прието .

# 1
Кое да му е опасно?
Отровите държат плода твърд? И като напуснат - омеква?

# 2
Кое да му е опасно?
Отровите държат плода твърд? И като напуснат - омеква?
Че беше малко по твърд от нормално,но все пак се реже

# 3
# 4
Не вярвам нещо да стане. Може някакво стомашно неразположение или подуване и сърбеж в устата, но ако си изяла голямо количество. Тук става въпрос за едно парче.

# 5
  • Далечният изток
Цяла тема за едно парченце авокадо, което даже не си изяла?!
Хора, честно, да ви имам проблемите..

# 6
Какво Ви притеснява? Просто не е бил достатъчно узрял, както всеки друг неузрял плод/зеленчук. Втълпявате си.

# 7
  • София
Всъщност неузрялото авокадо може да е отровно за някои животни заради персина в него. И понеже хората са наблюдавали как животни умират от неузряло авокадо, дълго време са смятали, че може да е опасно и за тях.

# 8
То персин има и в узрялото. За това не се дава на кучета и котки.

# 9
А кой нормален дава авокадо на кучета и котки!? В интерес на истината, когато бях по-малка, с родителите ми гледахме един пинчер, който обичаше пъпеш, но не му е давано постоянно, а дето се вика една хапка на няколко месеца веднъж. Ама авокадо... Та, то даже не е ароматно!

# 10
Ако си имала куче то знаеш, че настоява да делите всичко вкл. авокадо, плодове, зеленчуци, камъни и дърве - гризеш ли ти - ще гризе и то!
За това на моето му викам Венъмчо - НИЕ ядем! Simple Smile И Венъмчо е ял авокадо, дорде разбера, че не бива! Даже му харесваше!

# 11
Хм, моята котка обича авокадо и винаги си го деля с нея. Нищо и няма.

# 12
  • София
Дали ще ядеш един плод узрял или още не е единствено въпрос на вкус.
Аз пък не обичам меко авокадо. Обичам го точно недоузряло. Идеално в за салати. Така го ям от години, пък всички вкъщи сме живи и здрави. Даже съпругът ми го хапва за регулиране на холестерола. На кучетата не го даваме, защото ние си го харесваме.
Не се сещам от кой неузрял плод може да ти стане нещо. Може би от джанките, че разстройват стомаха, но те и узрели действат разхлабващо, а зелени джанки на супа или туршия са перфектни.

# 13
Какво значение има дали е зряло или не? Авокадото не е “токсично”. 😄

# 14
Аз го обичам по-твърдо, не чакам да омекне. Нищо му няма.

Общи условия

Активация на акаунт