Към дамите които не могат да имат дете

• 5 346
  • 121
  •   6
Отговори
# 60
Скрит текст:
Аз не се интересувам от Камелия, но като се замисля, най-вероятно си е направила сметката. Колко пари ще плати на сурогатната майка и съответно какво стои от другата страна - промяна на фигурата, без постъпления от концерти, повръщания, вероятно болница, кърмене и т.н. Както се казва, нищо лично, но не забелязах да е обсъждан и този вариант.

Не знам какво прави мъж в тази тема, но дори да не се интересуваш от Камелия, можеш да си представиш годините  й, може и да е твоя наборка. Едва ли се плаши от повръщания, болници, кърмене и подобни. Неадекватно е да принизяваш способността на една жена да реши защо е избрала сурогатното майчинство.

Защо? Забранено ли е за мъже?
Не виждам как точно принизявам, този вариант не съм си го измислил аз. Бизнесът със сурогатни майки е от много години. Този вариант не сме го измислили ние. По същият начин, ако обичаш обясни, защо много родители в западна Европа дават децата си в интернат вместо да ги гледат вкъщи. Ако не вярваш гуугълни за какви цифри говорим и колко струват тези интернати.

Последна редакция: ср, 01 окт 2025, 20:35 от БореПерника

# 61
Какво общо имат интернатите в Европа, и желанието на една жена да стане майка? Не виждам връзка.

Пък, че Камелия не искала да си развяля фигурата и да повръща ми звучи обидно. Жената не може да износи дете, ползвала е сурогатна майка. Това е.  Приемаме избора на другите и продължаваме напред.

# 62
Скрит текст:
Аз не се интересувам от Камелия, но като се замисля, най-вероятно си е направила сметката. Колко пари ще плати на сурогатната майка и съответно какво стои от другата страна - промяна на фигурата, без постъпления от концерти, повръщания, вероятно болница, кърмене и т.н. Както се казва, нищо лично, но не забелязах да е обсъждан и този вариант.

Не знам какво прави мъж в тази тема, но дори да не се интересуваш от Камелия, можеш да си представиш годините  й, може и да е твоя наборка. Едва ли се плаши от повръщания, болници, кърмене и подобни. Неадекватно е да принизяваш способността на една жена да реши защо е избрала сурогатното майчинство.

Не виждам как точно принизявам, този вариант не съм си го измислил аз. Бизнесът със сурогатни майки е от много години. Този вариант не сме го измислили ние. По същият начин, ако обичаш обясни, защо много родители в западна Европа дават децата си в интернат вместо да ги гледат вкъщи. Ако не вярваш гуугълни за какви цифри говорим и колко струват тези интернати.

Аз не говоря за жени от Западна Европа, а за такива на възрастта на Камелия или за жени, които могат да имат деца единствено чрез сурогатно майчинство. Ако някоя предпочете да не си разваля комфорта и фигурата с бременност, това е нейна работа, но такива лично не съм срещала. Когато не си минал през трудностите на инвитро или сурогатното майчинство, е просто неуместно да се изказваш. Това е все едно аз да давам акъл на мъже за тяхната фертилност.

# 63
Какво общо имат интернатите в Европа, и желанието на една жена да стане майка? Не виждам връзка.

Пък, че Камелия не искала да си развяля фигурата и да повръща ми звучи обидно. Жената не може да износи дете, ползвала е сурогатна майка. Това е.  Приемаме избора на другите и продължаваме напред.

Защо искаш да станеш майка пък пращаш детето си в интернат? Не искаш да го виждаш, прегръщаш и целуваш всеки ден. Не искаш да чуеш "мамо" всеки ден, и да ти се усмихне?
По същият начин защо една жена избира сурогатна майка, при условие, че може сама да е майка.
Сега по-ясно ли стана?

Скрит текст:
Скрит текст:

Не знам какво прави мъж в тази тема, но дори да не се интересуваш от Камелия, можеш да си представиш годините  й, може и да е твоя наборка. Едва ли се плаши от повръщания, болници, кърмене и подобни. Неадекватно е да принизяваш способността на една жена да реши защо е избрала сурогатното майчинство.

Аз не говоря за жени от Западна Европа, а за такива на възрастта на Камелия или за жени, които могат да имат деца единствено чрез сурогатно майчинство. Ако някоя предпочете да не си разваля комфорта и фигурата с бременност, това е нейна работа, но такива лично не съм срещала. Когато не си минал през трудностите на инвитро или сурогатното майчинство, е просто неуместно да се изказваш. Това е все едно аз да давам акъл на мъже за тяхната фертилност.

Да съм коментирал някъде за жените, които наистина не могат? Не. Дали може, дали не може, няма как да се знае или сте виждали официалните медицински резултати? Ако е вярна информацията в уики, е на 54 години, ако не ме лъже паметта, тук някъде във форума имаше коментари от жени, които са раждали на подобна възраст. Отделно, че кой и е виновен, че не е станала майка по-рано? Явно децата не са и били приоритет.
Вие може да не сте срещали такива жени, но има.
Ако имате акъл да давате, пък давайте, кой ви спира? Или да си пазим информацията само за нас?

# 64
Не е моя работа да коментирам здравословното и състояние, но жената не може да износи и роди, за това е прибегнала до сурогатство.

# 65
  • София
Проблемът не е във възрастта, а в невъзможността да се износи бременност и продължили 25 години неуспешни опити в конкретния случай.
Малко жени биха предпочели сурогатна майка, когато могат сами да износят и родят детето си. Това с фигурата и повръщането наистина може само мъж да го предположи като причина.
Сурогатстворо не е спестяване на усилия. То е шанс за много жени с хабитуални аборти или физиологична невъзможност да родят сами децата си да имат такива.
Не е много добре да се принизява до продажбата на бебета, дори и някои жени да го правят по финансови подбуди.
Сурогатното майки още преди бременността подписват договори и обичайно нямат генетична връзка с плода, който износват с цел да се минимизира емоционалното обвързване с бебето.

Последна редакция: ср, 01 окт 2025, 21:54 от Fever Ray

# 66
Варианти да имате деца има различни!
Аз вярвам, че не е нужно да ги износите точно вие, или да са с ваша яйцеклетка или пък въобще с ваши гени. Родителството е едно, възпроизводството друго. Родителството е стойностното и значимото!

Също така е важно една жена да знае, че децата не могат да са смисъл и осмисляне на живота. В протовен случай се превръщаш в един воденичен камък, давейки това дете, което уж много обичаш.

Една жена може да има много интересен, стойностен и красив живот без деца. В този живот сме родени да учим различни неща и не винаги те включват родителство. Да, ще има драма и тъга - приемете го и потърсете какво да изпълни живота ви и как да се развивате. Ако не го приемате - значи ви е писано да намерите начин да отгледате дете. Познавам не една жена, които не се спряха и имат по едно или две осиновени деца. Да ви кажа - възхищавам им се и смятам, че даже са по-майки от много от родилите.

Последна редакция: чт, 02 окт 2025, 16:28 от the Дорис

# 67
Сурогатното майчинство няма нищо общо с продаване на бебета от майки ромки.
Едните имат информирано съгласие и договорни отношения с родителите на плода в утробата си.  Обикновено чужда яйцеклетка. Ясни стъпки, проследена бременост и т.н.

Другите продават собствения си ДНК материал, детето си. Най често нежелана и необгрижена бременост.

# 68
Скрит текст:
Проблемът не е във възрастта, а в невъзможността да се износи бременност и продължили 25 години неуспешни опити в конкретния случай.
Малко жени биха предпочели сурогатна майка, когато могат сами да износят и родят детето си. Това с фигурата и повръщането наистина може само мъж да го предположи като причина.
Сурогатстворо не е спестяване на усилия. То е шанс за много жени с хабитуални аборти или физиологична невъзможност да родят сами децата си да имат такива.
Не е много добре да се принизява до продажбата на бебета, дори и някои жени да го правят по финансови подбуди.
Сурогатното майки още преди бременността подписват договори и обичайно нямат генетична връзка с плода, който износват с цел да се минимизира емоционалното обвързване с бебето.

Ако говориш швабски или поне немски, ще говоря с една бивша колежка, дали може да ти дам номерът и, и тогава може спокойно да си дискутирате, защо тя не иска въобще да става майка.
По същият начин съм попадал на интервюта, където жените казват - ооо, не искам сега да се занимавам с деца, ще си замразя яйцеклетки и ще ги използвам после, когато реша или ще ги дам на друга да го износи.
Но да, само един мъж може да предположи такива неща.
Ако не разбирате, ще го кажа така. Жени има по целия свят, нито знаете какво мислят, нито какво правят. България не е светът, нито там където живеете.

За останалите - ако искате, продължавайте да вярвате на чалгаджийки от едно време, това си е ваше решение. Но ако не изпитвате съжаление към някой "бивш наркоман", който на младини си е изпържил мозъка от консумацията на дрога, или боксьор с паркинсон, тогава не виждам защо да съжалявате други.

# 69
  • София
Говоря швабски. И хохдойч говоря, но няма нужда да говоря с никого.
Била съм с години по репродуктивни клиники. И съм живяла достатъчно време и в страната, и в чужбина.
Да, има жени, които не искат да имат деца или заявяват, че са готови друг да им ги роди, но в преобладаващият случай нормалният (природният) женски инстинкт е да родят сами децата си.
Често даващите подобни заявки или нямат проблеми с репродукцията и могат да се възпроизведат без проблем по всяко време, или имат проблеми и заявленията им са защита пред въпроси и коментари.
Аз имам 5, които съм родила сама. Последното е от ДЯ. Към неродени от мен деца нямам майчински инстинкт. Природата ни е дала такива настройки.
Да,  заобичваш желано дете, когато е от сурогатна майка (особено ако носи твоите гени), осиновено или на любимия човек, но тогава механизмът е съвсем друг и е свързан с отглеждането, с грижите, със съвместния живот.

Конкретно за коментираната дама говорих с моята лекарка и се оказа, че тя е била И неин пациент, както и на други клиники и наистина е правила опити 25 г. Не е решила изведнъж на 50+ да си пази физиката, наемайки сурогатна майка. Иначе е можела и по-рано да го направи, но до последно е опитвала - т.е. до 52, когато е позволено по закон.

Последна редакция: чт, 02 окт 2025, 11:38 от Fever Ray

# 70
  • Пловдив
На Камелия не съм и светила, но е писано, че има няколко спонтанни аборта. Не знам колко интензивни опити е правила и съм съгласна, че спонтанните аборти при млада жена, колкото и да са я измъчили психически, не означават неспособност за износване, има много деца, родени след поредица аборти, но на 50, та и на малко по-малко, няма закога да се опитва занапред дали ще се получи. Глупости са това за физиката, поне както можем да съдим по известната част от нещата.

Все пак, гледам, Боре Перника е по-информиран как стават нещата. Wink

Последна редакция: чт, 02 окт 2025, 09:49 от Магдена

# 71
Скрит текст:
Говоря швабски. И хохдойч говоря, но няма нужда да говоря с никого.
Била съм с години по репродуктивни клиники. И съм живяла достатъчно време и в страната, и в чужбина.
Да, има жени, които не искат да имат деца или заявяват, че са готови друг да им ги роди, но в преобладаващият случай нормалният (природният) женски инстинкт е да родят сами децата си.
Често даващите подобни заявки или нямат проблеми с репродукцията и могат да се възпроизведат без проблем по всяко време, или имат проблеми и заявленията им са защита пред въпроси и коментари.
Аз имам 5, които съм родила сама. Последното е от ДЯ. Към неродени от мен деца нямам майчински инстинкт. Природата ни е дала такива настройки.
Да,  заобичваш желано дете, когато е от сурогатна майка (особено ако носи твоите гени), осиновено или на любимия човек, но тогава механизмът е съвсем друг и е свързан с отглеждането, с грижите, със съвместния живот.

Конкретно за коментираната дама говорих с моята лекарка и се оказа, че тя е била И неин пациент, както и на други клиники и наистина е правила опити 25 г. и много пъти е помятала. Не е решила изведнъж на 50+ да си пази физиката, наемайки сурогатна майка. Иначе е можела и по-рано да го направи, но до последно е опитвала - т.е. до 52, когато е позволено по закон.

И за какво беше тогава необходима цялата тази дискусия? И защо трябва да се приемат нещата лично?
Не можеше ли просто да се напише: така и така, имам информация от доктор какво е било положението. За сметка на това, някакви излишни обяснения. При условие, че знаете какви други варианти има, можеше просто да се напише, че - да, има и подобни варианти, но при нея не е било това. Плюс това няма как да знаете, защо е имало спонтанни аборти. Или и затова ще има някаква тирада?
Между другото, аз много бих се замислил какво доверие може да имам на доктор, който разпространява информация за здравословното състояние и проблемите на други пациенти. Предполагам на вас няма да ви е много приятно да разпространяват вашето.

# 72
  • София
Има тема, дискутираме.
Жени сме, подробни сме.
Още повече, че аз пиша общо по темата. Конкретната дама беше спомената единствено в хода на разговора.
Интересно ми е обаче един мъж каква полза има от този тип теми, които са адресирани още в заглавието.

# 73
  • Пловдив
Значи лекар да спомене нещо, което самият пациент го е казвал в интервюта, не може, но да разпространяваме клюки - предположения за "чалгаджийки от едно време" - може.

# 74
  • София
Това даже го пропуснах.
Какво точно разспространява лекарят, когато самата жена не го крие!?
Нито е незаконно, нито е неморално, нито е злепоставящо. Като юрист при това ти го казвам. Не е свързано с лекарската тайна.
Аз нямам проблем моята репродуктивна лекарка да коментира моят репродуктивен опит с други пациенти. Самата аз открито го коментирам и във форума, и в реалния живот. Няма нищо срамно в това един човек да направи и нивъзможното, за да има деца и е добър пример за тези, които още се борят.
Но ти, Боре, наистина си позволи да коментираш как си пазила фигурата и подобни неща, та клюките и инсинуациите тръгнаха от теб.

Общи условия

Активация на акаунт