Към дамите които не могат да имат дете

• 5 272
  • 118
  •   8
Отговори
# 90
  • София
Аз изобщо не съм гледала изказването на Камелия.
Визирах поста на авторката.
На мястото на Камелия бих постъпила точно като нея.

# 91
Благодаря за подкрепата, точно така, много правилно сте го описали, дори по-добре от мен сте ме разбрали. Аз искам да изживее  емоциите на нормалните майки, които забременява естествени, трепета, който изпитват, като видят положителния тест, после детенцето, което ще ги нарече мама... а аз няма да мога да изпита това... вместо това ще ходя по болници, лекари, инжекции, страх, несигурност, куп пари, които може и да нямам... Лесно е на тези, които не са в моето положение, аз затова търся съвети от хора, които са в моята ситуация, защото човек не знаме как ще реагира в дадена ситуация, докато не попадне в нея, а само си мисли, как би било! Не казвам, че осиновяването не е благородно, даже бих осиновил, но след като имам вече свое.., и финанси и с оглед на това да помогна на някое дете сираче, а не на това да задоволя своите нужди,от дете... Това е като да ви се ходи в дубай например, но да нямате пари и да отидете в слънчев бряг и да си мислите, че сте в Дубай,  ами,няма да е също усещането нали?! Аз не подкрепям тезата осиновите дете, за да имате, а "осиновител дете, за да помогнете на нуждаещи се дете".

В тази тема не мисля, че авторката е трол, по-скоро ние си тролим на воля тук.

Първо, авторката се е обърнала към съвсем конкретна дамска аудитория за емоционална подкрепа и съвет, а вместо това дори съфорумци, закахърени обаче за проблемите на разни швабки, се включиха.

Второ, и ситуацията, и чувствата, които изпитва, са толкова естествени, че няма накъде. Страх, несигурност, загуба на вяра, болка, тъга, примесени с доза егоизъм в желанието някакси да се съхрани - еми много нормални човешки чувства, които всеки изпитва, когато не му се случват нещата, за които толкова много копнее и за които толкова много е инвестирал и време, и финанси, емоции, труд. И тези чувства се появяват почти винаги независимо в коя сфера е разочарованието.

Еми, няма как да ти пука изключително много за нещо, ама в същото време да ти е все тая, като нещо не се получи. И няма как да се мисли трезво и рационално в подобни ситуации.

# 92
  • Пловдив
Цитат
Аз не подкрепям тезата осиновите дете, за да имате, а "осиновител дете, за да помогнете на нуждаещи се дете".
Защо така не я подкрепяш? Пък някои затова го правят.

# 93
Защото ако си виден,от мотива да осиновиш дете, заради себе си, да задоволиш собствената си,потребност от дете..  не ми е благородно, а егоистично.
Съвсем по друг начин стои тезата, ако осиновил, защото искаш да спасиш живота на някое сираче..
Защо само хората с репродукции проблеми осиновяват? И защо тези, които имат свои деца - не осиновяват?

Цитат
Аз не подкрепям тезата осиновите дете, за да имате, а "осиновител дете, за да помогнете на нуждаещи се дете".
Защо така не я подкрепяш? Пък някои затова го правят.

# 94
  • Be realistic - plan for a miracle.
Първо, много хора, които имат собствени деца, осиновяват (че са и много по-непретенциозни за етнос и т.н.)
И второ, осиновителите имат също толкова право “егоистично да искат дете” колкото и тези, които си раждат дете. Важното е само да сме наясно, че и в двата случая сме егоисти и никога да не държим детето отговорно да ни е благодарно, че сме го осиновили/родили.

# 95
В раздел "Семейни отношения" се дискутира основно това, свързано с отношенията и партньорството. Ако търсите подкрепа и обмен на опит с жени, които преминават или са преминали по пътя към зачеване, има специална тема в раздел "Искам бебе".
Чела съм много такива истории. Жените са се справяли с предизвикателствата на работа, болници, изследвания, манипулации и дори аборти след инсеминация. Въпреки трудностите те не са се отказали и днес гушкат своите бебета.

# 96
Първо, много хора, които имат собствени деца, осиновяват (че са и много по-непретенциозни за етнос и т.н.)
И второ, осиновителите имат също толкова право “егоистично да искат дете” колкото и тези, които си раждат дете. Важното е само да сме наясно, че и в двата случая сме егоисти и никога да не държим детето отговорно да ни е благодарно, че сме го осиновили/родили.
Абсолютно вярно. Да отгледаш дете не е сделка. Ако родителите постоянно искат нещо в замяна - това е емоционално изнудване. Осиновителите са хора като всички останали - някои са благородни, други не.

# 97
  • София
Авторке, ама то и като забременееш бързо и естествено, пак си има грижи и тревоги, особено ако ти е първо дете. Това пък за екскурзиите даже не знам как да го коментирам... Или детето ти е приоритет, или Дубай. Ако е второто, заключенията са ясни. Да не говорим, че много хора не могат да си позволят Дубай и без да са намесени деца. Тази завист към имащите повече възможности е супер глупава. Щастието е много повече в главата и ако там нагласите са сбъркани, няма нищо материално, което да те направи щастлив.

Може да не можеш да забременееш естествено като Пенка например, ама нямаш и агресивен тумор като Стоян, нали? Може да ти се наложи да дадеш сума пари за процедури за да се сдобиеш с дете, но ако наистина го искаш, то е безценно. Ако не, с тея пари ходи с тях в Дубай и си прави кефа. Много малко хора могат да имат всичко, а то и като имаш всичко, сигурно не си доволен, защото губиш смисъл и цел. Неслучайно толкова богати и известни тотално изтрещяват, имат тежки зависимости, а децата им често пропадат. Всеки иска да му е лесно, но хубавото рядко е наистина лесно, а и трудното повече го оценяваме. Спри толкова да се фокусираш върху лошото и ще живееш доста по-добре.

# 98
Lanana, говорите за осиновяването сякаш планирате да вземате куче от приют - да помогнете, да спасявате сираче ...
За Бога никога не осиновявайте дете!

След всички изписани думи, дистанцирайки се от човешката емпатия и състрадание, се вижда, че това изпитание /да имате трудно дете/ е важно да се случи в живота ви. Въобще не осъзнавате какво е родителството, колко е специално и отговорно. Говорите само за възпроизводство ...

Мога да разбера емоциите покрай това да приемеш, че няма да имаш деца - самат аз бях с такава диагноза /след анорексия имам един функциониращ яйчник и то с много плътна обвивка/. Омъжих се за мъж, който пожела да е с мен, въпреки, че бе предупреден, че няма да имаме свои деца. Да имам дъщеря си бе чудо на 30 години. Така, че знам как се приема новината за стерилитет.
"Ама мои гени" - ще ме прощавате това са глупости! Никой не ви гарантира, че точно вашите гени няма да са причината детето ви да страда от сериозни заболявания и увреждания. Надали сте род с небивали гени  и синя кръв.

Оттеглям се от темата. Осиновяването било спасяване на сираче!!Пффффф 

# 99
  • Пловдив
Тя има предвид, че ако имаш нужда и копнеж по Дубай, не можеш да го задоволиш със Слънчев бряг, не че и се ходи в Дубай (то па голямата работа тоя Дубай, всички кифли се изредиха през него). Wink По същия начин според нея желанието за биологично дете не може да се задоволи от осиновено или от донорски материал.
Но всъщност при много хора Слънчев бряг, дори да не им е все едно, напълно замества Дубай и никоя от страните не страда, че е на Слънчев бряг - нито детето, нито осиновителят, а напротив, пак са си щастливи; а пък който смята, че при него няма да стане, защото има и такива хора - ами се ла ви, да не осиновява, а да търси други начини да притъпи мъката, ако не му се получи с детето.

Цитат
"Ама мои гени" - ще ме прощавате това са глупости!
Не, не са. Глупост е да се твърди, че са глупости.
Това е дълбоко залегнал човешки инстинкт и няма нищо общо нито с гаранция, нито с неуместната ирония към "небивалите", "безценните", "златните" и т.н. гени и синята кръв.

# 100

Цитат
"Ама мои гени" - ще ме прощавате това са глупости!
Не, не са. Глупост е да се твърди, че са глупости.
Това е дълбоко залегнал човешки инстинкт и няма нищо общо нито с гаранция, нито с глупавата ирония към "небивалите", "безценните", "златните" и т.н. гени и синята кръв.

За какъв инстинкт говорите?
Няма и да разберете ако детето ви е разменено в родилния дом.
Мъжът може да отгледа чуждо дете и да го обича безкрайно.
Осиновените деца са много обичани.
Децата с донорски материал са точно толкова ценни, колкото собствените.

За какво говорите?

# 101
Магдена,пак в позицията на адвокат на авторката заставате. Толкова страници се изписаха за Камелия, сега и за осиновяването, а удобно подминахте коментара й, където самата тя казва: "а аз няма да мога да изпитам това… вместо това ще ходя по болници, лекари, инжекции, страх, несигурност, куп пари, които може и да нямам…" Никой не я кара насила нито да осиновява, нито да има дете от сурогатна майка. Десетки пъти се каза, че и на 50 години може да забременее. А сега се оказва, че не й се иска да се занимава с болници, лекари, изследвания и процедури. Явно толкова иска дете.

# 102
  • Пловдив
А, нищо, нищо, объркала съм се. Няма такова нещо като родно дете, а ако някой държи детето му да е биологично негово, то, дума да няма, е само защото си мисли, че гените му гарантират да няма увреждания и са небивали.
WTF изобщо доказват тези примери?! Естествено, че осиновено дете може да се обича много, а за другото - предлагам в родилния дом децата да се раздават на изхода кой което хване, щото нали няма значение.

Цитат
За какъв инстинкт говорите?
Няма и да разберете ако детето ви е разменено в родилния дом.
Отново WTF!
Сирьозно ли инстинктът да желаеш дете със собствените си гени изисква разпознаванего му, ако е разменено в родилния дом?
И за кво беше тогава цялата драма и крещене по форумите от някои, че и милион обезщетение не стигало за случая в Шейново, ако или си разпознаваш бебето от воле, или е без всякакво значение дали е твоето?

______

Е, ако не съм съгласна за едно нещо с авторката, трябва да я оспоря дори там, където е напълно права, че да не ме нарече някой неин адвокат ли?

Последна редакция: чт, 02 окт 2025, 20:58 от Магдена

# 103
Инстинкта за оцеляване на вида и предаване на генетичната информация напред надали е причината на който и да е при създаването на дете в днешно време! Ако това е целта, тогава е редно да остави и естествения подбор да отсее най-силните!

При хората има емоционални, културни и социални причини!

Определено не заради ИНСТИНКТ държиш да отглеждаш детето, което си родил!

# 104
Тези, които ме критикуват, едва ли са минавали,през това, за кеото пиша. Ако бяха минавали, нямаше така да говорят! От един,път ще помоля, мнения от хора, които не са изживели нещо, нека не критикуват.

Инстинкта за оцеляване на вида и предаване на генетичната информация напред надали е причината на който и да е при създаването на дете в днешно време! Ако това е целта, тогава е редно да остави и естествения подбор да отсее най-силните!

При хората има емоционални, културни и социални причини!

Определено не заради ИНСТИНКТ държиш да отглеждаш детето, което си родил!

Общи условия

Активация на акаунт