Американски колеж- тридесет и втора тема

• 7 024
  • 65
  •   2
Отговори
# 45
  • София
Има ли и други дванадесетокласници, които се оплакват, че им е много трудно и че си правят експеримент с тях? Моята девойка много се оплаква, давали им по няколко теста в един ден в седмицата преди файнълите, а било забранено, твърди, че това й е най-трудната година от всички.

Да и при нас младежът се оплаква - от всички години за първи път го прави! Определено май са опитни зайчета....

# 46
Разликата с 12те миналата година е само, че не са правили файнълите в балона, или поне аз не съм разбрала. В 11 и 12 клас наистина натоварването беше голямо, не знам дали заради избрания профил, но учиха яко.

# 47
Разликата с 12те миналата година е само, че не са правили файнълите в балона, или поне аз не съм разбрала. В 11 и 12 клас наистина натоварването беше голямо, не знам дали заради избрания профил, но учиха яко.

И други разлики има- "дръпнаха" файнълите по -напред във времето, което доведе до натоварване в м. 12, тъй като на практика трябваше да приключат всичко по всички предметикато проекти, задания и др. до 19.12. Не ми се струва адекватно точно в 12 клас да се правят експерименти с  промяна в графика. Все пак и матури предстоят, а на някои деца точно оценката от матурата им е определяща за прием. Натоварването си е доста, като често идва и от програмата, която умниците в МОН спретнаха.
Стискам им палци да се справят по най-добрия начин за тях пък да става какво ще.

# 48
Кога са файнълите?

# 49
Другата седмица. Изтеглят ги напред, за да може тези, на които им трябват оценките от първи срок да ги получат навреме.

# 50
  • София
Не е само в 12ти клас зора. Моят син е в 11ти и няколко пъти вече каза,че Колежа са се стигнали да се вдига нивото, че много им е лесно и са орязали лесните оценки, дават 5минутки, тестове до гуша, абе лудница е тази година.  Такъв зор досега не е имало.

# 51
Моят син в 10 клас също взе да се оплаква, че е голям зор и чака с нетърпение 11- 12 клас, когато уж ще е по-лесно, предвид по-малкото предмети, макар профилът (Физ+Мат)  да е труден. Сега като чета вас, страх ме хваща...Не знам на къде повече..

# 52
  • София
Моят син в 10 клас също взе да се оплаква, че е голям зор и чака с нетърпение 11- 12 клас, когато уж ще е по-лесно, предвид по-малкото предмети, макар профилът (Физ+Мат)  да е труден. Сега като чета вас, страх ме хваща...Не знам на къде повече..

И моят син чакаше 11 и 12 клас, защото само желаните предмети, обаче тази година АК ги изненада Simple Smile

На целия зор го питам, ако някой сега  ти иска мнение ,ще го посъветваш ли да се запише..
 "100 пъти да " е отговорът.  
Чудна работа...

Последна редакция: чт, 08 яну 2026, 23:09 от Сойка

# 53
  • софия
Дъщеря ми не си отдъхна в 11. и 12. клас. Всички имат очаквания за по-голяма лежерност предвид по-малкото предмети, които не съм чула да са се реализирали. Не е от тази година. Тази година допълнителна тежест явно създават организационните проблеми.
Нека да нямат нереалистични очаквания за 11. и 12. клас.

# 54
  • София
И моят дванадесетокласник много се оплаква тази година. До степен да каже: "Не ми пука вече! Още няколко месеца и се махам!" На него не са му важни оценките, вече е студент и "за едното шалче" учи, но тази година е направо обиден. Никога досега не е било така, вкл. и в 11 клас.

# 55
  • София
Избрах училището, за да се оплакват. Много съм доволна от споделеното.

# 56
  • София
Избрах училището, за да се оплакват. Много съм доволна от споделеното.
Моят се оплаква и му харесва. Стокхолмски синдром Simple Smile

# 57
  • софия
Вие сте добре, ако се оплакват само 1-2 години. Моята се оплаква всичките. (И сега продължава.) Но тя не знае как по друг начин да бъде, освен да учи и да се съсипва да е на време с всичко. Не е изявена с определен талант и е твърде честна, въпреки че, няма да се лъжем, понаучи номера.
Е, харесваше и да ходи на закуска два пъти в годината, да има златно шалче, национална диплома, но мрънкането е без спирка.

# 58
Синът ми за първи път от 5 г. каза,че се чувства "притиснат". Някой може ли да сподели график за края на годината -last bell, файнъли, матури, церемония, бал и т.н. Не мога да се ориентирам в engage 😊

# 59
Ние сме далеч от завършване (9 клас), но споделям, че не е най-интуитивното приложение.

Общи условия

Активация на акаунт