Уртикария. От къде да започна?

• 246
  • 6
  •   1
Отговори
Здравейте,
Обръщам се към вас тъй като помощ от лекарите все още нямам… Всичко започна преди 2 месеца със сърбеж по бедрата. Нямах обяснение от какво. Започна да се проявява през няколко дни - 5-6. Спорадично. Мислех, че е от яйца тъй тогава закусвах всеки ден това. Спрях ги, но обрива не спря. Мислех, че е от перилните препарати, смених ги, нищо. Обрива се изостряше - от през 5,6 дни стана през ден, а после всеки ден. Личния лекар ми даде някой изследвания, който да пусна IgE, IgG - нищо, всичко в норма. В денят, в който ги пуснах. Час по-късно, закусих и изпих едно кафе и час по-късно бях в спешното за урбазон и алергозан с алегрична реакция и тежък обрив по краката. Ужасно сърбящ… Изписаха му Рупафин 2 пъти по 2 на ден за 10 дни, после 2 пъти по 1 за още 10 дни, когато ги намалих по 1 на ден всичко започна от начало. Мислех, че е свързано с кафето и него спрях, но обрива не. Появява се винаги сутрин след ставане, никога по друго време. За това го свързвах с кафето защото винаги е след него. От безкофеиново нямам толкова голяма реакция.
Вече свикнах и знам как започва обрива, още тогава пия и хапчето и когато обрива излиза, малко след това започва и да избледнява… Четох за хистаминова непоносимост. Дали може да е това? Цял живот не съм имала алергия… искам да намеря решение защото не мога да пия Рупафин цял живот. Искам да започна опити за забременяване и пише, че не е съвместимо… Може ли съвет от някой имал сходен проблем? Какво друго да изследвам? Моля за съдействие!

# 1
Много странно, уртикария само по краката някак не се връзва. (ако е алергия тя се проявява по цялото тяло).
Но самият факт, че се повлиява от кафе - в него има кофеин, който дава напрежение, ме навежда на мисълта, че може да е реакция на стрес. Всички кожни заболявания са психосоматични - тоест нервното напрежение ги провокира.
Имате ли много стрес напоследък?

# 2
Много странно, уртикария само по краката някак не се връзва. (ако е алергия тя се проявява по цялото тяло).
Но самият факт, че се повлиява от кафе - в него има кофеин, който дава напрежение, ме навежда на мисълта, че може да е реакция на стрес. Всички кожни заболявания са психосоматични - тоест нервното напрежение ги провокира.
Имате ли много стрес напоследък?
Да… излиза само по краката. Отстрани на бедрата и дупето до коленете. Когато започва да се повява ми излизат първо бели петна, които се надигат и уголемяват в пъпки. Имах ситуация с подуване на горната устна и възглавничката на крака.
Иначе стрес имам да, работата ми е такава… работя с много хора, които непрекъснато ме търсят с проблеми понякога късно вечер, понякога дори събота и неделя… дори да не отговарям в извън работно време само факта, че ме търсят означава, че има проблем и започвам да го мисля и да не мога да си почивам. Най-вече ментално…

# 3
...
Всички кожни заболявания са психосоматични - тоест нервното напрежение ги провокира.
Тези твърдения можете ли да ги подкрепите с нещо или са си Ваши вътрешни убеждения?

# 4
В основата на уртикарията ВИНАГИ има стрес! Винаги!
От медицинска гледна точка - имунолозите в Иван Рилски биха ви били полезни. Ще назначат изследвания и ще сте подготвена за бъдещата бременост.
Трябват ви тестове за непоносимости и алергии също.
Добре е да направите прочистване на черния дроб и заздравяване на червата. Не съм фенка на Аквасорс, но може да пробвате и тяхното Лесно начало.

Иначе в по-дълбоко ровене - тук има тема за хистаминова непоносимост и търсете инфо за Активация на мастоцитите.

Хомеопатия също би ви помогнала.

ОБАЧЕ - сменете работата ако ви стресира.
Огледайте домът си дали няма черен мухал или ядете мухлясал хляб /да го съхранявате неправилно или в кутия/.
Сменете матрака, на който спите.
Да не би да дишате химикали на работа или да имате ароматизатори, които ви тровят, или да сте до бензиностанция?

Отидете на  дневна почивка и вижте има ли пак обриви.

kikithealien,  какво точно очаквате да ги подкрепи своите твърдения? Това не е медицински форум, ако търсите медицински доказани съвети - сбъркали сте мястото.

# 5
...
Всички кожни заболявания са психосоматични - тоест нервното напрежение ги провокира.
Тези твърдения можете ли да ги подкрепите с нещо или са си Ваши вътрешни убеждения?

Да, мога, на практика всеки учебник по медицина от който век пожелаете. Учебник по дерматология, учебник по психиатрия, учебник по Психосоматика. Предполагам, че можете сами да си ги намерите, но ако не можете, пишете ми на лични, ще ви изпратя, вместо да разводнявате темата.

# 6
  • Банско
Пробвайте млечните да спрете, те само създават проблеми. Глутен пробвайте също.

Общи условия

Активация на акаунт