🌷ИСТАНБУЛ🌷 [тема 68]

• 15 094
  • 199
  •   1
Отговори
# 195
  • Варна
Благодаря

# 196
Пак има промоция на Пегасус (от днес до 25 дек, вкл).
София-Истанбул през февруари и март са по 23 евро на повечето дати (с таксите)

https://www.flypgs.com/en/campaigns/international-flights-from-5-euro-taxes-2025

# 197
  • София
Уаааау, любимата ни тема се е смъкнала чак до средата на втора страница.
Еххх, а имаше години, когато се изписваха 50 страници за няма и месец....
Научихме новите цени на музеите / ужасни/ добре че такива динозаври като мен са ги посещавали преди повече от 10-15 години.
Сега остава да научим и новите цени на такситата и градския транспорт, за да можем да си направим спокойно бюджета за пътуване и да разберем дали ще ни останат жълтички за Капалъто и Египетския пазар / а някои за Нишанташъ/или ще си обикаляме на воля безплатните природни красоти на любимия ни град.
Весели празници на всички, много нови пътешествия през Новата 2026 год. до Истанбул и очакваме с нетърпение освен новите цени и разказите на прекаралите Новогодишните празници край Босфора!

# 198
  • Хасково
Разбира се,аз и преди съм го качвал,ето заповядайте:
https://maps.app.goo.gl/4swUyzUecPvJgtYCA

Сега имам чувството че бяха още по хубави от първия път.
Благодаря на Mitko_dvd за споделената информация за балък екмека!
Страхотно вкусен!
Не знам дали сте любители на кюнефе, в съседното магазинче до бълк екмека ядохме прекрасно кюнефе!
Не го пропускайте!  
Цените на билетите са доста солени, но си заслужава.
За Света София ни предложиха комбиниран билет с музея. Отначало цената беше 50 Е на човек /двама възрастини, и двете ни дъщери - студентка и ученичка/ Питахме за отстъпки за студент/ученик и направиха отстъпка от 50 Е! /пазарлък/.
За Topkapi Palace в сайта им бях чела, че правят отстъпка с ISIC карта, като пише, че искат физически носител. Пластиката на ISIC картата не я признаха, но приложенито признаха. Цената с ISIC карта е 350 лири, при 2400 родовен билет.
В Базиликата Цистерна или Потъналия дворец отстъпки правят само за учащи в Турция.
Така, че който пътува със студенти да пробва.
Програмата ни беше нагласена така, че на 27.12 Стефанов ден да посетим църквата св.Стефан, оказа се че точно на празника патриарха ще служи литургия.
Изживяването беше страхотно, атмосферата беше празнична. Има места, които не се разглеждат – а се преживяват.

„Да пътуваш, означава да живееш“
Нека новата година ви донесе много мечтани пътувания!

Последна редакция: вт, 30 дек 2025, 22:13 от NadiaNGX

# 199
Радвам се че Ви е харесало,водил съм различни хора да го опитат и досега всички са възхитени. Незнаех че правят кюнефе,но следващия път ще го пробваме,аз не,но булката му е фен Blush

Общи условия

Активация на акаунт