🌷ИСТАНБУЛ🌷 [тема 68]

• 36 995
  • 533
  •   1
Отговори
# 495
  • Варна и...духом на Босфора
А идва и Курбан Байрам другата седмица
Или както е в арабския свят:  „Айд ал-Адха“ Wink
Само колят горките животинки Sad

Eми абла, и идната седмица ли си в Тунис? Къде ще  отбелязваш байрама?

Курбан при вас,при абла ти,както си посочил
Айд Ал Адха
Не питайте колко стига един овен - до 600 евро!

Ей тука на контрабандният остров,по точно на Мос Айсли 👾🌌🌠🐪🛸

Който отиде на мача,да снима,ей!
бТВ шашавитИ са загубили на стадиона,Ами то има асансьори   не!Прочети преди да тръгнИш да отразяваш

# 496
  • sofia
Здравейте! На 30 май ще бъдем в Истанбул заради концерт. Може ли да ме ориентирате как най-бързо да стигнем от летището Сабиха Гьокчен до олимпийския стадион Ататюрк. Гледам, че разстоянието е доста голямо. Кацаме в 14,45 ч. и по най-бързия начин трябва да се придвижим.

# 497
За Atatürk Olimpiyat Stadyumu ли иде реч?
Въпросният стадион е по-близо до европейското летище. Сабиxa Гьокчен е другия край на мегаполиса, в края на азиатската част.
Но слава Богу, вече има доста линии на метрото и не е такъв кошмар, както преди 15-20 г, да сменяте 4-5 автобуса дотам, за няколко часа Grinning

И така:
Метро М4 от Сабиxa Гьокчен до Айрълък чешмеси
(не излизате от метростанцията, само следвате стрелките и сменяте ескалаторите)
Мармарай от Айрълък чешмеси до Атакьой
(има няколко минути пеша от станция Атакьой на Мармарай до метростанция Атакьой)
Метро М9 от Атакьой до Олимпият
(после 900 м. пеша до стадиона, гледайте си картата в телефона, за ориентир).
Не питайте колко стига един овен - до 600 евро!
Ами не колете горкия коч Sad  (моята зодия)  Animal Sheep

Последна редакция: ср, 20 май 2026, 13:29 от diziler

# 498
  • Пловдив
Момичета, здравейте 😄
И аз да се включа в темата за Истанбул, че видях, че има и друга дама за концерта на 30 май – и ние ще сме там 🎶
Ще пътуваме от Пловдив и планът е да сме в Истанбул още на 29-ти сутринта, а ще си тръгнем на 1 юни – малко разходка + концерт в едно
В момента се чудя класиката – влак или автобус .Май клоня към автобуса, че е по-бърз и по-малко разправии, ама ако някой има пресни впечатления, да казва!
Хотелът ни е Dem Hotel Istanbul – избирах го стратегически  да ни е удобно за Atatürk Olympic Stadium и да не се чудим как да се прибираме като свърши концерта (че там май става интересно 🙈).
Ще съм благодарна за всякакви съвети – транспорт до стадиона, връщане, тълпи, трикове за оцеляване
Благодаря ви

# 499
  • sofia
Да, за Atatürk Olimpiyat Stadyumu. Благодаря за информацията. Ще ползваме Гугъл, няма начин. Притеснява ме, че възможно най-бързо трябва да се придвижим, да не се мотаем.
Миленита, и аз търсих хотел максимално близо до стадиона. Ние ще сме в EL EMIN hotel Istanbul. Гледам, че е на 3 спирки на метролиния 9 разстоянието между хотела и стадиона.

Последна редакция: ср, 20 май 2026, 15:20 от мирта

# 500
  • София
Да, за Atatürk Olimpiyat Stadyumu. Благодаря за информацията. Ще ползваме Гугъл, няма начин. Притеснява ме, че възможно най-бързо трябва да се придвижим, да не се мотаем.
Не мога да помогна, защото и аз трябва да питам Гугъл. Само да кажа, че освен метрото, метробусите също са много бързи. Движат се по собствено трасе и не попадат в задръствания. Затова избирайте по възможност тези 2 вида транспорт.

# 501
Добро утро! Утре живот и здраве съм в Истанбул. Много ми се иска този път да отида на някой седмичен пазар. Даже разпитвах тук за Бакъркьой, но е далече и се отказах. Някой ходил ли е на пазара във Фъндъкзаде? Гледам че се ходи с Т1 и не е далеч. Близо до него имало османска сграда Булгур Палас с панорамна гледка. Заслужава ли си?

# 502
Добро утро! Утре живот и здраве съм в Истанбул. Много ми се иска този път да отида на някой седмичен пазар. Даже разпитвах тук за Бакъркьой, но е далече и се отказах. Някой ходил ли е на пазара във Фъндъкзаде? Гледам че се ходи с Т1 и не е далеч. Близо до него имало османска сграда Булгур Палас с панорамна гледка. Заслужава ли си?
Утре има в Юскюдар. От метрото нагоре по улицата.

# 503
Казвате да се мятаме на корабчето и да отиваме там 😊
По-добър ли е?

# 504
Казвате да се мятаме на корабчето и да отиваме там 😊
По-добър ли е?
По-малък е. Зависи какво търсите. Мене кварталът  ме кефи повече от Кадъкьой. Среброто е по-евтино. По едни стълби се влиза.  Вътре има около 20 магазинчета.

Последна редакция: чт, 21 май 2026, 12:22 от Dragmirа

# 505
Една рускиня в тик ток обяснява как на 23-ти и 24-ти нищо няма да работи заради празника. Това възможно ли е? Египетския примерно затваря ли в такива дни?

# 506
  • София
Една рускиня в тик ток обяснява как на 23-ти и 24-ти нищо няма да работи заради празника. Това възможно ли е? Египетския примерно затваря ли в такива дни?
Да. Веднъж улучихме края на един от празниците им и Египетският пазар не работеше в неделя. Вратите бяха заключени. Магазинчетата около него също не работеха, но имаше 1-2 работещи и успяхме да купим локум за почерпка.

# 507
  • Сърцето ми остана в Истанбул...
Някой ходил ли е на пазара във Фъндъкзаде? Гледам че се ходи с Т1 и не е далеч. Близо до него имало османска сграда Булгур Палас с панорамна гледка. Заслужава ли си?
Пазарът на Фъндъкзааде е доста голям. Има всичко - и храни и зарзават, дрехи, обувки, чанти, куфари. На няколко улици се разпростира. Зависи кой какво търси, но всеки може да си хареса нещо.
Много е близо. Слизате на спирката /ако идвате откъм Аксарай/ и пресичате от другата страна на улицата. Няма как да го пропуснете. За сградата - не знам. Този пазар е доста по-голям в сравнение с този в Юскюдар. Като район Юскюдар повече го харесвам, но от пазара не останах очарована. Мое мнение! В Кадъкьой пазара повече ме впечатли. За следващия път съм решила да посетя петъчния пазар на улица Чилек в Кадъкьой. Вече няколко пъти чета че има доста голям избор на маркови ишлемета дрехи на доста добри цени.

# 508
Момичета, здравейте 😄
Ама в тази тема далеч не пишат само "момичета". Ти същото написа и в тема "Тропеа", там има поне едно 4-5 мъже, които пишат. В туристическите теми  не  е като в темите за кърмачета, плс.

# 509
Моля, за дните и адресите на тези два пазара. Ай, повод за ходене.

Общи условия

Активация на акаунт