Отговори
# 120
момичета да се оплача - в петък първия ден от 45-дневния болничен напазарувах латекс, валяци - всичко както си трябва, в събота мъжа най-накрая взе валяка и познайте...уж беше само един латекс за освежаване, то взе че ПАДНА всичко - замазки, шпакловки със все новия латекс... мяжа издивя, естествено аз съм виновна, че искам боядисване...сега почва всичко отначало, вместо боядисване направо изолации и стана тя една дебела, дебела... newsm61

ох, и ние много се притеснявахме да не стане така и то така и стана в кухнята на места  #Crazy  ама си лепихме тапети напрааво върху панела, колктоо и да не е удачно без замазка - малко не е равно, ама стана и е чисто, което беше най-важното  Peace  в стаята пък боядсахме с латеск тапета за втори път и не падна  Praynig  Mr. Green , но тавана не го мацахме точно, за да не се разпадне - него го минахме само с влажен парцал леко Peace   и все пак, ние сме на квартира, тъй че просто не си и струваше  Peace  желая късмет и не се нервете - нема смисъл Peace

# 121
Последно с какво трябва да мажем бебчетата след баня- олио, мляко, лосион, мас, зехтин  Mr. Green, а има и масло за бебета  newsm78

ади верно някой да светне картинката  Crazy  а междувременно да вмъкна и въпросче за онези почистващи продукти без измиване - на мустела и на чико има - та как така  newsm78  аз се чудя на коя фирма да заложа като за начало ивероятно ще е бюбхен, че най + за него, а мустела ще я оставя като вариант, ако се окаже бебенце с чувствителна кожа  Heart Eyes  вие на коя марка се спряхте???

# 122
  • Пловдив
Привет най-накрая и от мен.
Нета е на лице в къщи, така че няма да изпущам толкова теми вече.

Честит Рожден Ден на Приказка - здраве, късмет и едно хубаво бебче скоро!

Сега да ви почерпя на патерици - вчера баткото имаше имен ден - Свети Мартин Папа Римски беше според православния календар. Детето от толкова време го чакаше, а ние като сме се захванали с този ремонт направо си го забравихме сутринта. Добре, че кумата се обади да му честити, та ни светна.

За козметиката - твърдо съм се спряла на Мустела, ще мажа с млякото, олио само за масажи.
За помпата - имам една от баткото, но сега си купих на Авент.
Количка сме запазили, татито ще я вземе като родя живот и здраве. Накупих някои нещица за бебо, но трябва да се вихря още. За себе си нищо не съм вземала, то няма да ми трябва и нищо за болницата - само мъни за накрая разбира се.
А иначе ме заглеждат по улиците, направо съм се оляла с корем. Питат ме дали не са близнаци. Незнам бебето ли е голямо, много вода ли имам, но съм двойно по-грамадна от първата ми бременност. Качените килца са с 4-5 повече от предния път, но сега съм като хипопотам в сравнение с преди. Другата седмица съм при доки и дано всичко да е ок, че хич не ми се ражда още. Тежи не тежи, да си стои вътре. Лошото е, че много отичам, ходилата ми са направо квадратни, китките са ми двойни, а кръвно нямам, изследванията са добре, но вече почти в нищо не се навирам, дори и обувките, които до скоро ми бяха доста широчки. Ама няма да се обзавеждам наново, защото цените в бременелските магазини не са ниски и в началото си накупих от там неща, но сега вече е безмислено просто.
Е, това е за сега, че ще стягам ученика за понеделник.

# 123
Почистващите продукти на Мустела са чудесни за началото,но на лекцията ни казаха все пак да изплакваме бебето.Казаха и дакъпем с шампоан(предварително разтворен във водичката)2-3пъти седмично.През др.време с водичка и телцето със сапунче или препарат.Още нещо-препоръчаха да си купуваме по-големи ванички,не анатомични и да слагаме вътре в началото хавлиен шезлонг(6-8лв.)Бил по-лесен за поддръжка,а към него гъбичката била бебето да я хване с ръчички-това го успокоявало.Хитро,а?
Момичета да ви се оплача,мъжътми се върна обезобразен(лицето)от мач!То бива игра,ама на живот и смърт...май прекаляват.Цялата му дясна половина е в драскотини и рани.Промих го с кисл.вода и сложих Топицин,но все си мисля,че и ма още камъчета от асфалта.Бебчо,като се роди ще се уплаши от такъв ТАТКО!

# 124
в студеното се слага олио, защото загрява или поне не охлажда кожата;
в горещините - мляко 
мас не съм ползвала. знам, че е супер, както и зехтин, но аз пък съм гнуслива Peace

# 125
  • Burgas, Bulgaria
мойта майка се е заинатила че докато тя ми помагала щяла да маже човечето със зехтин и понеже не ми се спори просто се опитвам да си трая щот мноооого ме дразни.
 Друго да ви кажа-мойто човече уж с фиксирана глава а го усещам много високо-свекито вика че е пораснало и за това така.Избили са ми някакви ситни пъпчици по краката там където са отекли и ужасно ме сърбят -приличам на крастава жаба.

# 126
# 127
Да се отчета и аз, ние тези дни като се развихрихме и взехме, че всичко купихме.  Blush Капарирахме леглото и количката. И сме готови от към тази страна.   Simple Smile
Остава голямото пране, гладене, чистене и подреждане.  Crazy
Аз както се чудех какво ще правя тези 45 дни и че ще скучая, то май времето няма хич да ми стигне... А съм станала страшно тромава, всичко боли и тежи и за нищо ме няма...

Тази седмица влизам в 9я и се надявам бебо да държи до началото на май и до тогава да сме готови с всичко.  Praynig

Хайде, живи и здрави, ще се видим във вторник на лекцията. Добре, че са те да се съберем  Wink Hug

# 128
  • София
Майче, не се виждат снимките. Линковете трябва да завършват на .jpg - цъкай на снимката докато дава ръчичка и тогава излиза точни линк...

# 129
  • Burgas, Bulgaria
Аз пък ги отворих-мнооооого сте готини а Петранчето е голяма слядурана.Ама много хубаво време е било при вас тука едни облацииии.

# 130
при мен ту се отварят, ту не. нещо се е бъгнала снимка.бг, затуй. и прикачването на снимките ставаше малко по-така тоя път. ама пак дадох линкове, де.

# 131
  • София
Еееее, само аз ли не мога Sad... На мен ми дава началната страница на снимка.бг!

# 132
Mами,които сте раждали секцио(и в частност Майче Hug) искам да ви задам един смешен въпрос,защото все забравям да питам някои моя позната раждала така newsm78.Абе колко дни след операцията може съвсем спокойно да се къпете целите под душа? Joy

# 133
  • Варна
Да се похваля - бебка е 3200 вече! И все така дългокрака - още от 5-тия месец крачетата са 1-2 седмици напред (сега излиза че ще се раждат днес Mr. GreenGrinning Grinning
За мазането знам че е въпрос на избор и зависи какво му понася по-добре - лосиона или олиото (респ. зехтин). Аз мисля за начало с лосион - по-добре попива и някак повече ми допада. Спрях се на Sanosan (препоръчаха ми го) -  било със зехтин и млечен протеин. Хубаво е, че има съвсем малки опаковки - взех от тях, че ако нещо не понася да не ме е яд, а пък ако е О.К. ще пратя тати с опаковките да вземе по-големи Naughty Взех и шампоан за тяло и глава, както кремче от серията.
Кремчето е за гънките или за подсчено, нали????  newsm78

# 134
смайлд - ами върху моя шев бяха сложили някаква много спешъл лепенка - една голяма и прозрачна, но много тънка. казаха, че мога да се къпя още на 2-я ден, т.е. в деня след като ме изведоха от реанимация и ме приведоха в обикновена стая. ама аз съм казвала, че съм по-особен случай - не ми махаха конци, слагаха ми хубави лепенки, док. идваше всеки ден да ме гледа, шефът на отделението ме питаше доволна ли съм - абе нещо ме къткаха повече отколкото очаквах, а аз не платих повече, отколкото е по тарифа. да да знам нормално как е. помня, че в деня, в който стъпих в стаята, веднага се изкъпах, но много бързо и с по-слаба струя вода; притеснявах се, че може да сгафя нещо с операцията, въпреки уверенията на док. казаха, че на 7-я ден /вече когато съм си у дома/ мога да си махна лепенката и да си се хигиенизирам както намеря за добре. а аз се страхувах и филков ме разлепи.

Последна редакция: нд, 15 апр 2007, 21:37 от majceto

Общи условия

Активация на акаунт