Къде да подаря детски книги?

• 460
  • 18
  •   1
Отговори
# 15
  • София
За каква възраст са книжките?
    различна, от най-малките до изданията на ПАН . 3-4г до 13-14г ...

Мисля, че държавните детски градини се нуждаят от такива. Може да пишете на някоя около вас или пък да пишете в групата за детски градини. Аз например дарих така едни детско пиано.

# 16
Слагам край на моето търсене, проведох разговори с няколко училища и читалища и пратката ми отива в град Вълчи Дол, СУ 'Васил Левски' , приютило в момента и три групи на детската градина ,намираща се до тях, понеже са в ремонт. Жената ми обеща да разпредели книгите между градината и училището. Доволна съм !

# 17
Аз опитвах да дарявам и в нашия град, но примерно от съседното училище ми отказаха книги защото "библиотеката била малка". Към ученическия клон на библиотеката пък ми казаха- донесете и ги оставете ей там - един огромен неподреден кашон, който винаги седи в един коридор и всеки който иска може да си вземе книга завкъщи. Аз уважавам книгите. Пазила съм ги в библиотека в затворени шкафове и не мога да ги набутам в нонейм кашон дето книгите не се завеждат даже, само за да се "отърва от тях". То е  като онези публични улични "библиотечки", само дето е под покрива на библиотеката. Аз не целя да се отървавам от книгите. Аз целя те да са полезни на още хора и да не се режат дръвчета за поредно преиздаване на някакви стари автори.

В една болница видях такива общодостъпни книги в библиотечка на рецепцията. Беше добра инициатива. Но българинът по принцип не умее да пази неща , които са "ничии".

Последна редакция: вт, 30 сеп 2025, 19:55 от _re_ge

# 18
Съгласна съм, и аз затова се ангажирах да си поговоря лично с всички 'кандидати'...случаи всякакви има, стана ми хем весело хем тъжно от едно читалище в Смолянско- една бабка, която стопанисва читалището, питам я има ли деца във вашето село (това ми беше основен въпрос към всички ), и тя казва - ами не само баби сме, ама нали внуците като идват лятото трябва да има книги.....

Общи условия

Активация на акаунт