За любителите на корейски и китайски сериали – Тема 18

• 11 095
  • 463
  •   4
Отговори
# 345
  • пак на Рив Гош
Дани, и този момент съм изпуснала 😂
https://www.facebook.com/share/r/16yemM2BEX/

Вече минах тази възраст, тълпите ме стресират, пък и работя над себе си да не страдам от FOMO 😂

# 346
Ау, тук по-претъпкано от Карнаби роуд по Коледа ! Smile
Напълно те разбирам и аз се усещам ,че вече съм като теб Simple Smile

# 347
Скритите послания в Typhoon Family.
Заглавието на всеки епизод е препратка към известна през 90-те години на миналия век драма. На който му е интересно може да прочете повече тук.

# 348
  • пустинен пъпеш
2в1,прочетох с интерес за скритите послания чрез препратки към драми от 90те години.Тези старателно премислени от сценарния екип заглавия повишават още повече стойността на Typhoon Family.А и превъплъщенията на Джуно (а колко му отиваше ролята на безгрижно наслаждаващ се на живота в първата серия) и Kim Min-Ha също са на ниво.

# 349
  • вятърничава
Много приятен сериал, харесвам и двамата по отделно, като актьори

И не съм предполагала, че ще си паснат така в съответния сценарий. Чудесни препратки със заглавията на епизодите, които са заглавия на филми от 90-те и своеобразен реверанс към творците от онова поколение. А самата история е реверанс към поколението, което е преживяло кризата и е в основата на съвременната икономика и живот на Корея. Това с пейджърите е носталгично и смешно. Не мога да прежаля русите кичури и накитите на Tae Poong = Тайфун Joy . Харесвам и приятеля му, който беше приятел и на мистър Планктон .

Последна редакция: сб, 01 ное 2025, 17:04 от bb6

# 350
  • пак на Рив Гош
2в1, благодаря за статията, беше ми интересно да прочета за препратките 🤗

Ама виж колко е организирано - с бариери по средата на улицата, за да се ограничи движението в "платната". Между другото, подобна организация видях вчера и на шопинг-улицата в Мьондонг, и днес следобед в Хонгде. И с аджошита със светлинни палки, които те насочват да се движиш в правилната "лента". Доста ефикасно ми се видя.
(Два пъти бях на Карнаби стрийт събота вечер в края на ноември. Повече няма 😂😂😂)

Да ви "изпитам" - колко от тези места ще познаете? За едното имам в запас и жокер... даже имам и за още едно, ако имате нужда 😉

Скрит текст:
1-

2-

3-

4-

5-

И малко снимки от сеулската есен (най-накрая видях листата, които чаках! 😍)

Последна редакция: сб, 01 ное 2025, 16:53 от Роца

# 351
  • Sofia
Нещо ни изчезна телевизията на ЕОН  в банята. Там сме на телевизор със смарт устройство, та това устройство има и телевизии тяхни азиатски. Сега съм пуснала някаква музикална програма, където дават играеши и пеещи момичета и момчета. Младежки групи. Миналата седмица даваха по нашите телевизии България търси талант и имаше една БГ група, която играеше така, но не си спомням как ги наричат. Харесва ми.

# 352
Нещо ни изчезна телевизията на ЕОН  в банята. Там сме на телевизор със смарт устройство, та това устройство има и телевизии тяхни азиатски. Сега съм пуснала някаква музикална програма, където дават играеши и пеещи момичета и момчета. Младежки групи. Миналата седмица даваха по нашите телевизии България търси талант и имаше една БГ група, която играеше така, но не си спомням как ги наричат. Харесва ми.
Този стил се нарича Кпоп и го има отдавна повече от 30 години, В Европа се разпространява може да се каже отскоро някъде 5-6 години. Но в тази тема има доста хора запознати с него има и отделна тема   ето тук

Роце страхотни снимки.

# 353

Ама виж колко е организирано - с бариери по средата на улицата, за да се ограничи движението в "платната". Между другото, подобна организация видях вчера и на шопинг-улицата в Мьондонг, и днес следобед в Хонгде. И с аджошита със светлинни палки, които те насочват да се движиш в правилната "лента". Доста ефикасно ми се видя.
.................................

Явно след трагедията там преди 3 години, точно на Хелоуин, са си взели поука.

# 354
Да ви "изпитам" - колко от тези места ще познаете? За едното имам в запас и жокер... даже имам и за още едно, ако имате нужда 😉
Първото в някакъв университет, нали?
Обаче това е училището в което започна зомби апокалипсиса в All of Us Are Dead.

# 355
Първото в някакъв университет, нали?
Обаче това е училището в което започна зомби апокалипсиса в All of Us Are Dead.
Университетът Йонсей, ако не се лъжа. Един от трите най-престижни университета в ЮК. Част от SKY университетите - Сеулския (S), Корейския (K) и Йонсей (Y). Подобно на Ivy лигата в САЩ.

# 356
  • пак на Рив Гош
Да, това е един от кампусите на Университета Йонсей, в квартала Синчон. Иначе по сериалите, половината главни герои учат (или преподават) там.
Другата половина са в една гимназия, ама тя не може да се посещава (иначе и там бих се напъхала 😂😂😍).
Другите сгради са:
2 - тунелът с графити, пак в Синчон. Също сме го виждали в доста сериали, напоследък в Twinkling Watermelon. А най-култовата сцена там е тази:

3- Това е с повишена трудност - къщата, където живеят героите в My First First Love. Това е първият сериал, който изгледахме заедно със щерката и който ме повлече във въртопа на К-драмите. Та към него имам особен сантимент.

4 - в реалния живот е японски ресторант, тип изакая, в Itaewon Class е ресторантът, собственика на който героят на Пак Со Джун иска да разори, за да отмъсти баща си.

5- караокето Su Noraebang, което виждаме в True Beauty, но най-вече го свързвам с култовото изпълнение на Aloha от любимите ми доктори в Hospital Playlist.

И втората порция "изпитване" 😂:
Скрит текст:
1-

2-

3-

4- bb6, няма начин да не го познаеш!

# 357
# 358
  • гр. София
Страхотни Simple Smile
Не съм добра в познаването. Изглеждат ми познати Simple Smile

# 359
  • вятърничава
4.
3.The Law Cafe
Скрит текст:

1 и 2 ми изглеждат познати, но не се сещам. 2 може ли да е от Пъзела? Този жълт Wear Umbrella трябва ли да ни говори нещо?

От първа порция университета съм виждала, тунела го познах веднага, пекарната ми напомни за Good Job

Общи условия

Активация на акаунт