За любителите на корейски и китайски сериали – Тема 18

• 2 819
  • 116
  •   3
Отговори
# 105
  • София
🤣🤣🤣 Никога не бих казала нещо подобно! Нищо незаконно не виждам, това е за оцеляване!

Вече не са всички, даже в Китай ми хвалеха дракончето като “много е хубаво и е правено тук в Китай”. И аз бях потресена, че ми казват нещо очевидно. 🤣
После проверих и имало много плюшки от Бангладеш.

# 106
Нещо китайският фронт не ми спори...Sad 
Що така, ами како стана с Fated Hearts?  На мен много ми харесва, сега и историята започва бавно да се разплита и почва да влиза в разгара си. За сега познах кой дърпа конците, но има малки нюанси и чакам окончателно да потвърдят моята теория.
Друг интригуващ за мен е Ms. Incognito. The Dauntless Youths също е интересен, както и Shin's Project.
Тези поне са на този етап на азиатския клон, на не азиатския и там има доста накачени Laughing

# 107
Tuon, ElzaFB, оказахте се прави за страните на произход- Джак е от Китай, е малкият Миша...от Виетнам. Оставила съм им етикетите- не знам защо- като личните им паспорти...
Скрит текст:
Джак Фрост е въображаема фигура, представляваща студеното време, замръзването и зимата, понякога като злодей, понякога като герой. Появява се в литературата от края на XIX век като дух или персонаж, свързан със зимата и студа, а също и като супергерой в комиксите на Marvel Comics. Има и филм от 1998 г., в който Майкъл Кийтън играе музикант, превърнат в снежен човек след смъртта си.

# 108
Моят субстракт и всичко за аквата дойде преди малко от Япония
Скрит текст:
Дори и грунда е от там
Скрит текст:

Но плюшът ми е от Китай и е панда ,но имах камила от Йордания,която беше произведена в Китай 🤣

# 109
  • София
Моето Хачико даже няма етикет. Явно на картончето, което хвърлих, е била информацията.
От Япония всичко, което си купих, после се оказа китайско - разни охлаждащи спрейове, кърпи и т.н. Само мангата и оризовите маски бяха оригинал. 🤣

Това ми напомня за едно клипче, на което много се бях смяла - когато китайските туристи пазаруват сувенири в чужбина и се приберат. И етикетите на всички бяха Made in China. 🤣
Аз и затова се смеех с приятели, че за сувенирите от Китай за пръв път съм сигурна, че са местни.

# 110
  • Русе
Включвам се инцидентно относно изненадващите етикети на стоки. История от моята младост:
По соц. време да пътуваш зад Желязната завеса си беше събитие. Мои познати, дами, едната Директорша, а другата Зам.директорша,  посещават ФРГ (Федерална Република Германия). Влизат в бутик и си купуват : едната харесва чанта, другата някаква дреха (не помня точно). Когато се прибират в хотела гледат етикетите - на чантата е "Петър Ченгелов"- Пловдив (кожени изделия,чанти, обувки), на дрехата е "Арда"- Русе ( Арда си беше известна в цяла Европа).
Така че, момичета, важното е сувенирите да ви носят радост, усмивки и трайни хубави спомени. Етикетът е подробност.

# 111
Здравейте, много интересна тема! Включвам се и аз като дългогодишен любител на корейските сериали 😃
Основно гледам на руски сайтове с дублаж.
Последните корейски, които гледах са
Tempest ,  много интересен и
Пожелай си , чийто сценарий не беше спасен дори от прекрасната актьорска игра на Ким У Бин – един от любимите ми корейски актьори.
Съгласна съм напълно с мнението на winona за 'Безразсъдно влюбени', страхотен филм, но главната актриса не се справи. Чаках с нетърпение нов филм с Ким У Бин и като видях същата актриса, се същисах 😃
Китайски сериали гледам отскоро. Първият беше Shadow love, много ми хареса, а сега
гледам Love in the Clouds, не че не е интересен, но нещо не ме грабна. Засега гледах 8-те епизада, общо са 36, та ще се постарая да го догледам 😀

Последна редакция: сб, 11 окт 2025, 03:56 от Касия

# 112
  • пустинен пъпеш
Касия,добре дошла в темата! Освен че са интересни споделените мнения за това кои сериали гледа всяка от нас  и коментирането им ,това и  улеснява избора в моментите,когато търсим нещо различно от предпочитаните ни жанрове.

Последна редакция: сб, 11 окт 2025, 12:45 от rududu

# 113
  • Русе
Касия, добре си дошла и от мен! Simple Smile
Ако ми разрешиш една малка поправка - Ким У Бин не играе в Tempest, а в Gente, make a wish.

Последна редакция: сб, 11 окт 2025, 13:55 от winona

# 114
  • България
Изгледах набързо и втори сезон на In the Name of Blossom.
Много политически интриги, много излишни истории. Не пропуснаха и клишето с бедните, на които главната помага.
Да не споменавам и безкрайно дългото им ухажване.
Двата сезона можеха да се поберат в 20 епизода и да се получи нещо хубаво.
7,5/10 заради актьорската игра. Иначе щях да пиша и по-малко.

# 115
Касия, добре си дошла и от мен! Simple Smile
Ако ми разрешиш една малка поправка - Ким У Бин не играе в Tempest, а в Gente, make a wish.

Да, написах го като Пожелай си 😃
Понеже гледам основно на руски сайтове, не съм свикнала с английските наименования, но виждам, че така ги изписвате и ще се съобразя с това.

# 116
  • гр. София
Здравей, добре дошла! Simple Smile
С английското заглавие се открива по-лесно за кой сериал става дума Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт