За любителите на корейски и китайски сериали – Тема 18

• 3 010
  • 123
  •   2
Отговори
# 105
  • София
🤣🤣🤣 Никога не бих казала нещо подобно! Нищо незаконно не виждам, това е за оцеляване!

Вече не са всички, даже в Китай ми хвалеха дракончето като “много е хубаво и е правено тук в Китай”. И аз бях потресена, че ми казват нещо очевидно. 🤣
После проверих и имало много плюшки от Бангладеш.

# 106
Нещо китайският фронт не ми спори...Sad 
Що така, ами како стана с Fated Hearts?  На мен много ми харесва, сега и историята започва бавно да се разплита и почва да влиза в разгара си. За сега познах кой дърпа конците, но има малки нюанси и чакам окончателно да потвърдят моята теория.
Друг интригуващ за мен е Ms. Incognito. The Dauntless Youths също е интересен, както и Shin's Project.
Тези поне са на този етап на азиатския клон, на не азиатския и там има доста накачени Laughing

# 107
Tuon, ElzaFB, оказахте се прави за страните на произход- Джак е от Китай, е малкият Миша...от Виетнам. Оставила съм им етикетите- не знам защо- като личните им паспорти...
Скрит текст:
Джак Фрост е въображаема фигура, представляваща студеното време, замръзването и зимата, понякога като злодей, понякога като герой. Появява се в литературата от края на XIX век като дух или персонаж, свързан със зимата и студа, а също и като супергерой в комиксите на Marvel Comics. Има и филм от 1998 г., в който Майкъл Кийтън играе музикант, превърнат в снежен човек след смъртта си.

# 108
Моят субстракт и всичко за аквата дойде преди малко от Япония
Скрит текст:
Дори и грунда е от там
Скрит текст:

Но плюшът ми е от Китай и е панда ,но имах камила от Йордания,която беше произведена в Китай 🤣

# 109
  • София
Моето Хачико даже няма етикет. Явно на картончето, което хвърлих, е била информацията.
От Япония всичко, което си купих, после се оказа китайско - разни охлаждащи спрейове, кърпи и т.н. Само мангата и оризовите маски бяха оригинал. 🤣

Това ми напомня за едно клипче, на което много се бях смяла - когато китайските туристи пазаруват сувенири в чужбина и се приберат. И етикетите на всички бяха Made in China. 🤣
Аз и затова се смеех с приятели, че за сувенирите от Китай за пръв път съм сигурна, че са местни.

# 110
  • Русе
Включвам се инцидентно относно изненадващите етикети на стоки. История от моята младост:
По соц. време да пътуваш зад Желязната завеса си беше събитие. Мои познати, дами, едната Директорша, а другата Зам.директорша,  посещават ФРГ (Федерална Република Германия). Влизат в бутик и си купуват : едната харесва чанта, другата някаква дреха (не помня точно). Когато се прибират в хотела гледат етикетите - на чантата е "Петър Ченгелов"- Пловдив (кожени изделия,чанти, обувки), на дрехата е "Арда"- Русе ( Арда си беше известна в цяла Европа).
Така че, момичета, важното е сувенирите да ви носят радост, усмивки и трайни хубави спомени. Етикетът е подробност.

# 111
Здравейте, много интересна тема! Включвам се и аз като дългогодишен любител на корейските сериали 😃
Основно гледам на руски сайтове с дублаж.
Последните корейски, които гледах са
Tempest ,  много интересен и
Пожелай си , чийто сценарий не беше спасен дори от прекрасната актьорска игра на Ким У Бин – един от любимите ми корейски актьори.
Съгласна съм напълно с мнението на winona за 'Безразсъдно влюбени', страхотен филм, но главната актриса не се справи. Чаках с нетърпение нов филм с Ким У Бин и като видях същата актриса, се същисах 😃
Китайски сериали гледам отскоро. Първият беше Shadow love, много ми хареса, а сега
гледам Love in the Clouds, не че не е интересен, но нещо не ме грабна. Засега гледах 8-те епизада, общо са 36, та ще се постарая да го догледам 😀

Последна редакция: сб, 11 окт 2025, 03:56 от Касия

# 112
  • пустинен пъпеш
Касия,добре дошла в темата! Освен че са интересни споделените мнения за това кои сериали гледа всяка от нас  и коментирането им ,това и  улеснява избора в моментите,когато търсим нещо различно от предпочитаните ни жанрове.

Последна редакция: сб, 11 окт 2025, 12:45 от rududu

# 113
  • Русе
Касия, добре си дошла и от мен! Simple Smile
Ако ми разрешиш една малка поправка - Ким У Бин не играе в Tempest, а в Gente, make a wish.

Последна редакция: сб, 11 окт 2025, 13:55 от winona

# 114
  • България
Изгледах набързо и втори сезон на In the Name of Blossom.
Много политически интриги, много излишни истории. Не пропуснаха и клишето с бедните, на които главната помага.
Да не споменавам и безкрайно дългото им ухажване.
Двата сезона можеха да се поберат в 20 епизода и да се получи нещо хубаво.
7,5/10 заради актьорската игра. Иначе щях да пиша и по-малко.

# 115
Касия, добре си дошла и от мен! Simple Smile
Ако ми разрешиш една малка поправка - Ким У Бин не играе в Tempest, а в Gente, make a wish.

Да, написах го като Пожелай си 😃
Понеже гледам основно на руски сайтове, не съм свикнала с английските наименования, но виждам, че така ги изписвате и ще се съобразя с това.

# 116
  • гр. София
Здравей, добре дошла! Simple Smile
С английското заглавие се открива по-лесно за кой сериал става дума Simple Smile

# 117
Изгледах набързо и втори сезон на In the Name of Blossom.
Ех, МоарейнД, права си за всичко. Особено вторият сезон го  удариха на пропаганда и агитация, но искрено харесвам актьорите в главни роли още от Go, go squid.

# 118
  • пак на Рив Гош
Касия, добре дошла и от мен!

Моарейн, подкрепям мнението ти за In the Name of Blossom - можеха да го съкратят драстично и да направят само един сезон. Вторият беше разтеглен и с много пълнеж. Аз го гледах само защото страшно харесвам двамата Главни (повече Него, все пак Joy)

Сега се чудя дали да започна Shin's Project, или като съм тръгнала по политическата линия, да хвърля око на Designated Survivor: 60 Days. Помня, че доста го обсъждахте в темата. Blush
Аз гледам Shin's Project, макар и бавно, и ми харесва. И Designated Survivor го харесах. И двата сериала са динамични, не те оставят да скучаеш. Пък и имат и много добър каст.

Аз мислех, че днес ще довършвам сериала на Катерицата, My Youth, ама се оказа, че тази седмица ще има само един епизод, а последният ще е чааак след 6 дни. А предпоследният завърши драматично и вече готвех кърпичките за още повече драма за днес... и сега се чувствам излъгана! Tuon, вземам ти назаем колажа Joy.

Довърших книгата на Изабела Шопова "К като Корея" - допадна ми, интересно е написана и се чете бързо. Както казвах и преди няколко дни, нещо средно между пътепис, история и социо-културни наблюдения. Някои от нещата, за които пише, ги знаех покрай сериалите и допълнителните ми ровичкания по различни въпроси, но научих и доста нови неща. Авторката прави и интересни паралели между Корея и България като история, държавност, та дори и храна. Та може да ѝ хвърлите едно око при удобен случай.

# 119
  • вятърничава
Довърших книгата на Изабела Шопова "К като Корея" - допадна ми, интересно е написана и се чете бързо.
Радвам се. Аз още не съм я започнала. От сериали не ми остава време Wink

Добре дошла си, Касия! Настанявай се удобно и коментирай редовно!

Общи условия

Активация на акаунт