За любителите на корейски и китайски сериали – Тема 18

• 3 562
  • 153
  •   1
Отговори
# 135
  • пак на Рив Гош
rududu, не помня със сигурност номера на епизода, но ми се струва, че беше сред първите... макар че може и да е било в момента, в който момичетата се вдигнаха на стачка.
Аз много харесвам Ким Да Ми и намирам, че е добра актриса, независимо от специфичната ѝ външност и тембър на гласа.

От страничните ми занимания - връщане в Сеул през годините.
Попадна ми Ютуб канал, където възстановяват и оцветяват дигитално стари снимки на Сеул, та ако ви е интересно:
- около 1880г - https://youtu.be/-tfqKouKWsM?si=_kk4VMv_BIIU-y9K
- около 1905г - почти като в Mr Sunshine - https://youtu.be/f4ONCUD3vXk?si=lFH1HTy79RjMwT-X
- 1979г - почти като в A Hundred Memories - https://youtu.be/C9BpqlIFDiQ?si=hOmsUyap3GNC3IRy

Дисни не ще да ми пусне Would You Marry Me, даже и през ВПН Rage. Ще изчакам до другата седмица, току-виж, размислили Joy. Ако ли не, ще го гледам по алтернативен начин.

# 136
  • Русе
На мен ми е убягнала тази фраза в Шапчиците към Йон Ре "Ти си лисица, скрита в плюшено мече...", а чета субтитри. Йон Ре никога не е хитрувала и е важен контекста, защо ЧонХи го казва.  
Скрит текст:
Двете момичета, според мен, са приятелки просто защото се допълват. ЧонХи смело се изказва, но е страхлива, а ЙонРе страхливо крие чувствата си, за да не нарани никого, но действа смело. Да, едната даде парите си за лечението на майка й и за малко да убие човек, спасявайки приятелката си. Другата й даде всичко, с което разполагаше - приятелство, семейство и дори отстъпи първата си любов. В критичния и важен момент ЧонХи отблъсна ДжеПил, избяга и предпочете богатството. Сега се връща, защото иска да си върне всичко изгубено, но без да се лиши от нещо.
Има още 3 епизода до финала и ще ми е интересно какво ще направи и избере ДжеПил: взривната любов на ЧонХи или тихата непрестанна топлина на ЙонРе. На мен са ми интересни и другите образи - някои от тях са променени, други са..."какой ти бил, такой и осталься"!
А може и да бъркам...

Последна редакция: пн, 13 окт 2025, 11:41 от winona

# 137
Връщам си думите за китайските сериали …. никога, ама никога повече няма да гледам японски филм или сериал. Край. Не знам дали мога да им го простя.😭
The Travelling Cat Chronicles

Виждате ли този сладък постер? Котка, усмихнати хора … пълни глупости.😭
Този филм е наказанието, че си избирам какво да гледам по постера.
Плаках, сълзите се изливаха от очите ми като Ниагарския водопад. Толкова е тъжно. И всъщност това е една проста история, която показва живота на един човек с неговата котка (филма е разказан и от гледна точна на котката) и как тръгва да, и търси нов дом, и всъщност е толкова тъжно, болезнено, и сърцераздирателно, че в един момент просто не можех да дишам. 😭😭 И знаете ли, той започна забавно, смешно, към средата вече хлипах като бебе и въпреки това не бях подготвена за края.😭😭😭😭

Скрит текст:
Той търси дом на котката, не защото се мести, а защото е болен и няма да може да се грижи за нея.

# 138
  • Русе
Много сладко коте, Туон! Аз обичам котки, а кучетата обичат мен...Явно и другите артисти са били на ниво, за да те докарат до сълзи.
Аз рано сутринта приключих с "Любовна амбиция" и го оценявам на 9-. Поставям толкова висока оценка въпреки кусурите, които ми развалиха хубавия привкус. Долу ще изложа кусурите според мен.
Скрит текст:
Като за начало започвам с това, че още от първите епизоди видях -1- изкуствени физиономии и от двамата ГГ - стана ми ясно, че има лъжи. То пък имало и друга причина, Луси е играла с Уилям Чан и го е наричала "Батко/Братко" и й е било трудно да превключи. Рисковете на професията им наложи да впрегнат сили. Simple Smile
2-ри кусур - за мен е странно да имаш второ дете и да не му обръщаш внимание, а да толерираш само първото. Очаквах или тя да е осиновена, или да има друга майка/татко - това би обяснило лошото й детство.
3-ти - как така забременяват и раждат тези момичета , студентки, чужденки и никой от нейното семейство да не разбере? Направо съшито с бели конци!
4-ти - Лелята е фалшифицирала ДНК-то на детето - лелееее, значи и аз мога да го направя?!
Мога още много да добавям, но за финал обобщавам, че можеха да не го разтягат толкова и да бъде по-стегнат сериал.

Радвам се, че очите ми се насладиха за пореден път на Луси, тя има още един сериал неизлъчен, преди да се оттегли от индустрията. И дано да се върне!

# 139
Много сладко коте, Туон! Аз обичам котки, а кучетата обичат мен...Явно и другите артисти са били на ниво, за да те докарат до сълзи.

Котката е много сладка и артистите са много добри,но историята е много тъжна.,защото в началото не казват каква е причината,че ГГ търси нов дом на котето. Аз си мислех,че заминава някъде, а то се оказа много драматично.
Скрит текст:
Главният герой е болен и знае,че няма да може да се грижи за котето. И тръгва на пътешествие, за да му намери добро място. И на финала има сцена на сбогуване между двамата.
Аз не харесвам подобни филми. Не гледам нищо с болести или медицинска тематика, а тук реално в таговете нямаше индикация за подобно нещо. 😭

# 140
  • Русе
Не гледам нищо с болести или медицинска тематика............
Има сериали с медицинска тематика, където не те натоварват с болестите или смъртта, а отразяват човешки и колегиални отношения. На някои от тях направо се забавлявах.
D-r Romantic - 1, 2 , 3 - захапеш ли 1-вия, директно търсиш другите
D-r Jin - пренасяне във времето, с малко по-сериозна нотка
Deserving of the name - пак пренасяне във време + забава
The trauma code - наскоро мина и не си го гледала?
Hospital playlist - страхотна забава, че и с музика

Последна редакция: пн, 13 окт 2025, 13:00 от winona

# 141
winona,нищо, което се развива в болница и има наличие на лекар не гледам. Нищо. Аз съм хипохондрик и не знам какво може да отключи параноята ми. Те ще кажат бъбрек и аз ще реша,че моя бъбрек е в опасност.
Цитат
The trauma code - наскоро мина и не си го гледала?
Не съм го гледала, дори резюмето не съм чела.
Боже,аз едвам изгледах първите сцени в The Walking Dead, защото главния герой се събуди в болница.

# 142
  • вятърничава
Връщам си думите за китайските сериали …. никога, ама никога повече няма да гледам японски филм или сериал. Край. Не знам дали мога да им го простя.😭
The Travelling Cat Chronicles
Скрит текст:
Ехххх, жалко! Тъкмо щях да ти предложа един японски Angry
По-добре,ако имате интерес прочетете книгата или първо прочетете книгата и после гледайте филма. Малко са претупали историите във филма, което е разбираемо. Роца, не отваряй линка, че пак ще трябва да поръчваш Joy
http://readersense.blogspot.com/2025/06/blog-post_16.html

Tuon, няма да ти препоръчван тогава и Midnight Sun (2025), който  с бг превод е под името Песен за слънцето и е римейк на японски филм. Значи и аз, предвид тематиката пак болест, реших само да видя началото и неусетно стигнах до края. Актьорите са симпатични, само вижте майката и таткото на момичето, младежите също. Дай боже повече такива зарзаватчии, като главния. Много се чудих къде съм го гледала тоз прекрасен младеж.

# 143
  • Русе
https://www.facebook.com/reel/1479203806696460
Лео Уу среща Федерер. Blush

# 144
Ехххх, жалко! Тъкмо щях да ти предложа един японски Angry
😱
Нямаш никакво морално право да ми препоръчвах нищо японско, защото и това дойде от теб, а не ме предупреди. Да беше поне ми казал да си приготвя кърпички.😭
Знаеш ли колко клипчета със зайци после гледах, а?

Цитат
Tuon, няма да ти препоръчван тогава и Midnight Sun (2025),
Явно няма да ми го препоръчваш 🤣
Ти виж това,може да ти хареса -Romantics Anonymous,a aз ще видя -The Right to Judge 🤣 защото държа на думата си ☺️
И една тай кримка съм си набелязала,но не смея да дам линк,че постера е много кървав☺️

# 145
  • вятърничава
Tuon, Joy Добро дете ли си? Или палаво дете?
Не мога да разбера това: не понасяш болести и болници, и красиви шекши доктори, а се хвърляш на кървища, зомбита, живи мъртви, мъртви мъртви и тем подобни. Май си от палавите, но си добро дете. И наивно, всеки може да те подлъже. Ето ти Animal RabbitAnimal Cat2CandyCookie за извинение.
Romantics Anonymous е поредния японско-корейски фюжън. Надявам се,че са го изпипали заради участието на Шун Огури и Аканиши Джин. По принцип не смятах да го гледам, но Джин е на път да ме разколебае, с това слабо Heart  ....
Няма да се извинявам,че изглежда по-добре от Шун. Преценете сами:
Скрит текст:

От няколко дена се подготвям психически да пиша за сериалите и си повтарям : Няма да мрънкам, няма да мрънкам, няма да мрънкам! Няма да мрънкам за A Hundred Memories, който в епизодите след 7 години се превърна в друг сериал. Първите епизоди ми харесваха, сега ми прилича на продължение и то от неуспешните. Епизодите са ненужно дълги и в тях нищо не се случва,освен ходене до фризьорския салон и ходене до болницата, спалнята на Барби. В чуденка съм и ме е страх какви любовни конфигурации и геометрични фигури са замислили сценаристите. Аз не мога да ги разгадая за сега. Ким Да Ми ми привлече интереса от Itaewon Class и в следващите Our Beloved Summer, Nine Puzzles, не ме разочарова. Не е типичната героиня. В A Hundred Memories май за първи път играе обикновено мило и стеснително момиче. Гледайки биографията и, тя има повече награди отколкото изиграни роли. Мен си ме кефи, а и играе все с "моите" момчета.
Продължавам без да мрънкам за Tempest. До еп.7 ми харесваше и намирах някакви логични връзки и решения. След това продължих да гледам заради актьорите и то най-вече ГГ, които ме заинтригуваха още с обявяването на участието им в общ сериал. Последния епизод го започвах 3 пъти и се радвам ,че успях да го финализирам. Корейските жени са голяма работа.Спойлер!
Скрит текст:
Много интересно решение да сложат съдбата на света в ръцете на жена - корейска майка и свекърва Joy на фона на политическите мъже със съмнително психично здраве, които в момента си играят с нашето настояще и бъдеще.
9 епизода - това ли е новият стандарт за корейските суперсериали? Гледам,че и Мътната река на Кроасанчо е толкова. Този сериал за сега продължава да ми е интересен, добре направен, харесва ми. Харесва ми и да гледам Роуон в тази роля, нещо по-различно от досега гледаните от мен.
По тв забелязах,че излъчват Taxi Driver 1.
От петък започна излъчването на Sell Your Haunted House. Jang Na Ra в ролята на екзорсистка, която прочиства имоти за продан от зли духове, а Jung Yong Hwa е измамник, който ще и помага. Май няма романтика, гледах епизод 1 и не съм сигурна, че ще го докарам до край. В петък Jung Yong Hwa беше петъчен https://mydramalist.com/photos/v6yXZ_3

# 146
  • България
Даже няма да мрънкам, направо отсичам.
Заспах три пъти на епизод 1 от The Journey of Legend.
Успях да изтърпя два епизода от Unspeakable Longing.
Адски много ми омръзнаха да се прехвърлят в книги, игри, комикси и други подобни.
Искам си "реалния" свят.
Нека се връщат назад, да попадат в други светове, но не и в измислени.
Не съм геймър и явно си взех дозата от този тип истории.

# 147
Tuon, Joy Добро дете ли си? Или палаво дете?
Не мога да разбера това: не понасяш болести и болници, и красиви шекши доктори, а се хвърляш на кървища, зомбита, живи мъртви, мъртви мъртви и тем подобни. Май си от палавите, но си добро дете. И наивно, всеки може да те подлъже. Ето ти Animal RabbitAnimal Cat2CandyCookie за извинение.
Разбира се,че съм самата доброта. И пазя много добре всички тайни, дори веднъж президента ме помоли да му помогна да запомни кодовете за Железния купол.Защото,да....няма да ги издам на никой, защото съм Innocent
Цитат
а се хвърляш на кървища, зомбита, живи мъртви, мъртви мъртви и тем подобни.
Защото те не са лекари 🤣 Ако бяха лекари нямаше да ги гледам 🤣

Цитат
И наивно, всеки може да те подлъже.
Да 😭 Така ми излезна на един тест,който правих наскоро.
Да ако стане апокалипсис и се озова в света на Алфа-бета-омега и ще бъда някаква хипер нещастна, тъжна, наивна, тормозена и всичко най-лошо омега. 😭 Дори това,че сигурно ще ухая на Пако Рабан(защото ще ухая на Пако Рабан,разбира се) не помогна.

Tonbi (2022) ти ли ми го препоръча?
За всеки случай питам🙄

# 148
  • София
Адски много ми омръзнаха да се прехвърлят в книги, игри, комикси и други подобни.
Искам си "реалния" свят.

И Journey Of Legend ли е за прехвърляне? Аз съм си го сложила в списъка, ама нещо не ми се почва още.

Tuon, ти се радвай, че няма да ухаеш на джинджифил. Можеше и по-зле да е.

# 149
  • България
Скрит текст:
Искам си "реалния" свят.

И Journey Of Legend ли е за прехвърляне? Аз съм си го сложила в списъка, ама нещо не ми се почва още.
...
Така се получи при мен, може би фенове на Cheng Yi ще му пишат повече.

Общи условия

Активация на акаунт